Pc Arızası Lütfen Yardımmm !!!!!

Hypertension
19-12-2010, 01:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar benim sorunum ilk önce bilgisayarımın donmasıyla başladı internet sayfalarında gezerken bir anda bilgisayarım donuyordu mause işretçisi hareket etmeyince bende bilgisayarı direk kapatıp tekrar açıyordum, açıldıktan 10-15 dk son tekrar aynı sorun oluyordu ,netten baktım işletim sisteminden yada virüsten kaynaklana bilir denilince bende bilgisayara format atmaya karar verdim format attım işletim sistemini tekrar kurarken gene donmaya başladı , tekrar nette bu sorun hakkında bilgi topladım kasadaki tozlardan fandaki tozlardan olablir denilince bende kasayı açtım ve cpu'nun fanını söktüm temizledim cpu'yu  yerinden çıkardım tekrar taktım fanı yerine taktım bios pilini çıkardım 10 sny bekleyip yerine taktım, sonra bilgisayarımı açtım tabi işletim sistemi olmadığı için ilk ekran geldi birsüre sonra gitti, gidiş o gidiş daha ekranı getiremedim :)  cpu  fanı çalışıyor ama  anakarttan açılış sesi gelmiyor cdr çalışmıyo,,,

Lütfen yardımcı olun ne yapmam gerek benim hallede bilceğim birşeymni yoksa teknik servisin yolunumu gözüktü.

Ayrıca usanmadan okudunuz için tşkr   :)

Seyhan Bahçe
19-12-2010, 01:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
146 mesaj

arkadaşım  o söktüğün  bios pilini  bidaha sök  10 dakıka bekle ve   bilgisayar kasasından elektiriği tamamen kes  elektirik gitmesin kasaya ve   ramlernide sök  10 dk sonra tak  bios pilini ve ramler i elktiriğide ver kasayı çalıştır ok büyük ihtimal çalışacaktır  kolay gelsin 

MagicLowe
19-12-2010, 07:46   |  #3  
Taze Üye
19 mesaj

İşlemci fanının özellikle sağlam tak hafiften hiç oynamasın

yusuf747
19-12-2010, 10:04   |  #4  
Üye
74 mesaj

sorun ram lerde olabilir. Ram in yanmıştır. Eğer bilgisayarında birden fazla ram takılı ise deneme yanılmayla hangi remin bozuk olduğuna bul.

Hypertension
19-12-2010, 13:04   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

Seyhan kardeş söylediklerini yaptım fakat olmadı durum aynı fan çalışıyor ekran açılmıyor cdr çalışmıyor , ben cpu fanını çıkarıp takarken yanlış taktım  fanın içindeki metal kısım cpunun üstüne dokunmuş olduğu için cpu ya zarar vermiş olabilirmi yada anakart yanmış olabilirmi , veya cpu yu çıkarıp takmam yanmmsına neden olmuşmudur , problemin nerden kaynaklandığını bulamadım , birde cdr de hiç hareket yok cd kapağı açılmıyor , birde  anakart marka&modelini nasıl öğrene bilirim hiçbir yerinde bişey yazmıyor ...

Hypertension
19-12-2010, 15:45   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj

Yokmu kimse yardımcı olabilecek arkadaşlar , galiba bana teknik servis yolu gözüktü :(

tumantuy
19-12-2010, 22:21   |  #7  
Yıllanmış Üye
329 mesaj

eğer enerji durumunda cpu yu çıkarıp taktıysan yanmış olabilir
entegrelerde böyle üstelik enerjiyi kestikten sonra 10 dk beklemen gerekir

şafak89
19-12-2010, 23:42   |  #8  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj
Alıntı: tumantuy  
eğer enerji durumunda cpu yu çıkarıp taktıysan yanmış olabilir
entegrelerde böyle üstelik enerjiyi kestikten sonra 10 dk beklemen
anakartın yanmıştır benimde başıma gelmişti :)

Hypertension
19-12-2010, 23:45   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj

kasayı fişten çıkardım içini açıp cpu fanını  ve cpu yu çıkarmam bios pilini çıkarmam 5-10 dk içersinde olmuştur , şu anda durum pc açma tuşunua basınca cpu fanı önce yüksek hızla çalışıyor sonra birden yavaşlıyor anakarttan açılış (bip) sesi gelmiyor  monitöre görüntü gelmiyor, ve pc normal açıldığında cdr bölümünne yanıp sönen yeşil ışıkta yanmıyor...

Hypertension
19-12-2010, 23:47   |  #10  
OP Taze Üye
6 mesaj

şafak hem anakart hemde cpu yanmış olabilirmi ?

yahyakilicaslan
20-12-2010, 01:43   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: şafak89  
anakartın yanmıştır benimde başıma gelmişti :)
Aynııı Kaynımdada Var!!! :D

neyse şaka bi yana kardeşim muhtemelen işlemci fanını doğru takamadığından kaynaklanıyor. eğer sıkıştırmayı düzgün yapamadıysan işlemci fanının bacaklarını işlemci ısındığından çalışmayacaktır. sök ve tekrar dikkatlice tak veya sana tavsiyem donma vs olduğu için yeni bir işlemci fanı alıp takarsan ve cpu üzerine biraz termal macun sürersen çok daha iyi olacaktır. iyi geceler..

Son Düzenleme: yahyakilicaslan ~ 20 Aralık 2010 01:45
Hypertension
20-12-2010, 16:45   |  #12  
OP Taze Üye
6 mesaj

yok başkan herşeyi denedim olmadı üstüne üstlük bide anakartın üzerinde kulaklık ve hporler giriş kablolarını çıkardım :) sonrada yerine taktım ama yanlış takmışım heralde bilgisayarın açma tuşuna basınca kablolardan duman çıktı , dumanı görünce direk gücü kestim , anakart gitmediysede bu işlemden sonra mefta olmuş olabilir , anakartımın markasını buldum ama modelini bulamadım markası ASROCK. modelini nasıl bulurum yenisini almayım bari :)

pc_doktor
02-10-2014, 15:56   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

merhaba ben pc teknik servis Hypertension kardeş senin sorun çözüldümü

pc_doktor
02-10-2014, 15:58   |  #14  
Taze Üye
2 mesaj

xyxkemalxyx_66@hotmail.com pc arsazı olan  beni bu faceden bulsun yardımcı olurum seve seve