Pc başlangıç hızını başka nasıl arttırabilirim?

s.e.li.m
11-09-2011, 19:19   |  #1  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
192 mesaj

Arkadaşlar selamun aleyküm.
Sorunumu elimden geldiğince kısa ve net anlatmaya çalışcam.Umarım yardımcı olursunuz.
Sorun : "Bilgisayarım yaklaşık 2 dakikada açılıyor." ( başlangıçta virüs programını devredışı ettiğim halde)

Şimdi bu konuda önerileriniz genelde şu yönde olucak sanırım :
Başlangıçtaki gereksiz prog. ve hizmetleri kaldır..
Sorunu gidermek için yapmaya çalıştıklarım :
1.Başlangıçta açılan bütün gereksiz program , hizmet vs. hepsini kaldırdım.
2. Advanced System Care ,cleaner ,smart defrag , win 7 manager... gibi programlarla nerdeyse hergün bakım yaptım.
3.Soluto  adlı  programdan başlangıçta açılan tüm şeylerin süresine bakarak gereksiz olanları kaldırdım.ÖrneğinKİS2012 yaklaşık 85 saniye civarında bir gecikmeye neden oluyordu, onu da artık elle başlatıyorum.Yoksa KİS2012 ile birlikte pc  3 dk.15 saniye gibi bi sürede açılıyor.
4. Ram mhz değerini 1066 dan 1600'e çektim yine farketmedi..
5.msconfig / önyükleme / gelişmiş seçenekler /işlemci sayısı bölümündeki çekirdek sayısını 4 olarak işaretledim..
6. Bu arada açılışta yavaşladığı nokta win 7 logosu çıktıktan sonra HOŞGELDİNİZ yazısına geçiş bölümünde ve HOŞGELDİNİZ noktasında oluyr.Buralar uzun sürüyor yani bi 30 - 40 saniye kadar..
7.Kaspersky ,norton , spybot, hijack vs.. gibi virüs prog. ile tarattım hiç bir bulguya rastlamadım.Zaten virüs bulaşması muhtemel olmayan sitelere giriş yapmaktayım..
Aklıma gelen yaptıklarım bu kadar sanırım.Bi forumda gördüğüm bişey dikkatimi çekti , "eğer kullandığınız win 7 işletim sistemi CRACK'li  ise onun içindeki loader dosyası yavaşlama sorununa neden olabilir"  diye bişey gördüm bu ne kadar etkilidir ?
Forumlarda bakıyorum milletin win 7 li bilgisayarları kimisinde 35 kimisinde 50 saniyelerde açılıyormuş.Bende neden bu kadar fark olduğunu merak ediyorum.

Son olarak sistem bilgilerimi yazayım :
İŞLEMCİ -----> AMD PHENOM 965 X4 
ANAKART----> ASUS M4A785TD-V EVO 
RAM----------> PATRİOT VİPER 4GB 1600 MHZ
EKRAN KARTI-> SAPHİRE HD 6870 VAPOR-X
İŞLETİM SİSTEMİ--> WİNDOWS 7 32 bit (CRACKLİ)

İLGİLENEN VE YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Banned
11-09-2011, 19:30   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj

Advanced SystemCare 4 Sisteminle Bununla Bir Tarat Veya CCleaner Yükle.Benim Bu Prog. Sayesinde Sistemimimin Açılışı Hızlandı.Belkide Windows Korsansa Ondan Olabilir.

adnas2121
11-09-2011, 19:32   |  #3  
Üye
74 mesaj

Nerdeyse aynı sistemi kullanıyoruz senınle bende 1dk'da falan açılıyo 30sn'yede kapanıyo virüs programı ve bi çok programda açık Windows 7 64 bit ultimate kullanıyorum 64 bit format çekmeyi dene bi.

