PC her açılışta başlangıç onarmayı seçin

HPQ-User
03-05-2011, 11:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

musa sormuş:
Merhaba çok umut bağlamamakla beraber bir okuyucunuz olarak paylaşmak istediğim bir sorunum var. Bilgisayar soğuk havalarda ilk seferinde açılmayıp ya restartla açılıyor yada açılışta başlangıç onarmayı kendisi getirip bazende seçmeli getirip açılıyor. bu sorunu başta böyle algılamayıp ilk başıma geldiğinde önce yeni ram aldım ve eskileri iade ettim.(servis bunu önerdi) sorun çözülmedi ardından yeni hdd aldım sorun çözülmedi, daha sonrasında windows xp den 7 ye terfi ettim çözülmedi. sonra baktım kendiliğinden sorun çözülmüş pc her defasında açılıyor. çok şükür dedim. sevincim ağustos böceğinin sevincini geçemedi malesef. kış geldiğinde sorun kaldığı yerden devam ediyordu. gülümseyerek acaba dedim ve o halde önce odayı ısıtayım sonra pc yi açayım açılacakmı acaba diye..
ve  açıldı bir daha sonuç aynı. ertesi gün ısıtmadan denedim hata ısıtınca sorun yok. varsa bir babayiğit elini uzatısn, sorunun çözümünü boşver o odasıcaklığında motive olan pc yi görmek istiyorum diyen varsa ulaşsın bana :)

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Gigabyte GA-EP45C-DS3R Anakart
q9550 2,83 ghz işlemci
4 gb ram
450 watt kasa

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 20:23   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Çok nadiren de olsa bazı kondansatörler (Özellikle PSU da ve anakart üzerindeki) donma yapabiliyor. Bu donma olayı bilinen donmadan farklı olarak kondansatörün dialektik katsayısının değişimi şeklinde olmaktadır. Kondansatörün dialektik katsayısının değişimi bu kondansatörü iş yapamaz haline getirebilmekte ve bir süreliğine kısa devre gibi davranmasına sebep olabiliyor. (halihazırda yapılmayı bekleyen LG plazma televizyonum da aynı dertten muzdarip)
Tavsiyem psu yu değiştirip denemendir. Psu değiştirildiğinde sorun düzelmezse ne yazıkki anakart üzerindeki kondansatörlerde sorunu aramak gerekir ki biraz değil fazlaca teknik bilgi gerekmektedir.