H@cKeRBoSS sormuş:
Pc normal açılıyor. Açıldıktan sonra msn, internet ... derken aniden bir ses çıkararak (sürekli devam eden ses) pc kapanıyor. Dikkat ettim pc yi kasmamama rağmen yine böyle kapanıyor. tek bir uygulama çalıştırsam da yine oluyor. Virüs olmadığına eminim çünkü defalarca format attım ve yabancı hiçbir program yüklemedim yine de aynısı oluyor.
2. Sorun:
PC ye program yüklerken bazen büyük boyutlu (Nero 9; 200 Mb Tek dosya) programlar çalışmıyor. Açılıyor fakat sonra hata veriyor. Hata mesajında "corrupt file" (tam olarak hatırlamıyorum) yazısını içeren mesaj çıkıyor ve kapanıyor. Aynı dosyayı tekrar çalıştırıyorum bu sefer dosya ayıklanırken %50'lerde aynı hatayı veriyor. Birkez daha deniyorum %70'lerde aynı hatayı veriyor. Ayrı bir HDD (Taşınabilir Maxtor 160 Gb USB) ile başka pc'lere yüklediğim dosyayı sorunlu pc'ye kopyalıyorum yine aynı mesaj. Bu sefer direk Taşınabilir HDD'den yüklüyorum yine hata veriyor. Bazen internetten indirdiğim 10-20 hatta 1 mb'lık dosyalar bu pcde ve başka pclerde de çalışmıyor (Dosya ya hiç açılmıyor yada yüklerken kayıp dosya hatası veriyor[corrupt..]) Bu yüzden bu pc'ye oyun bile yükleyemiyorum.
Denediklerimiz:
Kasanın içini ve işlemcinin, ekran kartının iyice tozunu aldık. (Sorun hala düzelmedi)
HDD onarıcı program denedik (System Mechanic Pro'daki HDD Onarma Seçeneği) [Sorun yine düzelmedi]
Not: Sorunlu Pc Dayımların PC'sidir. Benim kullandığım pc ise sorunsuz çalışıyor ve HDD'de benimdir. (Maxtor Taşınabilir)
Burada yazdığım sorunlar dayımların pc'ye aittir.
Yardımlarınızı Bekliyorum. İyi Çalışmalar.
Umarım bir çözümü vardır...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Anakart: Foxconn
RAM: 1 Gb (2x512Mb)
İşlemci: Intel Pentium D 3.4 Ghz
Ekran Kartı: ATI Radeon X1050 256 Mb
HDD: 160 Gb
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)