Pc başlangıç hızını başka nasıl arttırabilirim?

mancukya
15-09-2011, 00:56   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

o pcnin o sekilde baslamasi normal degil
Ama sen overclock islerine falan kalkmisinki hic gereksiz seyler o özellikteki makine icin baska sebebler var mutlaka
1 Kullandigin Windows 7 oynanmis bir sürüm olabilir
2 Sana verilen drivers Dvd yada Cdlerini kurupta Vista donanimi cakiyor olabilirsin
3 O sisteme 64 bit daha iyi gider
4 Loader dalgasi degisik deniyebilirsin
5 AMD PHENOM 965 X4  diyorsun cekirdeklerden birisi bozuk olabilir yada Ramler ayni sekilde stabil olmiyabilir
6 Sistemde rootkit olabilir MBR icine yerlesmis (Format atarsan disklerin hepsini tek parca haline getir ve yeniden olustur en iyi caresi o)

Bence voltaj vs vs isleriyle senin yaptiginin alakasi yok bazi ufak tefek ayarlar mesala Ccleaner gibi basit ve bedava yazilimla baslangic programlarini kapamak, regedit kayit defteri temizlemek, gecicid osyalari temizlemek gibi seylerde az cok fayda eder, birde markali bir makine aldiysan onunla gelen tonla programin cogu ise yaramaz program ekle kaldirdan kaldir bazilarini

2020
15-09-2011, 13:46   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
335 mesaj

mancukya
Açılışta işlemci pek fazla etkilemiyor.athlon64 bile hızlı açılış için yeterli.Asıl parça hdd.O dediğin önerileri bende söyledim.Eğer olmazsa format atması gerekecek.Ben özelden link gönderdim zaten :D

s.e.li.m
15-09-2011, 22:43   |  #28  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
192 mesaj

mancukya
Markalı bilgisayar almadım ve diğer sayfalarda da belirttiğim gibi gereksiz çalışan hiç bişey yok, en azından ben öyle düşünüyorum çünkü direktifleriniz  doğrultusunda gereksiz  olan herşeyi kapattım.
Overclock  işine  giriştiğim de pek söylenemez aslında , sadece 1600 mhz hızını deneyim dedim bir seferlik , onu da sonradan biostan eski ayarı olan otomatik ayara aldım.Ama ram hız değeri şuanda 1066da..
Bu arada çekirdeğin bozuk olduğunu nasıl anlarım dicem ama sanmıyorum bozuk olduğunu.Amd nin kendi programında tüm çekirdeklerin özelliklerini görebiliyorum (sıcaklık değerleri,frekans vs..)
Şunun bi etkisi var mıdır bilmiyorum ama : Anakartım asus.Açılışta "4 cores activited" için 4 e basın demişti , ben de bastıktan sorna 4 çekirdek te aktif edildi gibi yazı çıkıyo her açılışta.Bunu eski ayara almak için de tekrar 4e basmak yetiyo..???
Ortak öneriniz olan 64 bit sistemi ve disk ayarlamasını yapınca sonucu buraya yazıcam . Şuanda daha 64 bit sistem elde etmedim.