arkdaşlar benim pc win 7 şimdi ben pc yi açıyodum açılırken durduk yere bootmngr hatası falan dedi sonra INSERT AND ENTER yazıyodu bende bastım falan ama açılmadı bir türlü bende format atmayı denedim disk seçiyordum win 7 c yi seçtim olmadı bütün diskleri seçtim olmadı reset attım öyle yaptım sonunda oldu neden pc i çöktü acaba fikri olan
pc acayip bir şekilde çöktü kardaş
HDD harfleriyle rasgele oynarsan bööle çöker işte.
HDD harfleriyle rasgele oynarsan bööle çöker işte.Evet süper cevap boşuna demiyoruz
adam king diye
Aslında yamyam abim biostan halledilir bu sorun yanılmıyorsan
Sürücü yolunu ve adını değiştirdi biosta boot bölümünde ayarlı olduğu bölüme geliyor boot bölümü yok nerden başlayacağını bilmiyor garibimSon Düzenleme: Kapalı Hesap (231103) ~ 11 Nisan 2012 00:52
Evet süper cevap boşuna demiyoruzKaç kere söylüücem adam değil yamyam diye :D
adam king diye
Aslında yamyam abim biostan halledilir bu sorun yanılmıyorsan
Sürücü yolunu ve adını değiştirdi biosta boot bölümünde ayarlı olduğu bölüme geliyor boot bölümü yok nerden başlayacağını bilmiyor garibim
Sürücü harfleri kapı numarasıdır. Bilgisayar işlem yapmak için belirtilen adresteki bu kapılara giderler. Eğer kapı numaraları değiştirilirse sistem sokaklarda gezer durur ama belirtilen kapı numarasını bulamazsa kafayı yer.
Kaç kere söylüücem adam değil yamyam diye :DEvet yamyam :D
Sürücü harfleri kapı numarasıdır. Bilgisayar işlem yapmak için belirtilen adresteki bu kapılara giderler. Eğer kapı numaraları değiştirilirse sistem sokaklarda gezer durur ama belirtilen kapı numarasını bulamazsa kafayı yer.
Abim biostan windows'un nerde olduğunu gösterirsek açılır ama değilmi böyle birşeyle karşılaşmadım ama eğer biostan düzenleme yapılırsa düzelir bence...
Evet yamyam :DBios üzerinden partitionlara kumanda edemezsin. C: partitionu daima bios ta ilk boot seqence olarak yazılır. Eğer C: yönergesi bozulmuş veya C: yerine A: ya da D: verilmişse adres yanlıştır. Arkadaşımız reset meset atmakla hernasılsa C: yerine gelmiş olmalı.
Abim biostan windows'un nerde olduğunu gösterirsek açılır ama değilmi böyle birşeyle karşılaşmadım ama eğer biostan düzenleme yapılırsa düzelir bence...
Hatırlarsan dos ortamında çalışırken şöyle komutlar yazardık.
C:/dir
C:> run ulan
gibi
Bios üzerinden partitionlara kumanda edemezsin. C: partitionu daima bios ta ilk boot seqence olarak yazılır. Eğer C: yönergesi bozulmuş veya C: yerine A: ya da D: verilmişse adres yanlıştır. Arkadaşımız reset meset atmakla hernasılsa C: yerine gelmiş olmalı.Bilgilendirme için saol abim...
Hatırlarsan dos ortamında çalışırken şöyle komutlar yazardık.
C:/dir
C:> run ulan
lady gardaşş bu pc senden tırsıyo olmasın sakın ???
açınca naabıyosan artık !! .
yamyam dzzgün cevap ver bnce daha yararlı olursun HDD harfiyle oynarsan böyle olur dioyısun da oynamadım ki ben
yamyam efendi adam değil yamyam sana diom ben bilgisayar çöktükten sonra format attım format attıktan sonra disk isimlerini değiştirdim eğer disk ismlerinden dolayı zannediyosan
yamyam efendi adam değil yamyam sana diom ben bilgisayar çöktükten sonra format attım format attıktan sonra disk isimlerini değiştirdim eğer disk ismlerinden dolayıBak bu sözleri sana yakıştıramadım..
Hakaret var hemde yamyam abimize MR_YAMYAM yaşta benden bile büyük görüşlerine belki sinirlenebilirsin ama hiç değilse yaşına hürmet et..
Hem yamyam abim yanlış bişey demediki geçen disk isimlerini değiştirmek amacı ile konu açmışsın belkide ondandır diye düşünmüştür......
herşeyi öyle anlamayın ben bunları gülerek yazıdm :D o da öyle anlamasın
benim konudan anladığım Mr_yamyam ile aynı doğrultuda.
İşletim sisteminin disk isimlerini değiştirmeye çalışmışsınız bu belki işletim sisteminin kurulu olduğu disk olmayabilir ama başlangıç alanının hangi diskte olduğunu bilmeden yaptığınızdan disk isimleri bot hatasına neden olmuş.
Konuyu isterseniz tekrar detaylıca anlatın olayı daha net anlayalım.
yamyam dzzgün cevap ver bnce daha yararlı olursun HDD harfiyle oynarsan böyle olur dioyısun da oynamadım kiEğer ben yanıt vermeseydim şimdi açmış olduğun bu konu tamamen yanıtsız kalacaktı.
Çünki neden ve ne şekilde çöktüğünü belirtmemişsin. Ayrıca belirttiğin gibi ''bootmngr hatası falan dedi sonra INSERT AND ENTER yazıyodu'' Bootmngr hatası boot edilen medianın yönergede bulunamadığının bir ifadesidir. Bu yönergeler genellikle harflerle belirtilmektedir. (Anlatmıştım)
Burada anlattığım çözümler ve olası sebepler şaka ile karışık ta olsa bazı bilgileri içermektedir.
Sadece sen değil benzer durumlarla karşılaşan başka bir kullanıcı da olabilir düşüncesiyle espri ile karışık olası çözümleri anlatmıştım.
Eğer memnun kalmamışsan bundan sonra senin konularına yanıt vermem mesele kapanır.
diyorum ki bilgisayar ççöktükten sonra ben isimleri değiştirmek istedim . anladınızmı harflerle alakası yok kardeşim şöyle oldu kardeşim benim kardeşim var o gta sanandreas vip modu açmış bende onu çağırdım dışarıya öyle açık şekilde bıraktı sonra tekrar bilgisayarına yanına geldik beraber pc i kapalıydı açarkende o yazılar çıktı yamayam abi
diyorum ki bilgisayar ççöktükten sonra ben isimleri değiştirmek istedim . anladınızmı harflerle alakası yok kardeşim şöyle oldu kardeşim benim kardeşim var o gta sanandreas vip modu açmış bende onu çağırdım dışarıya öyle açık şekilde bıraktı sonra tekrar bilgisayarına yanına geldik beraber pc i kapalıydı açarkende o yazılar çıktı yamayamBen de şunları söylüyorum.
Hiçbir bilgisayar durduğu yerde kendiliğinden çökmez. Mutlaka gözden kaçırmış olduğun bir etken vardır.
Konu başlığında tüm detayları vermeyip sadece bahsettiğin hata mesajını verdiğin için ben olasılık üzerine yanıt vermiştim.
Eğer tüm hataları ve uygulamaları detaylı anlatmış olsaydın başka sonuçlar ve başka açıklamalar olurdu.