slm arkadslar sorunnum buyuk öncelikle ana kart gigabyte ga-ep45c-ds3r yaklasık 1 yılı geckın kullanılmıs sorum su dun temızlık ıcın pc kasasını actım herzaman yaptıgım gıbı pc yı temizledım pc acmaya kaltıgımda anakart logosu cıkıyor ve tekrar reset atıyor kendıne bios pılını cıkardım tekrrar denedım gene olmadı işlemci fanı ekran kartı fanı donuyor tum baglantıları kontrol ettım olmadı ve bios menusune gıremıyorum acmıyor acaba pilmi bitti pil bitince boylemi yapar yanıtlarınızı beklıyorum simdiden tesekkurler
pc acılmıyor neden
Siz kontrol ettim demişsiniz ama sorun muhtemelen bağlantılardandır. Anakartı ve kasadakji tü parçaları tekrar sökün.
Öncelikle işlemciyi anakarta takın. Pinlerin yamulmadığından ve yatağın temizolduğundan emin olun.
Sonrasında ramlerin slaotlarının temiz olduğuna emin olup ramlerin alt kısımlarınıda sildikten sonra SADECE 1 TANE rami anakarta takın.
Sonrasında anakartı kasaya takıp güç bağlantılarını yapın.
Sonrasaında işlemcinize ve işlemci fan bolğuna termal macun sürüp işlemci fanını ve bloğunu takın.
Anakartınızın ekran kartı slotunu temizleyip ekran kartınız bağlayın
harddiski dvd yazıcıyıo vs bağlamaya gerek yok şimdi güç, kalvye mause ve monitör bağlantınızı yaparak sistemi açmayı deneyin. Eğer biosa giriyorsa sorun yok demektir. Diğer bağlantılarıda yapıp kullanabilirsiniz.
işlemciyi sokmeye gerek oldugunu sanmıyorum tam anlatamadım sistem sorunsuz calısıyordu temızlıkten sonra oldu biosa girmeme bile izin vermeden sistem kendını restlıyo sase fılanmı yapıyo cunku bazen kasa benı hafıfı carpıyodu hdd sistemi baslatmıyormu
BenCe PiLini DeğiştirSin Bi Çünkü O Sorunun Bi Benzeri Bendede Oldu Benim Sorunumda Bilgisayarın Kasası Çalışıyor Ama Ekran AÇılmıyordu Ben Pili Değiştirmedim Benim ÖyLe bi Sorunum Yoktu Gerçi Ben biosa Girip Tarih Saat Ayarı Yapmam Gerekiyormuş Bende Tarih Ve Saati AyarLadım Bilgisayarım açıldı. .
Bios Pilini Alıp Bi Saatçiye Git Ve Onun Aynısından Alıp Dene Denerim Benim Fikrim Bu.
Aslında cevabını sölemesemde olur..Kasada ki elektiğin çarpmıştır sizi , alışkınsınız yani :) kasa hard diskten çıkan elektriği iletiyor..sonra da kasadan elektrik çarpıyor.. ben bilgisayarımı açtıktan sonra anakart logosu sonrası hard disk karşıma çıkıyor.. Sorunun nerde olduğunu bağıra bağıra sölememe gerek yok sanırım :)
Sonrasında hard diske elleyin bakalım ne olacak ? :)
elektrik çarpıcak...
Tek bende değil, bilgisayarların hepsinde..Şimdi sizde hard disk çıkmıyormuş ve üstelik kasayı temizledikten sonraymış..elektrik çarpmasınıda es geçmemek lazım..