pc olağan şekilde çalışıyordu, yeni bi ram aldım pc ye, kapatıp elektriği kesip ram ı taktım. pc yi açıyorum fakat ekran açılmıyor.
1- ekran kartına giriş bağlantısını kontrol ettim, çıkarınca sinyal yok yazıyor, takınca monitör açılmıyor ama ışşığı sürekli yanıp sönüyor,
2- ekran kartını çıkarıp taktım yine olmadı
pc açılıyor ekran açılmıyor, yardım lütfen
taktığım ram ı çıkardım yine olmadı, yanındaki ram leri çıkarıp taktım yine olmadı. tüm bağlantıları kontrol ettim.
3 - ayrıca ekran kartının fanı dahil pcdeki tüm fanlar çalışlıyor, bi anlam veremedim bi anda nasıl olduğuna...
buyuk ihtımalde ram uyusmazlıgından kaynaklanıyo nedir ram uyusmazlıgı mesela kendi ramınız 667 mhz diyelim yeni ram ise 800 mhz calısma frekansları tutmayınca acılmaz msı ana kart vardı bende ole yapıyordu everest programını ındırın eskı ramınızın mhz degerıne bakıp ona aynı hızda bır ram almanızı onerırım
512 ddr2 + 1 ddr2 533 mhz vardı yanına 1gb ddr2 533 mhz daha aldım onu taktım. ram ı çıkardım ama yine açılmadı :(
hım ramler yanmıs olmasın eger fanlar donuyosa ana kart saglam koku falan yaptımı guc kaynagını kapatıp 10 dakka bekleyın eskı raminizi takın bide oyle deneyın olmassa ana kartınızın marka ve modelını yazın belkı aynı sorunla karsılasan bırı vardır yada anlayan arkadslar yardımcı olabılırler
1. yuvadaki 512 yi çıkarıp yerine yeni aldığım 1gb liği taktım, 3 yuvaya 512 yi taktım düzeldi, gerçekten çok saçma ne farkı varsa artık...
çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için, size bi pc borçluyum:)) düzelmese camdan aşağı atardım kesin :))
iyi günler :))