Pc Açılmıyor ,Format Bile Atamıyorum .Çok Acil !

Kapalı Hesap (107285)
07-05-2010, 21:24   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
853 mesaj

Kardeşimin bilgisayarına windows 7 starter kurdum .Deneme sürümü şeklinde kullanırken sanırım güncellemeler yüklenmiş ve pc'yi yeniden başlatmış .Artık pc ilk siyah ekranda donup kalıyor .Del'e basıyorum biosa girmiyor ,popup menü için f9 a basıyorum ,açılmıyor .Dolayısıyla cd takıp format ta atamıyorum .Pc yi bir kere açabilsem sorun kalmayacak ama çok çaresiz kaldım olmuyor ,yardımcı olabilir misiniz ?

Daha önce de böyle birşey olmuştu neye basmıştım bilmiyorum ,tek işletim sistemi olmasına rağmen işletim sistemi seçme ekranı açılmıştı ve sistemi seçinde pc açılmıştı . Yani o ekrana hangi tuşla geçebilirim ? belki şimdi de işe yarar .

Semih Özyurt
07-05-2010, 21:34   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

Dostum pc açılırken sürekli olarak f8 tuşuna basıp işletim sistemi menüsünü açabilirsin ordan pc'yi güvenli modda açmayı bi denermisin ?

Kapalı Hesap (107285)
07-05-2010, 21:41   |  #3  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj

denedim de olmuyor malesef :(
 bios pilini de çıkarıp takmayı denedim ,o da olmadı .

Onuralp Yılmaz
07-05-2010, 21:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

BENCE BU İŞ OLMAZ DOSTUM GEÇMİŞ OLSUN

Kapalı Hesap (107285)
07-05-2010, 22:04   |  #5  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj
Alıntı: Onuralp Yılmaz  
BENCE BU İŞ OLMAZ DOSTUM GEÇMİŞ OLSUN 

Neden öyle diyorsun ki bence pc'de donanımsal bir problem yok .Çünkü gayet düzgün çalışan bir pc bir şekilde güncelleme sonrası yapılandırma için restart istemiş .Bu gayet normal ama sonrasında niye açılmıyor ?????

Kapalı Hesap (107285)
07-05-2010, 22:06   |  #6  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj

Kardeşime tekrar sordum da güncelleme kaynaklı değil galiba . Oyun oynarken windows bir hatadan dolayı yeniden başlatmak istemiş sonra da tekrar açılmamış.

zxsel
07-05-2010, 22:06   |  #7  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

pc loptopmu ev masustumu? ayrıca f8 f5 f2 f10 f11 f 12 den bırı ılle cd ıle baslat ekranını acacaktır

loptop ıse pılı cıkart bekle 2 dakka oyle yap masaustu ıse  bıos pılını degıstır yenı pıl tak sıstem jacklarıyla oynamadı ısenız bır sekılde acılcaktır benım dedıgım yontemlerden bırı ıle

power supply de sorun yoksa elektrıksel sorun harıcınde ıllle gecer bıosa

Kapalı Hesap (107285)
07-05-2010, 22:15   |  #8  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj
Alıntı: zxsel  
pc loptopmu ev masustumu? ayrıca f8 f5 f2 f10 f11 f 12 den bırı ılle cd ıle baslat ekranını acacaktır

loptop ıse pılı cıkart bekle 2 dakka oyle yap masaustu ıse  bıos pılını degıstır yenı pıl tak sıstem jacklarıyla oynamadı ısenız bır sekılde acılcaktır benım dedıgım yontemlerden bırı ıle

power supply de sorun yoksa elektrıksel sorun harıcınde ıllle gecer bı

Pc masaüstü . ve F.. tuşlarının hepsini denedim etki etmiyor .
sıstem jacklarinin ne olduğunu bilmiyorum yani oynamadık .
power supply arızalı ise pc bir şekilde açılma evresine geçer mi ?sonuçta elektrik geliyor ki birşeyler açılıyor ,win açılmasa da
bios pili mi bitmiş diyorsunuz ? sorun kesin ondan mıdır ve nereden bulabiliriz ?

