PC Açılmıyor yardımcı olun lütfen

nacro09
18-02-2011, 18:05   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj

Evdeki eski pc min içini açıp içindeki beyaz geniş kablonun(sata kablosu mu ne adı) yerini değiştirdim dııt sesini çıkarmaya başladı sonra eski haline cevirdim bu sefer ses yok ama pc açılıo ekran gelmio monitörün ışığı yanıp sönüo sadece lütfen yardımcı olun

FaiLeD
18-02-2011, 19:34   |  #2  
FaiLeD avatarı
Yeni Üye
49 mesaj

ide kablosu sanirm o ve anakarti yakmis olabilirsin yada o kabloya bagli olan hdd yada cd-dvd romdan herahngi birisi zarara gordgnden dolayi acilmiyo olabilir hic goruntu glmiyosa anakarttir muhtemelen  goruntu geliyor ama aciolmiyosa hdd olabilir o kabloyu cikarp duzguce takmayi deneyin pek alakasi olcagini sanmiyorum ama bios pilini cikarip bi kac dakika bkledikten sora takip tekrar calistrmayida deneyebilirsin

nacro09
18-02-2011, 19:45   |  #3  
OP Üye
57 mesaj

daha öncede aynı şey oldu pc ciye götürmüştüm... ama şimdi götürmek istemiyorum acıkcası :(

MicrosoftGenci
18-02-2011, 20:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj

hocam ide kablosunun ucu hangi renk ise sende o renk olan anakartın üzerine takıcaksın sonra çalışır...saygılar...

oner27
19-02-2011, 15:55   |  #5  
Yeni Üye
34 mesaj

Paniğe Kapılma Bizde Senin Gibi Öğrendik Bilgisayarı Eğer Kurcalamazzsan Öğrenemessin Bilgisayarı hem Yazılım Hem Donanım Olarak Bu Böyle Şimdi Bilgisayarcıya falan hiç götürme parana yazık sanırım öğrencisin o bilgisayarcıya vereceğin parayı harclık yaparsın şimdi bak şu anki durum bilgisayar açılırken hiçbir dııt diye bir ses çıkartmıyor bilgisayar açılıyor ama görüntü gelmiyorsa bilgisayar kapalı haldeyken arkasında güç kaplosuda çekili haldeyken ekran kartını söküp biraz bekledikten sonra tekrar takman daha sonra bağantılarını yapıp bilgisayarını açman monitörün bilgisayara bağlandığı kabloyuda tekrar çıkartıp tak iyicene yerine otursun monitörünün güç kablosu temassızlık yapmışsa ondan da kaynaklanabilir dikkat et bunlara kolay gelsin sana.

nacro09
20-02-2011, 12:09   |  #6  
OP Üye
57 mesaj

hepinize teşekkür ederim çalıştı :)