Pc Donması Acil Yardım!!!!Lütfen!!! :(

qözderdi
02-07-2009, 00:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar Ben Xp Sp2 Kullanıcısıyım Pc^m Format Atmadan Önce Çok Donuyordu Fakat Bu Donma Normal Donma Değildi Belirli Aralıklar Arasında Senkronlarla oluyodu 3sn^de Bir Gibi Format Atayım Dedim attım Her Şey Çok Güzel Gidiyodu Fakat Bir Download Yaparken Gene Başladı Sizin Çözümlerinizi Bekliyorum, Konuyla İlgili Karanlık bir Nokta Olrsa Ben Cevaplarım, Benim Şüphem 2 Donmada Esed Nod32 Anti-Virüsü Yükledkten Sonra Oldu Fakat İkiside Farklı Versiyon benim Şüphem Trojan Veya Başka Bir Virüs Fakat Tarama Yaptırınca Hiç Bir Şey Çıkmıyor LütFen aciL Yardım Çıldırabilirim...Not: Donmalar Yüklemeyi Yaptıktan Sonra Olmadı. Download Yaparken Çok Yüklediğim İçinde Olabilir Mi ?

Mustafa@PC
02-07-2009, 00:42   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

HDD kaç partition ? Bütün bölümlere format attınız mı ? Formattan sonra direk güvenlik yazılımını kurdunuz mu ?

qözderdi
02-07-2009, 04:01   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

80 Gb Seagate Evet Formattan Sonra Hemen Kurdum Virüs Yazılımını Driverlerın Ardından Fakat Portitondan Ne Kast Ettiniz Anlayamadım x$

qözderdi
02-07-2009, 04:02   |  #4  
OP Taze Üye
6 mesaj

Eğer Kaç Bölüm Diyorsanız Tek Bölüm Daha Hızlı Olması İçin Ayırmıyorum...

JasonWalker
02-07-2009, 09:44   |  #5  
Üye
90 mesaj

Driverlarınızı yüklediğinize emin misiniz?

qözderdi
02-07-2009, 09:55   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj

Evet Kardeş Hepsini Yükledim Aygıt Yöneticisinede Baktım x#

JasonWalker
02-07-2009, 10:00   |  #7  
Üye
90 mesaj

Belki format attığınız cd'de bir sorun vardır. Format CD'si orjinal mi?

yalcinkurt
02-07-2009, 10:51   |  #8  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Çözüm 1: Donma sorunu tekrar tekra yaşanıyorsa Windows'a tekrar format atmanı öneririm. (Güvendiğin ve orjinal bir Windows CD'si ile.) Verileri yedekleyip full format atın bence. (C ve D)
Çözüm 2: Formattan sonra bilgisayarınızda bulunan tüm aygıtların en gücel sürümlerini yüklediğinizden emin olun.
Çözüm 3: Güvendiğiniz bir antivirüs programı ile internet bağlantısı olmaksızın virüs taraması yapın.

NOT: Fazla download yapma dediğinizden bir şey anlamadım ama eğer fazla şey indirdiğiniz için donma yaptığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuzdur büyük bir ihtimalle. Çünkü benim günlük download kapasitem; 2-3 GB'ya kadar çıkıyor.

Son Çözüm: Eğer tüm adımları eksiksiz uyguladınız fakat yine donmalar yaşanıyorsa yetkili servisinize başvurun. Bilgisayarda yer alan parçaların uyumlu çalışıp çalışmadığına bakın. (Örneğin; Güç kaynağının sisteme yeterli gelmemesi, anakart-ekran kartı, işlemci uyumsuzluğu vs.)

qözderdi
02-07-2009, 10:53   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj

Malesef Cd Çakma x$

beycanerkul
02-07-2009, 10:55   |  #10  
Yıllanmış Üye
628 mesaj
Alıntı: qözderdi  
Arkadaşlar Ben Xp Sp2 Kullanıcısıyım Pc^m Format Atmadan Önce Çok Donuyordu Fakat Bu Donma Normal Donma Değildi Belirli Aralıklar Arasında Senkronlarla oluyodu 3sn^de Bir Gibi Format Atayım Dedim attım Her Şey Çok Güzel Gidiyodu Fakat Bir Download Yaparken Gene Başladı Sizin Çözümlerinizi Bekliyorum, Konuyla İlgili Karanlık bir Nokta Olrsa Ben Cevaplarım, Benim Şüphem 2 Donmada Esed Nod32 Anti-Virüsü Yükledkten Sonra Oldu Fakat İkiside Farklı Versiyon benim Şüphem Trojan Veya Başka Bir Virüs Fakat Tarama Yaptırınca Hiç Bir Şey Çıkmıyor LütFen aciL Yardım Çıldırabilirim...Not: Donmalar Yüklemeyi Yaptıktan Sonra Olmadı. Download Yaparken Çok Yüklediğim İçinde Olabilir Mi ?

senin sorunun virüs programında sorun var o program sistemini kasıyodur tahminim
Eset Smart Security programın sınırsız linkini veriyorum istersen birde onu dene
http://www.indirelim.org/8850-Eset_Smart_Security.html
Ayrıca
* haftada 1 veya 2 defa yerel disk D bölümünü birleştirme yap
* yerel disk c bülümünü diski temizle
* C:\WINDOWS\Prefetch dizin içinde ne varsa sil

Bu verdiğim linkteki program sistemi korumak bi tarafda dursun sistemini düzenli hale getiriyor...