zxsel
07-05-2010, 22:55   |  #9  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

saatcılerde vede pc parcası satanlarda  olur  al pılı pı l ustunde arkasında numarası var ono ıle de bulursun

vede  sokta yapabılırsın anlıyorsan adaptor ıle pıle sok et yap voltaj  5 volt la yada 12 voltla sok et sanıylelık oylede pıl kendıne gelır  bır kac aylıgına duzelır pıl alan a kadar ancak 3 volt ustu so yapcaksan  sanıyelık yap

cunku pıl ölebilir bızz cok yaptık bu yontemle

vede
cvp larım tahmınıdır ıllede pıl bıtık anlamına gelmez ancak bıos  bırde bıos guncellemesı ıcın pcyı alıp pc  cıye goturup  bıos guncellemesı yaptırın olyede duzelebılır ama ıllede ben para vermeden  yapcam dersenız

pıl ısını deneyın once pılden baslayın  vede bıosu hardısk durduruyor ıse  pc  kasa ıcını acın anakart ekran gırısjakı harıcınde  tum jackları cıkartın hardısk cd room jakı bunları komle cıkartın oyle deneyın bıosa gırmeyı cunku  pc anakartları ram power suply ekran takılı ıkne de bıosa gırer harddısk takılı olmasa bıle belkı hdd hata olusmustur vırus gıbı bıosa gırmeye engel olabılır bunu  deneyın  anakarta vede pılde sorun yok ıse kesınlıkle bıosa gırersın f2 yada del tusu ıle hd sok ama neyı nerden soktugunu yaz kenara unutma  bıosa gırıncede  hdd ıle degılde cd room ıle ac yapım f10 ıle kayıt edıp cıkın pıl takılı ıken  tabıı vede  sonra hdd yı takıp  cd roma  cdyı tkaıp format atabılırsınız

ScienceNET
07-05-2010, 23:04   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj

En iğrendiğim ve korktuğum sorun. Allah yardımcın olsun kardeş. Umarım en kısa zamanda halledersin. Daha önce böyle birşey yaşamıştım. Bilgisayarın bütün parçalarını söküp tekrar yerlerine yerleştirmeye çalıştım. Tekrar çalıştı. Sorunun tam olarak ne olduğunu anlamış değilim ama belki sorun RAM'lerden kaynaklanıyordu.

Kolay gelsin.

mcafee23 ayrılmıştır
07-05-2010, 23:07   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

usb ve harici ne varsa sökün öyle açmayı deneyin

mancukya
08-05-2010, 00:06   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Hic bir sey sökme tamirciye getir
Ya Biosa girmeyi bilmiyorsun anlattiklarina göre öyle gibide durum var Del tusuna basmakta gerekebilir f1 bilmem ne ile illa olmuyor o isler
Diger ihtimal Bios uctu yada makine icinde bir seyler sizlere ömür.