Kapalı Hesap (154666)
11-09-2011, 19:35   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Harddiskinin marka ve modeli nedir.
Kullanılmayan ya da güncellenmiş sürücülerin varmı.
Sürücüler ne kadar yer kaplıyor.

s.e.li.m
11-09-2011, 19:38   |  #5  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: Artisit Genç  
Advanced SystemCare 4 Sisteminle Bununla Bir Tarat Veya CCleaner Yükle.Benim Bu Prog. Sayesinde Sistemimimin Açılışı Hızlandı.Belkide Windows Korsansa Ondan Olabilir.
Artist genç , 2.madde gözünden kaçtı sanırım. Aklına gelen bütün bakım programlarını neredeyse hergün pc yi açtığımda ve kapatmadan önce bakım yapıyorum.Titiz kullanıcıyızdır yani. 
Windows carackli ondan olup olmuyacağıını bilmiyrum da , crackli olup da 1dakikadan daha kısa sürede açılan makineler de var.(donanımsal özellikleri benimkisinden düşük olduğu halde) ;)

s.e.li.m
11-09-2011, 19:41   |  #6  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: adnas2121  
Nerdeyse aynı sistemi kullanıyoruz senınle bende 1dk'da falan açılıyo 30sn'yede kapanıyo virüs programı ve bi çok programda açık Windows 7 64 bit ultimate kullanıyorum 64 bit format çekmeyi dene bi.
Benim pc de çok çabuk kapanıyo , kapanmasında herhangi bi sıkıntı yok.Zaten makine 2 ay önce formatlandı ve üzerine pek yükleme yapmam, gereksiz olan şeyleri de barındırmamaya özen gösteririm. Başlangıçta da belirttiğim gibi ; pc açılırken virüs programının açılmasını engellediğim halde o süreye ulaşıyor.KİS2012 80-85 saniye daha geciktiriyo açılmasını..

Banned
11-09-2011, 19:45   |  #7  
Banlandı
2,368 mesaj

Dostum Ram Kullanımına Baktınmı?

s.e.li.m
11-09-2011, 19:47   |  #8  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Harddiskinin marka ve modeli nedir.
Kullanılmayan ya da güncellenmiş sürücülerin varmı.
Sürücüler ne kadar yer kaplıyor.

HARDDİSK MARKA VE MODELİ : http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=26912

Kullanmadığım bir programı ya da sürücüyü pek barındırmıyorum bilgisayarımda.
Sürücüler dediğini eğer doğru anladıysam : sistemin kurulu olduğu C sürücüsü toplam alan 146 GB, kullanımda olan alan 97 gb.
Yedek D kapasitesi 319 GB, kullanımda olan boyut ise 60 GB.

s.e.li.m
11-09-2011, 19:54   |  #9  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Dostum Ram Kullanımına Baktınmı?
Şu resim yardımcı olurmu ? Bu arada Sahip olduğum Ram 4 gb , orda neden öyle gösteriyor bilmiyorum.

Banned
11-09-2011, 19:58   |  #10  
Banlandı
2,368 mesaj

o kullandığı ram normal aslında sen istersen pc ye format at windows xp veya vistanın üzerine 7 mi yükledin ?

s.e.li.m
11-09-2011, 20:05   |  #11  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: zuisudr4  
Tune Up Utilities 2011 i denediniz mi ? Program kaldırma aracı kullanıyormusunuz ?
Evet Tune up Ultilities 2011'i denedim ve açılışın yaklaşık 20 saniye kısalmasını sağladı.Ama bazen nedense 1.50 lere çıkıyor.Şuanlık açılış süresi 1.34. Bazen (neden olduğunu bilmiyorum) 1.50-2dk lara çıktığı da oluyor.
Bu arada yardımcı olur mu bilmiyorum ama SOLUTO adlı programda , açılışta etki eden etkenlerin sürelerini gösteriyor o değerleri yazmak istiyorum:

Win explorer   : 19 sn.
System           : 14 sn.
Soluto            : 8 sn.
MS CSRP        :  7 sn.
Win NT Logon : 5 sn.
Win start-up   : 5 sn.
Indexing svc   : 4 sn.
Win session mgr: 3 sn.
Services & ctrl : 3 sn.
Userinit Logon  : 2sn
Win Logon GUI : 2sn
LSSAS            : 2sn.
Diğer 1 saniyenin altındakileri de yazmadım...

s.e.li.m
11-09-2011, 20:11   |  #12  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
o kullandığı ram normal aslında sen istersen pc ye format at windows xp veya vistanın üzerine 7 mi yükledin ?
Bu arada az önceki soruna cevap vermeyi unutmuşum: Prog. kaldırma aracı olarak da Revo Unistaller ve Perfect Unistaller kullanıyorum ki kayıt defterinde herhangi gereksiz birşey barındırmamak için.

