Pc bir anda kitleniyor (yardım)

hakanakgul
26-01-2012, 17:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

bu sorun bilgisayarı topladığımdan beri var , genelde oyun oynarken , büyük boyutlu dosyaları rar larken , veya internette dolaşırken olabiliyor . ama çoğunlukla oyun oynarken oluyor.

önce pc özelliklerimi yazıcam daha sonra sorundan bahsetmeye calısıcam

İşlemci : intel i5 2500 3.3ghz 
HDD : Seagate 1tb 32mb cache 7200rpm
Anakart : Asus P8H67-MLE 
Ekran kartı : Nvidia Zotac 9800GT 1gb 256bit
Ram : Corshair 4x2gb (8gb) XMS3 
PSU : 500W cooler master
Monitör : Asus 20" ML208D Led 

sorundan bahsediyorum hemen;

pc yi ilk aldığımdan beri aynı sorun var , oyun oynarken çok sık oluyor , ama nadiren ( günde en az 3 kere ) normal şartlardada oluyor , bir anda görüntü kitleniyor ve eğer o an ses ile ilgili birşey varsa saliselik olarak sürekli tekrar ediyor buda haporlorden " dırrrrrrrrr" dire bir ses cıkmasına neden oluyor, bu olay olduğunda fanlar çalısmaya devam ediyor ama pc de herhangibi bir işlem yapamıyorum.

pc ye reset atmam gerekiyor. reset düğmesine basıyorum ve 5 - 10 sn gectiğinde güç kesilmiş gibi kapanıyor , ve tekrar fanlar çalışmaya başlayıp sistem kendine geliyor

pc de virüs yok , format attım , driverler güncel..

sorun ekran kartından kaynaklanmıyor , Onboard ekrankartını kullandığımdada aynı sorunu yaşadım ,
sorun hdd dende değil , başka bir hdd kullandığımdada oynu sorunu yaşadım , 
kesinlikle bilgisayarın isinma problemide yok , donma anında işlemci sıcaklığı 40 - 45 derece.
sorun ram dede değil

Evet olay bu , çözüm için fikirlerinizi bekliyorum , belki aranızda daha önce böyle bir sorun yaşayıp düzeltebilmiş olan biri vardır

vatantr
16-07-2012, 15:15   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

problem işlemcidedir amb de problem olabilir donanım yönetiminde

anl90
08-09-2012, 01:18   |  #3  
anl90 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
576 mesaj

İmkanın varsa başka bir PSU tak ve dene.