Merhabalar, Benim şöyle bir sorunum var bu sorun daha önceleri olmuyordu Harici Disk aldıktan sonra olmaya başladı diyorum ama tabii bundan pek te emin değilim.Zira Harici HDD'nin USB kablosunu çekip ayırdığımda ne hikmetse açılıyor. Daha sonra kablosunu takıyorum HDD'yi tanıyor ve çalışmaya devam ediyor. Sırası ile anlatayım, PC'yi normal açılış ile açıyorum Bios sayfasından sonra sürücüleri,n yükleme görüntüsü hiç gelmiyor ve ekran simsiyah vaziyette kalıyor hiç açılmıyor. Bu durumda PC'yi Güç'ten kapatıp Harici HDD'nin USB'sini çekiyorum ve tekrar başlatıyorum normal açılıyor. Anlayamadığım HDD'yi ilk aldığımda böyle sorun yoktu daha sonra ben PC'ye Format atmıştım ve tekrar HDD'yi taktım çalıştı bu son bir kaç haftadır başıma geldi bir türlü çözemedim. Saygılar.
İşletim Sistemi
XP Home
Sistem Özellikleri
Intel P4HT
Asus P4P800
1,5GB RAM 512X2 256X2
256MB ATI RADEON 9600XT
120GB SATA HDD
80GB HDD IDE
500GB WB MY BOOK EXTERNAL
PC Açılmıyor
biosun ayarlarını bır kontrol et. Harıcı HDD'i ilk başta okuyor olabılır. Bu yuzden de işletim sistemin açılmıyor olabılır. Bıostan first boot device kısmı HDD 2-CDrom 3-removable seklınde olmalı
ana kartın driverlarını tamamını yukluyorsan tamamını yuklememeni, eger yuklemiyorsam tam olarak yuklemeni oneririm. benimkisi de hard diski bi aralar USB olarak gormeyi basarmıstı. anakart uyusmazlııymıs.
Sefkilerle
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak bugün ulaşabildim cevap için kusura bakmayın; Bios'a girdiğimde dediğiniz gibi BOOT ana sekmesinde Boot Devices Priority kısmında 1st. olarak WD'yi hariciyi seçtim olmadı daha sonra 1st. XP'nin olduğu HD'yi seçtim WD 2st. olarak yaptım yine açmadı. Kısacası Biostan ayar combizasyonu ile yapamadım. Yada ben bilemedim belkide buradan ayarlanıyor. İkinci olarak Bios'ta ADVANCED ana sekmesi var orada USB CONFIGURATION Kısmı var onun altında da sırası ile,
USB Function
Legacy USB Support --- AUTO
USB 2.0 Controller ----- Enabled
USB 2.0 Controller ----- HiSpeed
USB Mass Storage Device Configuration
USB Mass Storage Reset Delay (20sec.)
Device 1 -----WD 500GB
Emulation Type ----AUTO
NOT: USB Mass Storage Device Configuration yazan sekmenin altındaki Device 1 yazan kısım aktif değil ok sekmesini klavyeden aşağı tıkladığımda onu direk atlayıp aşağı Emulation Type kısmına geliyor.
İkinci Mesaj atan Arkadaş için yazıyorum Ana Kartın USB Driverlarını Daha önce Formattan sonra USB 2.0 Lerin yüklenmesi bölümü vardı ben onları yüklememişti zira Sisteme daha sonra SP2 Yüklemiştim o yüzden gerek görmemiştim acaba ondan olabilirmi? SP2 Yüklü PC'de ayrıca Ana Kartın CD'sinden USB2.0 Driverlarını yüklememmi gerekiyor? Yardımınızı bekler saygılar sunarım.
Gunaydın
Ben de ne kadar biosu deştiysemde; benim sorunuma cozum bulamayıp sac bas yolmustum.
Dedigim gibi ilk once anakartının driverlarını tam olarak yukle sorun devam ederse sadece gereken anakart driverlarını yukle. ki bence usb serial buslar gerekli.
Umarım acıklayıcı olmustur.
Ben biraz sans ve inat eseri cozmustum:)))
Arkadaşlar Sorun çözülmüştür. Çok basit bir yöntemle zaten en son aklıma bu gelmişti aynı sorunu yaşayanlar düşüncesi ile yazayım dedim. Bios'ta Boot Menüsüne gelip Boot Device Priot. yada Hard Disk Menüsündede olabilir Orada gözüken External HDD'yi bulup DİSABLED yapıyorsunuz o kadar. Sorunum düzelmiştir. Bu şu anlama geliyor; Harici HDD'nin içinde Boot edebilecek dosyalar olduğunu kanıtlıyor o dosyaları bulup silmeye de gerek yok sistem bozulur. Biosta devre dışı bırakarak Windows'un normal şekilde Boot etmesini sağlıyoruz. Şimdi alet sürekli bağlı ve çok açıp kapattım PC'yi hiç bir problem yok Saygılar.