PC de donanımsal Hata mı var acaba

servet_aydin54
20-05-2009, 18:34   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj

Soru Türü: Yazılım-Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:

Windows XP SP2
intel dual core 2.67
1 gb Nvidia 8400 GeForce
2 GB ram
320 GB hardısk

Merhaba arkadslar 5 aylık yenı bır  pc m var ancak hıc verım alamıyorum ılk once vısta vardı  sıstem yetmıyodur dedım XP kurdum yıne aynı ya sızce bu dogalmı pc acılıyo ekran gelıyo 15-20 sonra msn acılıyo sonra Ksprsky calıyo acılıyo 15-20 sn beklıyorum msn gelsın ksprsky gelsın dıye sızce bu normalmı yenı ve bu ozellıkte pc da servıs e gotursemmı bılemdım yada boyle ufak sıstem yavslıdından dolayı servıs kabul edermı bılemıyorum Marka yasak deıldır umarım Vestel den aldıgım bır urun yanı vestel dedık dayanıklı dedık ama pc oyle cıkmadı

Süleyman.
20-05-2009, 19:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bu durum normal değil. Eğer sorun yazılımdan kaynaklanıyorsa yapabilecekleriniz şunlar:

1. Ccleaner programıyla bilgisayarınızdaki çöpleri temizleyin.
2. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı tarayın.
3. Çalıştır'a "msconfig" yazıp başlangıç sekmesinden gereksiz programları kaldırın.
4. Sürücülerinizi güncelleyin.
5. Disklerinizi birleştirin.

Bunlarla düzelmiyorsa, sorununuzun donanım kaynaklı olma ihtimali artıyor. Bu yazıyı inceleyin bu durumda, ancak ürününüzün garanti dışına çıkmaması için kendiniz içini açmayın:

benersince
20-05-2009, 20:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

anti virüs programın kasıyo nod32 kur donanımın yeterli bence arkadaşın dediklerinide yaparsan bi nebze farkı göreceksin

Hayalet 26
20-05-2009, 21:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Arkadaşlara ilaveten sisteminize sp 3 ü mutlaka entegre etmenizi öneririm.Hatta mümkünse sp3 entegre edilmiş bir xp cd si ile yeniden formatlarsanız daha iyi olacaktır.Ayrıca otomatik güncelleştirmeleri açıp tüm güncelleştirmeleri yüklemenizi öneririm.Antivirüs olarak da Kaspersky yerine Avira Premium Securıty Suıte sisteminiz için çok uygun olacaktır.6 aylık lisanslı kampanyası vardı.Devam ediyorsa kaçırmayın.Böylece sisteminiz güvenlik olarak da son derece iyi duruma gelecektir.Tuneup Utilities 2009 u da yüklerseniz artık format olayını bile unutmanız mümkün.Bahsettiğim tüm yazılımları forumda aratıp bulabilirsiniz.

Fatih_ARMAĞAN
20-05-2009, 21:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

bana 15- 20 sn sonra msn ve kis in açılması pekte anormal gelmedi. KIS yüklü çünkü bu bence çokta anormal değil. sizin yerinizde olsam  işlemci ısısının fazlalığından veya PSU dan şüphelenirdim.

işlemci fanını temiz olduğundan ve soketlerinin düzgünce yerleştiğinden emin olun.

servet_aydin54
22-05-2009, 15:32   |  #6  
OP Üye
80 mesaj

Arkadslar ilk oncelıkle verdıgınız cevplar ıcın cok cok tesekkurler ancak bu dedıklerınızı cogunu yaptım yenı XP kur güncellemelrı yukle yanı belkı hatalı XP kurmusumdur diye kurdugum cd sorunludur dıye 4  kere fark farklı cd lerle Xp kurdum hatta bır kerede Vistada deneyı dedım vısta kurdum yanı bılemıyorum tek yapmadıgım SP3 lı xp kurmak o da cok fark yaparmı bılmıyorum cogu yerde SP3 cokta fark yapmaz dıye okudum ama bılemıyorum gercekten fark yaparmı yapmaz mı yanı suan cok kararsızım acaba dıyorum KSPsky ı kaldırım nod 32 ıle mı denesem ama KSPskyda da bu sıstemem kasmaması lazım herhalde yanı ksp kım kullancak o zamn yanı 2 GB ram var daha ne olacak bılemıyorum

Mustafa@PC
22-05-2009, 16:20   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

O sisteme vista kurun 1-2 gün sabredin,tabi başlangıçta onlarca program çalıştırmayın,memnun kalırsınız...

servet_aydin54
22-05-2009, 18:20   |  #8  
OP Üye
80 mesaj
Mustafa@PC
O sisteme vista kurun 1-2 gün sabredin,tabi başlangıçta onlarca program çalıştırmayın,memnun kalırsınız...
Şımdı dogru soyluyosunuz ama bende nedense vista yı hıc sevmedım belkı acılanırından dolayı hep elestırıllıyor sey dusundum belkı XP yanına W 7 kurarım denerım dıye ama bılemıyorum sımdı KSp kaldırıp nod32 kurucam bakıcam bı degısıklık olurmu tesekkurler