geçmişe yönelik izleri silen hangi programları tavsiye edebilirsin?aylar öncesinden sildiğin dosyaları bugün bazı veri kurtarma yazılımları ile geri getirmek mümkün.defalarca format atsan dahi bu izler silinmeden yıllarca bilgisayarlarda kalabiliyor.bunu ve benzeri durumları engellemek için hangi programları kullanabiliriz?internet security ve ccleaner bugünden sonrası için iyi birer çözüm gibi duruyor.peki ya bilgisayarı aldığımız ilk andan bugüne kadar olan kısım için öneriniz
Altta yazan işlemleri bir takip edermisin ? Nette baktım. Bu bütün pc geçmişini silebiliyormuş :)Bilgisayarım\yerel disk C\Bilgisayar adı\contacts\ kayıtlı tüm adreslere bu yolu takip ederek ulaşabilir ve hepsini silebilirsin.
Not:Araçlar\ klasör seçenekleri\görünüm\gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğinin karşılığındaki kutucuğu tikleyip, gizli doyaları görünür yapmak gerekiyor.
Bir seçenek daha. Bunuda nette araştırdım :)
sorunuza gelince, bilgisayarın geçmişini tamamen silmenin tek yolu formattır. ancak internet explorer ya da benzeri tarayıcıların geçmişini silmek de bir o kadar kolaydır. seçeneklerden geçmişi sil demek tüm ziyaret edilen dosyaları, cookie dosyalarını toplar temizler.
ancak şöyle bişey var ki, regedit'i temizlemek bir o kadar riskli ve bilgisayarınız için zararlı olabilecek kadar hassas bir işlemdir. regedit, bilgisayarın kalbidir, işletim sistemi orada atar. yanlışlıkla bir string ya da satır zarar görürse, üzücü sonuçlar ortaya çıkabilir..
ama bunu da sizin yerine yapan yazılımlar var. bilgisayara program yükleme yetkiniz var ise, "registry cleaner" programlarından biri veya bir kaçıyla tarama yaptırabilirsiniz.
Alıntıdır bu yazı. Umarım işine yarar