En güzeli makineyi getirip bastan konusarak yaptirinki sonrasinda kazik yemeyin

Blackinred
08-05-2010, 05:22   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Bazı sistem dosyaları silinmiş olabilir ya da bazen windows güncellemesi sonrası bilgisayar yeniden başlarken (güncellemeler kuruluyor yazısı sırasında) bir şekilde kapanırsa o zaman da Windows göçüyor. Tabii daha bir çok sebep olabilir ancak işin özü sorunun yazılımsal ve tek çaresi Hiren's BootCD. İndireceğin yer şurası; http://www.hirensbootcd.net/download.html İndirdiğin dosyası açtığında .iso formatındaki dosyayı bir cd ye yazdır. Buarada kendisiyle gelen küçük ve oldukça işe yarar yazdırma aracını kullanabilirsin. Neyse, yazdırdıktan sonra bilgisayara tak, büyük ihtimalle otomatik başalayacaktır. Karşına gelecek ekranda 2 şık olacak. Birincisi Mini XP Mode, bunu seçersen bilgisayar ramden çalışacak Xp Modda, eğer kurtarmak istediğiniz dosyalar varsa harici diskinizi takıp gerekli dosyları ona aktarabilirsiniz. İşin bitince yeniden başlat bilgisayarı. İkinci şık ise seni Cd içinde bulunan şu an burada saymakla bitiremeyeceğim kadar çok ve yararlı programlara götürecek. İçindeki programları şu adresten öğrenebilirsin; http://www.hiren.info/pages/bootcd Oradaki araçlarla bad sektör taraması yapabilir hard diskki yeniden biçimlendirebilir vs. birçok şey yapabilirsin. Benim sana tavsiyem kesin ve net olan olacak. Hard disk tools bölümünden Active Kill Disk'i seç DOD.5220.20 silme işlemini çalıştır ve bütün diski temizle, neredeyse ilk alındığı zamanki gibi olacak. Benim 250 Gb'lik harddiskimde bu işlem yaklaşık 8 saat sürmüştü şimdiden söyleyeyim ancak varsa bile ne bad sector kalıyor ne de başka bir şey. Bu işlem bittikten sonra Cd içindeki Norton Partition Magic ile diski istediğin gibi ayırıp ntfs şeklinde biçimlendirebilirisin. Sanırım bunu Windows'da kurulum esnasında yaapbiliyordu ama ben Norton'u öneririm. Ve diskini de biçimlendirdikten sonra Windows Cd ni takıp kurulumu yapabilirsin.

mancukya
08-05-2010, 11:11   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Blackinred kusura bakma arkadasim ama adam siyah ekran görüyor biosu zaten göremiyor Hiren yada abska bir sey nasil boot ettirecek birde onu anlatsan ?
Zaten boot etse makineyi sifirdanda kurabilir

mons
08-05-2010, 11:34   |  #15  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

Aynı olay bendede olmuştu eğer senin sorunun donanımsal değilse farklı bir harddisk i bilgisayarına tak açılıyormu bak. sonra kendi harddiskini başka bilgisayara tak ve xp ile format at. Bende çözülmüştü sorun. Bios a bile giremiyorsun biraz sıkıntılı bir süreç oluyor ama sorun çözülüyor. Birde ben tüm parçaları tamamen söküp tekrar takmıştım yine çözülmüştü sorun anakartın kitapçığında jak ların filan nasıl takılacağını gösteriyor zaten ordan bakarsın. Eğer donanımsal değilse sorun çözülür. Anlatmak istediğim sanırım makinanın da zaman zaman kafası karışıyor o zaman sen makinayı sıfırdan parçalayıp takacaksın ki oda kendine gelecek. Bende bu yolla düzelmişti anlayacağın kolay gelsin kardeşim.

Son Düzenleme: mons ~ 08 Mayıs 2010 11:37
Kapalı Hesap (107285)
08-05-2010, 12:54   |  #16  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj

Yorumlarınız için teşekkürler .Kardeşim dayanamamış olsa gerek :) ki sabah babasıyla kasayı götürmüşler (gold pc ).Akşam gelsinler bakalım ne olmuş ne bitmiş anlarız .Zaten fazla masraf çıkarırlarsa muhtemelen yaptırmazlar .O zaman ben dediklerinize göre makineyi biraz daha kurcalarım .Sorunları ,çözümleri ve kafama takılanları da burada sizinle tekrar paylaşırım .tekrar teşekkürler

xxömür
08-05-2010, 14:12   |  #17  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

bios un çökmüş sanırım anakrtının kendi cd sinin takıp dene işe yarayabilir

Atilla Sarıtaş
08-05-2010, 15:06   |  #18  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj
Alıntı: mancukya  
Blackinred kusura bakma arkadasim ama adam siyah ekran görüyor biosu zaten göremiyor Hiren yada abska bir sey nasil boot ettirecek birde onu anlatsan ?
Zaten boot etse makineyi sifirdanda
Bios da önceden varsayılan olarak CD / DVD atandıysa boot cd'si ile açılabilir.

