pc açılınca hata veriyo

y8rtt
07-06-2007, 11:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar pc açılınca hata veriyo resat çekiyom öyle açılıyo bazen siyah ekran çıkıyo bazen mavi ekran...sorun neden olabilir...
ekran kartı güncelleştirme istiyo galiba hiç anlamıyom bi yardım ekran kartı modlini resim olark gösteriyom

Borga-x
07-06-2007, 11:58   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ekran kartının son suruculerını kurup dene eğer hala sorun verıyorsa RAM'lerin arızalı yada anakart ram slotları sorunlu olabilir.Eğer mavi ekran hatası verıyorsa buyuk bır ıhtımal RAM'lerden kaynaklanıyordur.
Ekran kartı suruculerın

burdan sıstemıne gore ındırebılırsın.

y8rtt
07-06-2007, 12:30   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

ben anlamıyom hangisi sana ne gerekiyosa sölüm indirim..(pc özelleklirini falan neyse söle bana ben yzım) anakart markası resim de war zaten

ExCeLLiuM
07-06-2007, 16:26   |  #4  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Eğer dediğin gibi ekran kartındansa problem borga-x in dediği adrese git. Windos Xp Altından Preofessinoal/Home u seç. Yandan Radeonu seç. En sağ penceredende Radepn 9550 Seriesi seçip en alttan GO yu tıkla. Açılan pencereden Options2 deki linki tıklayaraki sürücüyü indir. İstersen option1 ide indirebilirsin ancak o gelişmiş ayarlar yapabilmek için.

Fakat senin sorun Ram lerden de kaynaklanabilir. Ramleri çıkart bir silgiyle pinlerini temizle. yuvada toz varsa onlarıda temizle. İyice yerine tak.