pc den cıt cıt ses geliyor

ziyaaa
02-03-2009, 07:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
309 mesaj

Pc acılırken ön taraftaki ışık sürekli yanıyor ve aşırı bir gürültü oluyor o ses biraz kesilir gibi olduktan sonra cıt cıt diye ses oluyor pc gec kapanıyor kimi zaman bazen hiç kapanmıyor baya bekliyorum kapanmayınca fişini cekiyorum donma problemide var donma oluyor mavi bir ekran geliyor pc yeniden başlıyor  ne yapmalıyım.Oyun oynarken de ekranda karıncalanma oluyor zaman zaman.

trinity
02-03-2009, 07:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

şimdi led ışığının yanıp yanıp sönmesi normaldır ses gelmesi fanlardan kaynaklanan bir sorun fanlarınızı ve kasanızın içini tozdan arındırın cıt cıt sesler fanlşardan da gelebilir bir ark oluşumudur veya statik elektrikten kaynaklanabilir pc nizi toprakjlayın topraklı priz kullanın monitörünüzdende gelebilkir tüplü ise daha önce bende yaşadım ekrandan gelen bu sesi ekrandan ise çok da önemli değil donma için ise sitemizi temizlik yapın çeşitli araçlarla mesela ccleaner advanced system care gibi virüs taramöasından geçirin resistry temizliği yapın başarılar

ziyaaa
02-03-2009, 07:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
309 mesaj

Teşekkür ederim bu pc daha önce servise gitmişti format atıp yollamışlardı bir sorun yok diye daha yeni sayılır cok toz olacağınıda sanmıyorum ama sorun bunlarsa iyi ses ekrandan gelmiyor kasanın ön tarafından geliyor oyun sırasında hata verince ekran kartı sürücülerini güncelleştirin diye uyarı alıyorum bunu denedim ama güncelleme yapamıyorum dosyalar degişmedi diyor .

trinity
02-03-2009, 08:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

ön tarafından geliyor ise değim gibi orasa statik elektrik yüklemniş olabilir siz iyisimi topraklayın kasanızı prizinizde topraklı kullanın içine bir köprü kurarsanız buda işinişzi görecektir ekran kartınıj kendi sitesinden güncel sürücüleri indirip oradan yüklemeye çalışın mavi ekran ramlerden kaynaklanıyor da olabilir ramlerin yerine oturup oturmadığını kontrol edin servisten yeni gelmesi temiz olacağının işareti değildir adamlar içinde toz temizliği yapmamış das olabilirdie siz bide kendiniz bi basınçlı hava ile temizlemeye çalışın mavi ekran ayrıca ekran kartından da ka-ynaklanıyor olanbiir vermiş olduğu bir sorun var mı yzılı olarak

ziyaaa
02-03-2009, 08:09   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
309 mesaj

Check for NVIDIA Graphics Driver updates

This problem was caused by NVIDIA Graphics Driver, which was created by NVIDIA Corporation. There is no solution for this problem at this time.

Troubleshooting

--------------------------------------------------------------------------------

A driver update, if available, might prevent this problem from recurring.

What is a driver?

A driver is software that allows your computer to communicate with hardware or devices. Without drivers, the hardware you connect to your computer (for example, a video card or a webcam) will not work properly.

There are several ways of locating and installing driver updates, but it is best to let Windows do this for you. Try the first step below, which describes the process. If it doesn't produce a driver update that solves the problem, then try the remaining steps in the order given.
-----------------------------------------------------------------
Bu ssorunu yazıyor ekran kartı ile ilgili olarak.

trinity
02-03-2009, 08:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

ilk olarak NVIDIA ekran kartının sürücüsünü güncelleytin diyor
bu sorun ekran kartından kaynakladı diyor şu an için bir çözümü  diyor Sorun Giderme:Sürücü güncelleme yaparsan bu sorunu çözebilir diyor tam türkçesi

aşağıdada sana sürücün ne olduğunun tanımını vermiş sürücü güncellemenin en iyi yolunun windows tarafından olmasını önermiş

anlayacağın sorunun buırada yazdığına göre şimdilik tamemen ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor onu güncellemen veya xp veye vista kullanıyorsan onlara uygun sürücüler kullanman lazım sürücünü elinle kaldır ve elinde cd si varsa kendin elinle kur daha sonra güncelleme isterse yaparsın

ziyaaa
02-03-2009, 08:31   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
309 mesaj

Teşekkür edrim dedikleri yapıcam iyi günler:)

trinity
02-03-2009, 08:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

rica ederim inşallah sorunun düzelir bide google a mavi ekran yazarsan çok sayıda sorun ve çözümünüde görebilirisn başarılar

ziyaaa
02-03-2009, 08:52   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
309 mesaj

Mavi ekran ile ilgili olarakta google a yazıp arattım orada cıkan sonuclarda  program uyumluğu ile ilgili birşey olabileceğini söylüyorlar daha önce burada sormuştum sorunun detaylarını yazıpta kimse cevap vermemişti .Oyun yüklemiştim o oyunun ismi geciyordu sorun raporlarında neyse sorun bunlarsa çözmeye calışırım pc parcasıyla ilgili herhangi bir sorun olmasında..Çıktım herşey gönlünce olsun arkadaş bye.

trinity
02-03-2009, 09:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

selamlar...

_cypher_
02-03-2009, 20:43   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj

ses hdd den geliyorda olabilir bence bi hdd yi dinleyip ona gore sole sesin nerden geldiine emin olalım