Win 7 yi de hiç birşeyin üzerine yüklemedim.Bilgisayarı ilk aldığımdan beri programcı bir tanıdığıma temiz bir şekilde win7 kurdurdum.
Bu makineye XP yakışmaz diye düşünüyorum yanlış anlaşılmasın :)

Banned
11-09-2011, 20:17   |  #13  
Banlandı
2,368 mesaj

Evet Yakışmaz Win 7 En İyisi Bence Sen Format At pc ne :(

s.e.li.m
11-09-2011, 20:33   |  #14  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj

Format atmıcam , atmayı da istemiyorum zaten. Yukarıdaki açılış sürelerini yazdım onlardan bi yola çıkabilirseniz vardır belki bi çözüm yolu..İlgin için saolasın yine de.

Kapalı Hesap (154666)
11-09-2011, 20:59   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: s.e.li.m  
HARDDİSK MARKA VE MODELİ : http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=26912

Kullanmadığım bir programı ya da sürücüyü pek barındırmıyorum bilgisayarımda.
Sürücüler dediğini eğer doğru anladıysam : sistemin kurulu olduğu C sürücüsü toplam alan 146 GB, kullanımda olan alan 97 gb.
Yedek D kapasitesi 319 GB, kullanımda olan boyut ise 60 GB.

Mesele anlaşıldı.
Öncelikle harddiskin çok hızlı değil. Mümkünse değiştir. Yok değiştirmem diyorsan ...:
146 GB lık bir sistem diskinde 97 GB veri var ise o bilgisayar ne yazıkki daha hızlı açılamaz. Kaldı ki SCSI ya da SSD hardisk bile kullanmış olsan fazla farketmeyecektir.
Önerim sistem harddiskini C partitonunu 50 GB yapıp sadece işletim sistemini ve gerekli programları kur.
Özel programlarını veya dosyalarını oluşturacağın diğer bölümde sakla. Bu şekilde bilgisayarın daha rahat çalışacaktır.
Bahsetmiş olduğum sürücülerin büyüklüğü ile ilgili
resme dikkatlice bak.
[URL=http://img233.imageshack.us/i/57513068.jpg/][/URL]
Eğer bir sürücü sağlıklı bir şekilde kurulmayıp sonradan güncellenirse ya da tamamen kaldırılmayıp üzerine kurulum yapılırsa benzer şekillerde sistemin daha ağırlaşmasına sebebiyet verebilecektir.
Başlık yazından da anlaşılacağı üzere açılışta takılma şeklinde görülen windows akışı, sürücü sorununua delalet etmektedir. (Az da olsa harddiskle de ilgilidir)

fiendcry
11-09-2011, 23:37   |  #16  
Taze Üye
19 mesaj

hizmetlerden "amd fuel service" ve "amd external events utility" eğer yapmadıysan bu ikisini devre dışı bırakmayı dene,diğer gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmadıysan onlarıda devre dışı bırak windows update,windows defender,windows güvenlik duvarı vs. bir de başlangıç da açılan programlarda eğer  amd control center (ccc.exe ve mom.exe yi başlatır) da başlıyorsa onu da iptal etmeyi dene. windows7 64 bit kurmanda fayda var ayrıca ki ram lerini dibine kadar kullanabilesin :)

Fenerlist34
12-09-2011, 16:52   |  #17  
Yıllanmış Üye
603 mesaj

Arkadaşım.. senin sisteminde bir sorun yok ancak crackli win7 kullanıyorsun.. sorun da bundan kaynaklanıyor..
internette bir sürü sorunlu win7 loader dolanıyor.. daha başka bir loader bulmanı öneririm.. aynı sorun benim de başıma geldi ondan diyorum..
hatta orj. vista kullanıyodum win7 den daha hızlı çalışıyodu aynı sistemde düşün artık :)
Loader değiştirmeyi mutlaka dene sorun %80 crack den kaynaklanıyor..

