pc donuyor

SICAKBUZ34
03-11-2011, 18:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

uzun süredir oynadıgım multplayer cod 4 oyunu yenitopladıgım pc de bir kaç saat oynadıktan sonra pc ( klavye, mause ) dahildonuyor ve reset atmak zordunda kalıyorum. oyun orjinal.
sistemim
core 2 duoişlemci - gigabyte GA-G41MT-S2PT ana kart - 4 x 2 kingstom 1333 ram - zotac gtx550 ti 1gb 192 bit ekran kartı - 1 tb 64 mb hard disk - termaltek kasa ve 500watt power supply - windows 7 64 bit

sadece işlemci eski , diğer tüm parçaları sıfır olarak yenitoplattım. yıllardır pentium 4 de 128 bit ekran kartında oynadıgım oyun bir kaçsaat sonra pc yi kilitliyor. gösterdiğim işi bilen bir kaç kişi anlam veremedi.oyun
, yazılım ve donanım güncel. ayrıcawin 7 64 bittede sorunsuz olarak çalışdıgını biliyorum oynayanlardan.
3 defa format attım sonuç yine aynı. acaba işlemcim butopladıgım sisteme ana kart
, ekrankartı , rame uyum sorunu mu yaşıyor , lütfen uyumla ilgili bir bilgisi olanvarsa cevaplarsa minnettar kalırım.

faceman
03-11-2011, 18:19   |  #2  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

sıcaklıktan dolayı olabilir adia64 veya speecy ile sıcaklık ölçüp değerlerini yazarmısınız vede pc'de çok program veya download ettiğiniz şeyler mevcutmu ? eğer öyleyse ve pc'yi sık kullanıyorsanız ccleaner ile bir temizleme yapın

alemin_kralı
04-11-2011, 07:54   |  #3  
Üye
80 mesaj

GameBooster kullan.

SICAKBUZ34
04-11-2011, 17:52   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

öncelikle,  ilginiz için çok teşekkür ederim.   
şunu özellikle vurgulamak istiyorum. benim öğrenmek istediğim topladigim sistem deki parçaların uyum sorunu yaşayıp yaşamadığı , belirttiğim gibi , hard diski , ram leri , ekran kartini , ana karti , naylonundan çıkar çıkmaz kurdurup orjinal oyunu üzerine yükledim. bir tek işlemcisi ve üzerindeki stok fanı eski , yeni hard diskde oyundan ve işletim sistemi yazılımlarından başka da bir şey yüklü değil . sadece işlemcinin fan la arasında termal macun yıpranmış vaziyetteydi onu yeniledim , oda sağlam durumda , sistem boşda dururken veya explorerda gezinirken gün boyu bir sorun yok , ayriyetten oyuna girincede bir şey yok. bazen bir saat bazen beş altı saat oynadıktan sonra her şey donuyor reset atmak zorunda kalıyorum , dondugu andada ekran kartına işlemciye ana karta elle dokunarak bakıyorum onlardada anormal sıcaklık yok ,  ekran kartından şüphelenip başka bir ekran kartında denedim ondada bir kaç saat sonra donma yaptı. başka oyun denemedim , oyunu orjinal cd den , internetten başka cd lerden defalarca kopyaladim kurdum . oyun dosylarında bir problem olsa zaten kendini belli eder. işin enteresan yanı sistem de bir uyuşmazlık varsa zaten açılışda yada kontrolde bir hata mesajı verir. vermediğini farzedelim , oyunu ya oynatır , ya oynatmaz, ben en az iki saat oynuyorum sonra kilitleniyor. 3 defa da format attım win 7 yi yeniden kurdum. power suply gerçek 500wat. core 2 duo işlemci , 2 x 4 gb 1333 = 8 gb remi taşıyabiliyormu , yada ana kart , o konulardan fazla anlamıyorum,  dipnot olarak belirtiyim , cod 4 win7 64 bit dahil çalışmadıgı bir sistem yok , öyle çok özellikde istemiyor , satin aldıgım parçalarda fabrikasyon bir hata olsa bilmiyorum pc beni uyarırmı,  
işin enteresan yanı , ben bu oyunu on gün öncesine kadar pentium 4 de fps yerlerde sürünerek oynuyordum,  
sıf elime beleş işlemci geçti diye :))) 800 tl masraf edip işlemciye göre sistem kurdum . yoksa hayalim  
i7 2600 k üzerine kurulu bir sistemdi. ama şimdi  o yerlerde sürünen fps simi özler oldum d:  
format , yeniden oyun kur , virüs taraması felan hepsini denedim. beklediğim cevap atıyorum , senin ram in ana kartin olmaz , şununla uyuşma yapar tarzı bir cevap bekliyorum.
tamam donanım bilgim yetersiz kabul ediyorum , fakat , lütfen  gamebooster , ccleaner kullan bişiyin kalmaz tarzı yaklaşımlarda bulunmayın. okadar basit olsaydı zaten forumu meşgul etmezdim. yineden ilginize tekrar rekrar teşekkür ederim.

BROSS
09-12-2011, 00:12   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaşlar benim pcde donuyor sistemim pentium 4 1gb kingstom ram 1gb 256bit ekran kartı windows 7 idi  
işletim sistemim gerek oyunda gerek video izlerken bazende bilgisayarı masaüstünde braktığımda donuyordu  xp yükledim ama xpde masaüstünde durduğunda donmuyor oyunda ve video izlerken genelde kastığında donuyor neredeyse 1 senedir böyle kafayı yicem bilgisayrcıya götürüyorum hep format atıyo pc de bi b....k değiştiği yok yine donuyor ne yapmalıyım

ufuk tuna
10-12-2011, 19:52   |  #6  
ufuk tuna avatarı
Taze Üye
17 mesaj

benimde bsy'ım donuyordu; internet ortamında iken yada ortamdan çıktıktan sonra..  ama ortama gireyim yada girmeyeyim kesinlikle internet bağlantısı etkinken bsy donuyordu..  internet hizmetini sunan firmayı değiştirdim şimdi rahatım..