PC DE DONMA

HPQ-User
24-07-2008, 23:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

kartal sormuş:
bilgisayar açıldıktan 15 dk sonra donuyor ve işlem yapılamıyor hdd çalışıyor ama ışık yanmıyor fanlarda çalışıyor

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 3.40 işlemci p800 gigabtyte anakart seskartı, ekrankartı on boart 80 gb samsung hdd (sata) 512mB ram ddr dımm


İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

QUAKE-4
24-07-2008, 23:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
646 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

1. Windows'ta Administrator olarak oturum açın.
2. Başlat'ı tıklatın, sırasıyla Tüm Programlar'ın, Donatılar'ın ve Sistem Araçları'nın üzerine gelin ve sonra Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme başlar.
3. Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle'yi (zaten seçili değilse) seçin, sonra da İleri'yi tıklatın.
4. Bir Geri Yükleme Noktası Seçin sayfasında, Bu listede bir geri yükleme noktasını tıklatın listesinde en son sistem denetim noktasını tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın.
5. Geri Yükleme Noktası Seçimini Onayla sayfasında,İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme önceki Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır.
6. Bilgisayarda Administrator (Yönetici) olarak oturum açın. Sistem Geri Yükleme Geri Yükleme Tamamlandı sayfası görüntülenir.
7. Tamam'ı tıklatın.

Sistem geri yükleme sonrası sorun çözülmezse sistem geri yükleyi iptal edebilirsin...

Windows XP'yi yanlışlıkla istemediğiniz önceki bir yapılandırmaya geri yükleyebilirsiniz. Geri yüklemeyi geri almak için:


1. Windows'ta Administrator (Yönetici) olarak oturum açın.
2. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'a gidin, Donatılar'a gidin, Sistem Araçları'na gidin, sonra da Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme başlar.
3. Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Son geri yüklememi geri al'ı tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın.
4. Geri Yükleme Geri Almayı Onayla sayfasında, İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme özgün Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır.
5. Bilgisayarda Administrator (Yönetici) olarak oturum açın. Sistem Geri Yükleme Geri Alma Tamamlandı sayfası görüntülenir.
6. Tamam'ı tıklatın.

kaynak:microsoft.com

uGuR.uK
24-07-2008, 23:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ısınma olabilir büyük ihtimal, kasanı ac ve tozunu topragını iyice bi temizle. ekran kartı, ram gibi parcaları yerinden cıkar iyice sil yuvaları temizle ve fanlarıda temizleyip tekrar dene...

waybe
25-07-2008, 00:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
elazigli
ısınma olabilir büyük ihtimal, kasanı ac ve tozunu topragını iyice bi temizle. ekran kartı, ram gibi parcaları yerinden cıkar iyice sil yuvaları temizle ve fanlarıda temizleyip tekrar dene...
elazigli katılıoyom kasayı aç bir güzel temizlik yap çıkrılır parcaları cıkarıp temizle sonra yeniden tak (hazır kasayı açmışken termal macunada bak kurumuşsa degiştir)