s.e.li.m
12-09-2011, 17:15   |  #18  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Mesele anlaşıldı.
Öncelikle harddiskin çok hızlı değil. Mümkünse değiştir. Yok değiştirmem diyorsan ...:
146 GB lık bir sistem diskinde 97 GB veri var ise o bilgisayar ne yazıkki daha hızlı açılamaz. Kaldı ki SCSI ya da SSD hardisk bile kullanmış olsan fazla farketmeyecektir.
Önerim sistem harddiskini C partitonunu 50 GB yapıp sadece işletim sistemini ve gerekli programları kur.
Özel programlarını veya dosyalarını oluşturacağın diğer bölümde sakla. Bu şekilde bilgisayarın daha rahat çalışacaktır.
Bahsetmiş olduğum sürücülerin büyüklüğü ile ilgili
resme dikkatlice bak.
[url=http://img233.imageshack.us/i/57513068.jpg/][/url]
Eğer bir sürücü sağlıklı bir şekilde kurulmayıp sonradan güncellenirse ya da tamamen kaldırılmayıp üzerine kurulum yapılırsa benzer şekillerde sistemin daha ağırlaşmasına sebebiyet verebilecektir.
Başlık yazından da anlaşılacağı üzere açılışta takılma şeklinde görülen windows akışı, sürücü sorununua delalet etmektedir. (Az da olsa harddiskle de ilgilidir)

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.Harddiski değiştirmeyi düşünmüyorum.Fakat diğer önerine gelirsek gayet mantıklı geldi ve bir nebze sorun bundan da kaynaklanıyo olabilir.Sistemi bir daha kurdurduğumda partiton ayırmaya ve dediğin gibi kullanmaya başlıcam.50 GB'a sadece sistemsel kurulum yapmamı öneriyosun sanıırm.
Bir de diğer nokta güncelleme dediğin...Evet güncelleme yaparken eski sürümleri kaldırmıyorum bunun da etkisi olabilir.Örneğin ; ekran kartımın güncellemesini ya da başka bir programın güncellemesini yaparken eski sürümlerini kaldırmadan üzerine kuruyodum.Bunun bi hata olduğunu farketmemi sağladın.
Önerilerini uygulamaya çalışcam , saoLasın.

s.e.li.m
12-09-2011, 17:20   |  #19  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: fiendcry  
hizmetlerden "amd fuel service" ve "amd external events utility" eğer yapmadıysan bu ikisini devre dışı bırakmayı dene,diğer gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmadıysan onlarıda devre dışı bırak windows update,windows defender,windows güvenlik duvarı vs. bir de başlangıç da açılan programlarda eğer  amd control center (ccc.exe ve mom.exe yi başlatır) da başlıyorsa onu da iptal etmeyi dene. windows7 64 bit kurmanda fayda var ayrıca ki ram lerini dibine kadar kullanabilesin :)
Başlangıçta , dediklerinden hiç birisi başlamıyor arkadaşım.Yani onları kaldırmıştım yani ,gereksiz olan hizmetleri de devre dışı bıraktım önceden.Zaten bunlar çözüme ulaşmaya çalışmamdaki ilk adımlardı..İşe öncelikle bunlarla başladım yani.
Bunların : "windows update,windows defender,windows güvenlik duvarı vs." aktif değiL.
Ama bir daha kontrol ederim etkin olup olmadıklarını. 64 bit önerin içinde saoL , olmadı bi de onu deneriz :)

s.e.li.m
12-09-2011, 17:23   |  #20  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj
Alıntı: Fenerlist34  
Arkadaşım.. senin sisteminde bir sorun yok ancak crackli win7 kullanıyorsun.. sorun da bundan kaynaklanıyor..
internette bir sürü sorunlu win7 loader dolanıyor.. daha başka bir loader bulmanı öneririm.. aynı sorun benim de başıma geldi ondan diyorum..
hatta orj. vista kullanıyodum win7 den daha hızlı çalışıyodu aynı sistemde düşün artık :)
Loader değiştirmeyi mutlaka dene sorun %80 crack den kaynaklanıyor..
Ben de seninle hem fikirim , daha doğrusu bunu bir forumda okuduğumdan beri bu nokta üzerine odaklandım.Sorunun da burdan kaynaklandığını düşünüyorum daha çok,yani öyle fikir yürütüyorum diyelim sayenizde :)
Eğer burda yasak değilse ya da bi sıkıntı oluşturmayacaksa sağlam bir loader ı bulunan win 7 download edebileceğim bi site varmıdır ? Eğer yasa dışı bişeye giriyorsa önerini mesaj yoluyla yaparsan sevinirim :) İnsanların gözlerine batmayalıım şimdi ;)

