PC'de donma problemi baş gösterdi. Bi uğrayın.

Amras
01-06-2012, 20:56   |  #1  
Amras avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Sistemim şöyle:
İşlemci: AMD FX-6100  X6
Ekran Kartı: ASUS HD 6970
RAM: 8GB 1333 Mhz (C7)
Anakart: ASUS M5A97
PS: 750W   VE COOLERMASTER KASA.
OS: Windows 7 Ultimate - 64bit [başka bilgi lazım olursa söyleyin lütfen.]

Fark ettiğim değişikliklerden bahsedeyim. Ne zaman başladı, neden oldu bilmiyorum. İşlemcim biraz daha falza ısınmaya başladı. Anakart ASUS'un kendi yazılımı var hem kendinin hem işlemcinin ısısını gösteriyor. BF3'te Ultra ayarlarda MAX 59 derece alıyordum. Şimdi nedense High ayarlarda 65 dereceye çıkıyor ve ASUS programı Warning veriyor.  Bunun donmayla alakası var mı bilmiyorum. Herhangi bir donanım değişikliği de yapmadım. Acaba bazı oyunların uyumsuzluğu nedeniyle olabilir mi ? Şimdiden sağ olun yardımlarınız için. Merak ettiğiniz bi bilgi olursa yazın, cevabını vereyim. İyi günler.

Kapalı Hesap (91855)
01-06-2012, 22:14   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

driverlerın kurulu ve güncel mi
evetse diğer olasılıkları ve çözümleri sayayım
harddiskinde arıza var - çözüm: harddisk sağlığını denetleyen bir program kur ve bilgilere bak örneğin harddisk sentiel
harddiske giden kablolardan birinde sorun var - çözüm harddiskin hem data hem güç kablolarını değiştir data kablosunu anakartın üzerindeki farklı bir yere tak
işlemci fanı durmuş - çözüm : kasanın yan tarafını aç fan dönüyor mu bi bak
ramde sorun var : windows bellek tanılamayı çalıştır başlata bellek yazınca çıkıyor
işlemcide sorun var : bu kullanıcı tarafından çözülebilir mi bilmiyorum
ilk aklıma gelenler bunlar en yüksek olasılıktan en düşüğe doğru sıraladım

Amras
01-06-2012, 22:54   |  #3  
Amras avatarı
OP Taze Üye
6 mesaj

Hemen başlıyorum hepsini tek tek uygulamaya. Şimdiden sağ olasın. Sonuçları bildiririm

quyin
08-09-2012, 02:47   |  #4  
quyin avatarı
Taze Üye
17 mesaj

Maalesef sorunun çözümünü bilemeyeceğim ama dizüstü kötü be.İlk aldığında tamam çok hızlı yıl geçtikçe yavaşlıyor.Format attığında neredeyse hızlanmıyor bu tür sorunlar ileride bilgisayar alacak olursan masaüstü ve İntel İ7 olursa senin için iyi olur.(İ7'yse zaten RAM EKRANKART,ANAKART iyidir) Karizma

Kapalı Hesap (223846)
08-09-2012, 11:33   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 205
5,277 mesaj

Speccy programının ekran görüntüsünü koyarsan bir yorum yapabilirim.