pc deki hataları tespit eden program

mhmt06
19-03-2013, 23:03   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

arkadaşlar öncelikle bir sorununuzdan dolayı, böyle bir program var  zannedip umutlanarak konuya tıklamışsanız  hiç okumayın. sonra okuyup okuyup sonuç çıkmayınca kızarsınız. konuyu sürekli güncel tutsam eminim ki başlıktan dolayı, okunma rekoru kırar. 
çünkü burdaki insanların büyük çoğunluğu şu yada bu hatasının çözümünü aramak için burada.

peki böyle bir program neden yazılmıyor, birileri tekere çomak mı  sokar.  birileri sabotaj mı yapar. programı yazanı uzayamı sürerler. evet çıkarcı insanlardan herşey beklenir aslında. 

programı kursak beş on dakika tarasa ve deseki;
anakartının kuzey köprüsü çok ısınmış
1. slottaki rem yerine oturmamış 3. slotta çatlak var
ekran kartının driveri yanlış kaldırın ve şu driveri kurun
cpu fanın yapılan işlemlere kıyasla  normalin üstünde dönüyor soğutucunu ve macunu kontrol et.
harddiskinde şu kadar bad sektör var yanlış yerden bağlantı yapılmış şuraya tak, şu kabloda kopukluk var
sistem ihtiyacı 370 watt güç kaynağı 320 veriyor v.s   v.s 
bazılarımız sorunlarla boğuşmaktan bilgisayarı kullanamaya fırsat bulamıyoruz.  rem arızalı,  biz güzelim ekran kartını aynısıyla belki daha verimsiziyle değiştiriyoruz bide üste para veriyoruz. belki daha iyisini alıyoruz ama hiç gerek yokken. bir rem yüzünden yıllarca dayanabilecek koca sistemi değiştirebiliyoruz. pekii bu hatadan kimler karlı çıkıyor?

öyle hünerli programlar varki her programcı içinden çıkamıyor. böyle büyük programlar yazılıyor da bu kadar  basit ve birinci sıraya konacak olan bir program neden yazılmıyor acaba? neden biliyor musunuz ? birbirimizin kanını emerek besleniyoruz.

son olarak bir filmden çok kısa bir özet:
 Kadir inanır ile Fikret hakan ın oynadığı bir film vardı. adı köprü.  filmde fikret hakan, bir salla insanları nehirden karşıya geçirerek para kazanıyor. ama bazen insanlar nehre düşüp boğuluyorlar. kadir inanır da insanları bu çileden kurtarmak için nehrin üzerine bir köprü inşaa etmek istiyor. ve tabii ki fikret hakan menfaati daha önce geldiği için engel olmaya çalışıyor. çünkü o insanların üzerinden para kazanıyor. eğer köprü yapılırsa para akışı kesilecek.
anlayana....

mhmt06 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]