mrb arkadaşlar arkadaşlar benim bilgisayar her açtığımda 10 dk veyea 30 dk içinde motor sesi çıkartarak donuyor ve hiç birşey yapamıyoruz fişten çekmek zorunda kalıyorum ve ya reset atıyorum. müzik veya ağır sesli oyunlarda dah kısa süreden motor sesi çıkartarak donuyor motor gibi sesi hopörlörden çıkarıyorrr fanı temizledim format attım gine olmadı ne yapmam lazım düzelmesi için
pc 10 dk bir donuyor ?
Benzer bi sorun bende de var. Motor sesi yapmıyo ama hoparlörün sesini çok açarsan duyulacak şekilde bi ses yapıyo ve donup kalıyo
sistem ısı degerleri ne durumda özellikle cpu ve anakrt ısıları?
Arkadaşlar öncelikle wolkan arkadaşımızında dediği gibi ısı değerlerini kontrol edin. Bunun nedeni herhangi bir yazılımdan da kaynaklanıyor olabilir. Yani müzik dinlerken başka bir programla uğraşıyorsanız o da sebebiyet verebilir.
Örneğin bazı sistemlerde winamptan müzik dinlerken cami açınca dediğiniz sorun olabiliyor. Bence buna bir dikkat edin herhangi bir programdan kaynaklanıyor da olabilir.
Ama sistem ısı değerlerinden de olabilir tabi. Sistem özelliklerinizden de olabilir...
Benim makinanın sistem özellikleri;
Gigabyte p4 titsn anakart, celeron 2.6 Ghz İşlemci, 256 Mb. 400 Mhz. DDR Ram, Leadtek Fx 5200 soğutmalı ama fansız ekran kartı, 400w powersupply.
Programlardan olduğunu pek zannetmiyorum, çünkü neroda dvd yazarken bile müzik dinleyebiliyorum; yani o zaman kilitlenmiyo. Yani Windows'tayken 1 kere kilitlendi ama mesela Need for Speed Most Wanted oynarken biçok kez kilitlendi.