2020
12-09-2011, 17:36   |  #21  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

Formatla olmaz bu iş.Şimdi ilk olarak şunu söyleyim.Bunun için bende çok uğraştım ve dün hallettim.1dk 30 sn kadar sürüyordu.Şimdi 25-30 arasına geldi.Bu işte önemli olan hdd.Bu yüzden şu soruları sorayım:
1-Hdd kaç yıllık ?
2-Hdd kaç rpm ?

Eğer hdd eskiyse biraz zor.Ve hdd 7200rpm değilse yine zor.Ama imkansız değil :)

Şunları yap:
1-Auslogics BoostSpeed programını tam sürüm halinde temin et.(Orjinal-warez kararı sana kalmış :))
2-Yazılımı aç ve gelişmiş araçları seç.Burda sistem ince ayarları var.Bunları kendine göre ayarla.
3-Yine gelişmiş araçlar bölümünde Sistemdurumu başlığı var.Bu başlığın altında hizmetler var.Burayı kendine göre ayarla.Anlamadığın hizmetleri googleda arayarak çok çabuk bulabilirsin.
4-Gelişmiş araçlar menüsünde en başta diskleri onar var.Bu aracıda kullanın.
Eminim çok fark olacaktır.
5-Antivirüs olarak kis2012 kullanma.Açılışta başlamasa bile ağırlık yapıyor.Sebebini bende çözemedim.Nis 2012 nin esetten daha hafif olduğu kanısına vardım.Tavsiyemdir.Ücretsiz istersen avira free.Ayrıca antispyware olarak sadece malwarebytes.
6-HDD nin sıcaklığını kontrol et.Fazla sıcaksa hdd fanını (varsa) tertemiz yap.Toz fanın dönmesini önlüyor.
7-Kasadaki kabloları kuvvetli bir bant yardımıyla kenarlara bantlaki hava akımını önlemesin.
8-Defrag yazılımı olarak PerfectDisk kullan.Çünkü diğer programlar defrag yaparken perfectdisk hem defrag hem harddisk ayarlarını en iyileme yapıyor.
Benim yaptığım adımlar bunlardı.Sonuç olarak 1dk 5sn kadar etki yarattı.1.30 daydı 30 un altında şuan.Eminim sendede işe yarar.Biraz uzun oldu ama .. :)

Not:Auslogics programının gelişmiş araçlar bölümünde interneti hızlandır seçeneği var.Konumuzla ilgili değil ama güzeldir.Bir ara bunuda dene.

Eğer yine yaramazsa bitane ssd al :)

s.e.li.m
13-09-2011, 22:29   |  #22  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj

Arkadaşım öncelikle ilk iki soruna cevap vereyim ben de :)
1- Harddisk bir  yıllık.
2- Hız 7200 rpm. İncelemek istersen : http://www.vatanbilgisayar.com/D ... ils.aspx?I_ID=26912
Önerilerine cevaben :)

1- Programın full versiyonunu temin ettim , kurdum , bir takım hatalar buldu ve  çözüme  kavuşturdu.
2- Sistemin ince ayarlarını  inceledim , düzeltilcek pek bişeye gerek görmedim.
3- Hizmetler ayarlamasını daha önceden yaptığımdan , hizmetler sekmesine giridğimde gereksiz hizmetlerin devre dışı olduğunu gördüm zaten, o yüzden bişey yapmama gerek kalmadı.
4- Diskleri onar dedim , bir hata bulmadı,sanırım başta tarama yaptığımda düzeltilmesi gerekn sorunlar arasında onu da hallettiğinden olabilir.
5- KİS 2012yi kaldırdım.Şuanda hiçbir virüs programı kullanmıyorum, sadece bi süreliğine.Sistemin açılış sürelerinde değişiklik olucakmı onu gözlemlemek için..
6-HDD sıcaklığı 29-33 derece arasında değişiyo,ben bu satırları yazarken 29 derece ama :) Haftada bi kasaya hava tutarım temizlerim.HDD'in önünde kasaya bağlı olaraktan ekstra fan var , onu da temizlerim ve HDD genelde sıcak olmaz.
7- Kablo düzenlemesini pc yi ilk aldığımda yapmıştım, dediğin gibi hava akımı sağlıklı şekilde olsun diye.
8-Defrag yazılıım olarak Smart Defrag  kullanıyorum.Ama önerin doğrultusunda onu da iptal edip PerfectDisk kullanmaya başlıcam.

