Arkadaşlar bilgisayarım açıkken sanki pc açılıp kapanıyomus gibi sesler çıkıyor. Bu her zaman olmuyor fakat denk gelıyorum surekli. Durumu daha iyi anlatabilmek için video'ya çekip youtube'a upload ettim buyrun; http://www.youtube.com/watch?v=W2kD-vnJJL0&feature=youtu.be
Pc açıkken kasadan çıkan garip ses?
bahsettiğin ses hdd den geliyor.hdd kafa atıyor.derhal dosyalarını yedekleyip hdd ni garantiye yolla.garantisi bittiyse yeni bir tane al.küçük bir ihtimal psu da dalgalanmalar oluyor olabilir.önce başka bi psu takıp dene.sorun devam ederse hdd de sorun vardır.
bide aradabir burnunu çekiyo :))
Ahah azcık gribim de kusura bakmayın :) 0:28'de ilk defa ses çıkıyor. sonra 0:45'de de. ardından 1-2 defa daha çıkıyor. dikkatli dinleyip youtube'un sesını yukseltirseniz duyabilirsiniz.
28. 32. ve 48. deki ses diskten geliyor disk kafayı ani bir şekilde başa alıyor diski kontrol etmende fayda var, sanırım 2 tade disk var tabi sesin hangisininden geldiğini anlamamız mümkün değil sistemin kurulu olmadığı diski çıkarıp durumu tekrar gözlemlersen hangi diskin sorunlu olduğunu daha kolay bulursun.
2 tane HDD var ama biri takılı değil Ve tahminime göre HDD,ram,Cdrom bunlardan biri yapıyor.Kondansatörlerde patlak göremedim.
İlk önce HDtune indir healt kısmını sonra error scan yapıp resimini çek.Anaarta bağlı sata kablolArının yerini değiştir.Ramleri çıkar ve slotları temizle işlemci kısmında beyaz bir alan oluşmuş tzodan oraları sil ram slotlarını temizle hava üfleyerek içlerinide temizle.Eğer Yine Yaparsa CDROM a bağlı kabloalrı 2 kabloyuda çek öyle başlat pcyi.
Sesi iyice dinledim HDD'den geliyor ses arkadaslar. Dediğiniz gibi kasada 2 tane hdd var ama 1 tanesi anakarta bağlı sadece diğeri bozuk olduğu için. Muhtemelen HDD'den geldıgını dusunuyorum cunku PC bazen hiç birşeye tıklanmıyacak vaziyette kasıyor açarken ve düzelmiyor. Açılışta da cok uzun suruyor, formatı enson 1 hafta once atmıstım. Bu problem 2-3 defa res atınca ve ramler/cdroom/hdd 3lüsünün power kablolarını/sata kablolarını çıkıp takırınca düzeliyor.
HDtune'u açıcınca "no disc found" diyor. neden olabilir acaba? Ama Everest'te hdd'yi görüyor. Aynı şekilde biosta da.
İlk önce Kasayı güzelce parçaları çıkarmadan temizle,HDD VE DVD ROm kablolarını yenile.
Soran biosun güncel değilse güncelle ve optimize default edip sorun yaşayacakmısın bir bak Eğer devam ederse LLF yapman lazım.Ondada işe yaramazsa yeni HDD alman gerekcek.
Bu arada arkadaslar HDD'min sata kablosunu anakartta baska bi slota taktım Win7 kendi kendisine driverını yukledikten sonra bilgisayarı restart atmamı istedi, sorun düzelmis gibi gozukuyor. HDTune'u da açtı:
Error scanı Tik işaretsiz yapman lazım.Kullandığın programında pro olanı kullan 5.0
Bad sector olarka görünüyor ancak daha başlangıç seviyesinde olabilir tiksiz yapsaydın şimdi anlayabiliridk neyse dediğim şekilde tekrar tarat sorun yoksa bu şekilde fazla kullanabilirsin ama ayda bir kontrol et eğer artmaya başlarsa sorunlar LLF yapman lazım.