öncelikle, ilginiz için çok teşekkür ederim.
şunu özellikle vurgulamak istiyorum. benim öğrenmek istediğim topladigim sistem deki parçaların uyum sorunu yaşayıp yaşamadığı , belirttiğim gibi , hard diski , ram leri , ekran kartini , ana karti , naylonundan çıkar çıkmaz kurdurup orjinal oyunu üzerine yükledim. bir tek işlemcisi ve üzerindeki stok fanı eski , yeni hard diskde oyundan ve işletim sistemi yazılımlarından başka da bir şey yüklü değil . sadece işlemcinin fan la arasında termal macun yıpranmış vaziyetteydi onu yeniledim , oda sağlam durumda , sistem boşda dururken veya explorerda gezinirken gün boyu bir sorun yok , ayriyetten oyuna girincede bir şey yok. bazen bir saat bazen beş altı saat oynadıktan sonra her şey donuyor reset atmak zorunda kalıyorum , dondugu andada ekran kartına işlemciye ana karta elle dokunarak bakıyorum onlardada anormal sıcaklık yok , ekran kartından şüphelenip başka bir ekran kartında denedim ondada bir kaç saat sonra donma yaptı. başka oyun denemedim , oyunu orjinal cd den , internetten başka cd lerden defalarca kopyaladim kurdum . oyun dosylarında bir problem olsa zaten kendini belli eder. işin enteresan yanı sistem de bir uyuşmazlık varsa zaten açılışda yada kontrolde bir hata mesajı verir. vermediğini farzedelim , oyunu ya oynatır , ya oynatmaz, ben en az iki saat oynuyorum sonra kilitleniyor. 3 defa da format attım win 7 yi yeniden kurdum. power suply gerçek 500wat. core 2 duo işlemci , 2 x 4 gb 1333 = 8 gb remi taşıyabiliyormu , yada ana kart , o konulardan fazla anlamıyorum, dipnot olarak belirtiyim , cod 4 win7 64 bit dahil çalışmadıgı bir sistem yok , öyle çok özellikde istemiyor , satin aldıgım parçalarda fabrikasyon bir hata olsa bilmiyorum pc beni uyarırmı,
işin enteresan yanı , ben bu oyunu on gün öncesine kadar pentium 4 de fps yerlerde sürünerek oynuyordum,
sıf elime beleş işlemci geçti diye :))) 800 tl masraf edip işlemciye göre sistem kurdum . yoksa hayalim
i7 2600 k üzerine kurulu bir sistemdi. ama şimdi o yerlerde sürünen fps simi özler oldum d:
format , yeniden oyun kur , virüs taraması felan hepsini denedim. beklediğim cevap atıyorum , senin ram in ana kartin olmaz , şununla uyuşma yapar tarzı bir cevap bekliyorum.
tamam donanım bilgim yetersiz kabul ediyorum , fakat , lütfen gamebooster , ccleaner kullan bişiyin kalmaz tarzı yaklaşımlarda bulunmayın. okadar basit olsaydı zaten forumu meşgul etmezdim. yineden ilginize tekrar rekrar teşekkür ederim.