Pc 30Dk Arayla (Bence Isındığı İçin) Kapanıyor...

ToLgaYıLdız37
10-06-2013, 15:30   |  #1  
ToLgaYıLdız37 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Dün gta 4 kurduktan sonra başladı herşey... pc kapanıyor bir süre fanlar extra hızlı çalışıyor... ve daha sonra güç kaynağına giden kablo çıkartmadan pc kapanmıyordu...

sonra düşündüm ki, işlemcinin fanları tozlandı. işlemci soğutulmuyor ve kapanıyor... fanları temizledim. sorun devam etti. daha sonra virüs var pcde dedm. pcye format attım. yine de düzelmedi. daha sonra pc kapandığında, parçalarının ısılarını kontrol ettim...

Ekran Kartı'nın sıcaklığı normaldi,
İşlemcinin sıcaklığı normaldi,
RAM Ler normaldi,
Anakart da sıcak değildi.
Harddisk'in de sıcaklığı normaldi... sadece 1 parça sıcaktı 

onun da adını bilmediğimden resmini koydum...

bu nedir? ne işe yarar? ve bu sorunu nasıl çözebilirim. pcde oyun filan oynanmıyor. oyunu geçtim en ufak bir işlem yapınca kapanıyor o parçaya el sürülmüyor aşırı derecede ısınıyor... Fanlar da bir sorun yok sorunsuz çalışıyor... Ocağınıza düştüm...

Pc Özellikleri:
4GB RAM
1GB 128Bit GeForce GTX650 Ekran Kartı (Asus)
2.66 Core Quad İşlemci
Gigabyte ES3G-P41 Anakart...

İşletim Sistemi Windows 8 Pro x64

murat5038
10-06-2013, 16:12   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Ram işlemci Ekran kartı bunlardan birinde sorun olabilir. O gösterdiğin yer kuzey köprüsü Macununu yenilettir oranında.

ToLgaYıLdız37
10-06-2013, 16:22   |  #3  
ToLgaYıLdız37 avatarı
OP Taze Üye
4 mesaj

herhangi birşey de sorun olacağını zannetmiyorum ama, macunu yeniletirim. teşekkürler.

ultimate_ms
11-06-2013, 01:00   |  #4  
ultimate_ms avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
357 mesaj

kuzey köprüsü benimde baya ısınıyor ama problem çıkarmadı. (elimi değdiremiyorum)

ToLgaYıLdız37
11-06-2013, 13:21   |  #5  
ToLgaYıLdız37 avatarı
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: ultimate_ms  
kuzey köprüsü benimde baya ısınıyor ama problem çıkarmadı. (elimi değdiremiyorum)

o zaman o kadar ısınması normal. Dün zaten ben vantilatör tutarak çalıştırdım. kuzey köprüsü buz gibiydi ama ona rağmen kapandı. sanırım bu powerla alakalı birşey. power bozuldu muhtemelen :S

ultimate_ms
11-06-2013, 13:37   |  #6  
ultimate_ms avatarı
Yıllanmış Üye
357 mesaj

power supply aklına iyi gelmiş power supply de ısınınca voltajda düşüşler olabiliyor. paşka power supply ile dene bakalım problem olacak mı eğer problem olmaz ise power supply den kaynaklanıyordur

DiamondMines
12-06-2013, 23:11   |  #7  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: ToLgaYıLdız37  
Dün gta 4 kurduktan sonra başladı herşey... pc kapanıyor bir süre fanlar extra hızlı çalışıyor... ve daha sonra güç kaynağına giden kablo çıkartmadan pc kapanmıyordu...

sonra düşündüm ki, işlemcinin fanları tozlandı. işlemci soğutulmuyor ve kapanıyor... fanları temizledim. sorun devam etti. daha sonra virüs var pcde dedm. pcye format attım. yine de düzelmedi. daha sonra pc kapandığında, parçalarının ısılarını kontrol ettim...

Ekran Kartı'nın sıcaklığı normaldi,
İşlemcinin sıcaklığı normaldi,
RAM Ler normaldi,
Anakart da sıcak değildi.
Harddisk'in de sıcaklığı normaldi... sadece 1 parça sıcaktı 

onun da adını bilmediğimden resmini koydum...

bu nedir? ne işe yarar? ve bu sorunu nasıl çözebilirim. pcde oyun filan oynanmıyor. oyunu geçtim en ufak bir işlem yapınca kapanıyor o parçaya el sürülmüyor aşırı derecede ısınıyor... Fanlar da bir sorun yok sorunsuz çalışıyor... Ocağınıza düştüm...

Pc Özellikleri:
4GB RAM
1GB 128Bit GeForce GTX650 Ekran Kartı (Asus)
2.66 Core Quad İşlemci
Gigabyte ES3G-P41 Anakart...

İşletim Sistemi Windows 8 Pro

Senin anakartın Windows 8 desteklemiyor, Windows 7 ye geri dön. Bios güncellemesi tavsiye edilir. Bu arada kullandığın güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir sistem için. Nedir güç kaynağı ve kac Watt?

ultimate_ms
12-06-2013, 23:22   |  #8  
ultimate_ms avatarı
Yıllanmış Üye
357 mesaj

benimkiside desteklemiyor 6 senelik ayrıca desteklemese 30 dk sonra kapanmaz bence