fthgrkn
08-05-2010, 16:15   |  #19  
fthgrkn avatarı
Yıllanmış Üye
128 mesaj

hardisk çökmüs olabilir

Kapalı Hesap (107285)
08-05-2010, 17:39   |  #20  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj
Alıntı: xxömür  
bios un çökmüş sanırım anakrtının kendi cd sinin takıp dene işe
Bios çökünce anakartın cd'sini takıp o şekil başlatabilirsek ,biosu windows açılmadan baştan kurma veya düzeltme imkanımız oluyor mu ? Doğru anladıysam faydalı birşey daha öğrendim demektir .Çünkü ben de düşündüm sorunun bios  tan olabileceğini ama windowsu açmadan nasıl düzeltirim onu bilmiyordum .

Kapalı Hesap (107285)
08-05-2010, 17:52   |  #21  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Bios da önceden varsayılan olarak CD / DVD atandıysa boot cd'si ile açılabilir.
Diyelim ki varsayılan olarak hard disk ayarlı ve biosa giremediğimiz için düzeltemiyoruz .Şöyle bir yol izleyebilir miyiz ?
1-Bios pili çıkarıp takınca cd seçeneği default olduğundan otomatikman tekrar varsayılan olarak ayarlanır .
2-Herhangi bir bootable cd ile başlatıp sistemi kurabilir veya kurtarabiliriz .

Eğer bios çökmüşse onu düzeltmeden windows kurma veya taşınabilir bir işletim sistemi ile pc'yi açma imkanımız olur mu ?

Atilla Sarıtaş
08-05-2010, 18:28   |  #22  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

O kadar derinlerini bilemiycem çünkü daha önce başıma da gelmedi başına gelenede rastlamadım. Diğer arkadaşların yorumunu bekle bence. Daha önce format attıysanız ve format sonrası biosdan yine değiştirmediyseniz başlangıç CD / DVD olarak kalmıştır tabi format sonrası biosdan eski haline getirmediyseniz. HDD'yi başka bi bilgisayara takıp dosyaları yedekleyebilirsin. Buda bi alternatif.

Kapalı Hesap (107285)
09-05-2010, 11:08   |  #23  
OP Kapalı Hesap
853 mesaj

Ustalar ,gold pc'de yapmışlar makinayı anakartla ilgili bir sorun var ,sizi 90 tl den kurtardım falan demişler ,bir kuruş ta almamışlar .Sanırım dediğiniz gibi bios göçmüş .Yalnız şimdi başka bir problem oluştu pc'yi başlatınca disk okuma hatası deyip restart istiyor ve birkaç defa ctrl+alt+del ile başlattıktan sonra anca açılıyor .Acaba getir götür sırasında sarsıntıdan dolayı hard disk zarar mı görmüştür ?yoksa sebep ne olabilir ?kısacası NE yapabiliriz ?

mancukya
09-05-2010, 13:06   |  #24  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
Alıntı: hkndvc  
Ustalar ,gold pc'de yapmışlar makinayı anakartla ilgili bir sorun var ,sizi 90 tl den kurtardım falan demişler ,bir kuruş ta almamışlar .Sanırım dediğiniz gibi bios göçmüş .Yalnız şimdi başka bir problem oluştu pc'yi başlatınca disk okuma hatası deyip restart istiyor ve birkaç defa ctrl+alt+del ile başlattıktan sonra anca açılıyor .Acaba getir götür sırasında sarsıntıdan dolayı hard disk zarar mı görmüştür ?yoksa sebep ne olabilir ?kısacası NE yapabiliriz ?
Sanmiyorum sistemini yeniden düzgünce kur

mons
09-05-2010, 16:13   |  #25  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

senin sorunun zaten harddiskteydi. Bilgisayar başlarken hdd yi okuyamıyordu başlangıç dosyaların ya sorunlu yada hdd zarar görmüş. Bu sorun artık zaman zaman yapabilir bende oluyor dosyalarını yedekle. O&O defrag programıyla disk birleştirme yap sorunu kısa vadede tekrar yaşamazsın.

Son Düzenleme: mons ~ 09 Mayıs 2010 16:16