Bilgisayarim kardeslerim oynarken birden bozulmus ve bende sorun power supplydan diye garantiye yolladim ancak psum bozuk degilmis.Power dugmesi bozuk olabilir diye onuda sokup denedim o da bozuk drgilmis.Acaba anakartimda veya baska hangi parcamda sorun olabilir?
Simdiden tesekkurler
PC açılmama sorunu
Arka kablolarla oynarken birden gitmis bidaha gelmedi garantiye yollayincada bakmislar psu saglam.Bi cızıt cızıt etmis arka kablolarla oynarken cocuklar
Arka kablolarla oynarken birden gitmis bidaha gelmedi garantiye yollayincada bakmislar psu saglam.Bi cızıt cızıt etmis arka kablolarla oynarkenO cızırtı oldukdan sonra oldu ise bu durum Anakart hasar almış olabilir. İlk önce Bios pilini çıkarın 1 dk bekleyin bilgisayarın arkasındaki usb,vga ve diğer ne kablolar takılı ise çıkarın.Cmos Reset yazan Yeri bulun ya kullanma kılavuzundna yada anakarta bakıp orda Altta ki MAvi şey vardır Onu hangi pinde ise Yani 3 adet pin olur Bunlardan 2.ve 3. takılı olur genelde Siz bunu 1. ve 2. pin olarak ayarlayın ve bilgisayarı çalıştırmayı deneyin kabloları ve pili takdıkdan sonra Bilgisayar açılmıyacaktır Bilgisayar açık iken Dikkatli şekilde o 1/2 pini 2/3e tekrar alın.Bilgisayar 1 dk içinde açılır eğer açılmaz ise Kapatın Power tuşundan PSUdan değil Kasa önündeki kapama düğmesinden Sonra tekrar açmaya çalışın açılırsa Biosa girip Default yapın. Açılmazsa Anakart veya diğer parçalardan birinde problem vardır.
Hepinize tesekkurler lakin anlattiginiz gibi bi yer bulamadim cmos reset yazmiyor hicbir yerde dediginiz sekilde 3 pinli USBPW1-4. CLRTC. USBPW5-10 disinda bisey yok.Anakart : ASUS M2N68-AM SE2 ve USBPW1-4 sökünce SP_PWR ledi yaniyorO cızırtı oldukdan sonra oldu ise bu durum Anakart hasar almış olabilir. İlk önce Bios pilini çıkarın 1 dk bekleyin bilgisayarın arkasındaki usb,vga ve diğer ne kablolar takılı ise çıkarın.Cmos Reset yazan Yeri bulun ya kullanma kılavuzundna yada anakarta bakıp orda Altta ki MAvi şey vardır Onu hangi pinde ise Yani 3 adet pin olur Bunlardan 2.ve 3. takılı olur genelde Siz bunu 1. ve 2. pin olarak ayarlayın ve bilgisayarı çalıştırmayı deneyin kabloları ve pili takdıkdan sonra Bilgisayar açılmıyacaktır Bilgisayar açık iken Dikkatli şekilde o 1/2 pini 2/3e tekrar alın.Bilgisayar 1 dk içinde açılır eğer açılmaz ise Kapatın Power tuşundan PSUdan değil Kasa önündeki kapama düğmesinden Sonra tekrar açmaya çalışın açılırsa Biosa girip Default yapın. Açılmazsa Anakart veya diğer parçalardan birinde problem vardır.
Son Düzenleme: crazy68 ~ 22 Mayıs 2013 18:56
CLRTC de aynı şey Bazı anakartlarda farklı yazılabiliyor.
Gördüğünüz gibi 1/2 ve 2/3 dediğimi bu resime bakarak daha iyi anlarsınız.
Anakartınızın Modelini DOĞRU verirseniz Siizn anakartında HAngi yerlere takılcağını söylerim.
CLRTC de aynı şey Bazı anakartlarda farklı yazılabiliyor.DOGRU derken?ASUS M2N68 AM SE2 yazmıştım neresi yanlış anlamadım.
Gördüğünüz gibi 1/2 ve 2/3 dediğimi bu resime bakarak daha iyi anlarsınız.
Anakartınızın Modelini DOĞRU verirseniz Siizn anakartında HAngi yerlere takılcağını söylerim.
Tamamdır Anakartın da Yukarda verdiğimle aynı imiş. 2,3 YApınca reset yapıyorsun 1,2 yapınca Düzgün oluyor. Mavi dolu olanlar o parçanın 1,2 ise 1,2 Dolduracak şekilde takman gerektiğini anlaman lazım.
Eğer Bilgisayarın içinden başka bunun gibi parçaları karıştırdı iseniz Doğru takılacak yerleri kulanma kılavuzuna bakıp öğrenebilirsin Deafult Doğru olan yerler.