Sonuçta , en başta önerdiğin program yardımıyla ve bi kaç işlemle süre 1:32'ye İ N D İ !!!
Soluto programını da kaldırsam 10 saniyelik daha bi zaman kazancım olucak, çünkü o programların ve pc nin toplamda açılış süresini detaylı gösterdiği için kaldırmadım.
Önerilerin için çok saolasın. Son olarak şunları belirtmek istiyorum :
Sistemi iki defa kapatıp açtım (tüm onarımları yaptıktan sonra tabi) :
Birincisinde 1:48 saniyede , ikincisinde 1:32 saniyede açıldı. Bi dahaki başlatmamda da bu süre 1,55 lere tekrar çıkabilir.Bi kararlılık yok bunu anlamadım.
Bir de windows başlatılıyor ile hoşgeldiniz ekranına geçiş 33 sn sürüyor. Hoşgeldinizden masaüstüne geçişte  yaklaşık bi 28 saniye kadar sürüyo.Belki bu sorunu bulmanızda bi etki eder ?

2020
13-09-2011, 23:05   |  #23  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

HAYRAT :D

Bu nasıl olur ? Yavaşlıkta ısrar eden bir hdd :D

Bu kadar şeyin üstüne yavaş olamaz :D Hani yavaş değil bakımsızda değil.

Sistem ince ayarlarında tavsiye vereyim o zaman.

1-Sistem ince ayarlarında sırayla sistem-uygulama başlatma başlıkları altındaki ilk seçenek işaretli.Diğerleri işaretsiz.

2-Sistem ince ayarlarında sırayla sistem-hata işleme başlıkları altındaki 2-3-4 üncü seçenekler işaretli diğerleri işaretsiz.

3-Sistem ince ayarlarında sırayla kullanıcı arayüzü-aero efektleri altındaki 2-8 inci seçenekler işaretli diğerleri işaretsiz.

Bu ayarları tavsiye ederim.Tabi sanada uygunsa.Güvenlik açısından bir sıkıntı yaratmaz.

4-Antivirüs olarak hiç kullanmamak yerine Avira free 10 yazılımını kullan.

5-Solutoyu sil gitsin.Kronometre tut :D

6-PerfectDiski bir an önce dene derim.

7-Spyhunter yazılımını temin et.Kayıt defterinde oldukça iyi bir casus yazılım taraması yapar.Ayrıca işletim sisteminide tarar.(Virüssüz tam sürüm bulursan banada pm at :D )

8-O msconfigden yaptığın çekirdek ayarını iptal et.

9-Ram mhz değerini fazla yükseğe çekmişsin.Belki stabiliteyi bozuyordur.Birde 1333 te dene

10-Özel mesaj kutuna bak :)

s.e.li.m
14-09-2011, 21:51   |  #24  
s.e.li.m avatarı
OP Yıllanmış Üye
192 mesaj

Şu ram mhz değerini 1333 yapmak için kaç volt vermem gerekiyo bios tan? 1600 için 1.9 vermem gerektiğini biliyorum da 1333 için kaç gerekiyo bilmiyorum..

Bu arada ilk 5 önerini + 10 numaralı önerini de yaptım :)
8 numarayı neden öyle yapmamı öneriyosun ?
7 ve 6 numarayı da deneyince yazarım ,şuanda açılış hızında hala bir düşüş yok maalesef..

2020
14-09-2011, 23:17   |  #25  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

8 numaralı işlemi çok kişi denedi.(bende)Ve çok eleştiri aldı.Sorunu dahada arttırdığını kendi sistemimde gördüm ve bu sitedede oldukça çok kişi bu ayarı eleştirdi.
Volt ayarında markaya göre değişiyor ellağam :D
Volt için bence ayrı bir konu daha aç.Benim bilgim yok.