Arkadaşlar benim pc'im de 2 tane işletim sistemi yüklü
1-Vista 64bit ultimate
2-ubuntu
Dün pc'im tv ye bağlamaya çalıştım bir sürü kablo vardı hangisiyle daha iyi görüntü alırım diye denedim ilk kablo çalıştı sonraki çalışmadı ondan sonrakinde ise vista açılış ekranı geldi sonr asinyal yok dedi ama pc çalışıyor bende ilk kabloyu kullannıyım dedemi fakat daha önce çalışan ilk kablodada aynı sorun oldu neyse tv den vazgeçip normal ekranıma bağladım yine aynı sorun oldu. Pc'im güvenli modda açılıyor fakat normal olarak açılmıyor sorun sizce ne olabilir.
Pc'im açılmıyor
İsletım sıstemınlede alakası yok bu sorunun guvenlık kıpte calıstırdıgında sıstemını cozunurluk ayarlarını yukselterek bılgısayarının normal acılmasını saglayabılırsın.
Ayrıyeten dırek olarak tv out cıkısından tvye cıkıs yapıdıgı zaman mhz ayarlarında oynama yapman gereklı dıye bılıyorum cunku monıtorler yuksek mhz de sanırsam 100 olması gerek tvler ıse 50 mhz uzerınden calısmakta yanı ekran kartının ayarları ıle oynayarak tvye goruntuyu cokta net olmamak kaydı ıle aktarabılırsın.
bilgisayarını güvenli modda bi tarat önce daha sonra normal olrak açmayı dene ama normal modda nasıl acılmadıgını da tarif et ekranmı gelmiyo bilgisayarmı restartlanıyo?
Taratmakla ne alakası var anlayamadım tv baglandı dıye TV Vırusumu bulastı yoksa ...
Cozunurluk ayarlarında sorun arkadasım.
Normal açılırken o yükleme ekranı geliyo hani bişey doluyoya ondan sonra ekran da ışık var fakat siyah sonra ekran simsiyah oluyo ve yeniden açılıp no signal yazısı geliyor.
guvenlık kıpte acıp masa ustunde sagtus yapıp cozunurluk ayarlarına gelıp orada cozunurlugun kac oldugunu yazarmısın eger cozunurluk cok dusukse onu yukseltmelısın ve mhz ayarlarına gırıp monıtor ıcın gereklı olan ayara getırmelısın.
çözünürlüğü 1024+768 yaptım ama mhzyi nası değiştircem
Ekran kartı sürücülerini guvenlı kıpte sil sıstemı normal açtıktan sonra tekrar suruculerını kur sorun çözülür.
Bu sekılde acılmadı mı ?
Mhz degısımınıde ekran kartının markası ne ıse onun programından yada gelısmıs ayarlar sekmesı vardır goruntu ayarları penceresınde suan kullandıgım sıstem lınux wındows olsa acıklamasını daha net yapabılırdım.
Sayın ALTUNOLUK kardeşim senin ilk dediğin gibi yaptım normal olarak açıldı ama açılırken ekranda siyah ve yeşil kareler oluştu normal winodws ekranında ise renkler bi acayipti zaten sonra yine ekran gitti.
Wallahı arkadasım gercekten sorunu anlayamadım Borga-X ın dedıgı gıbı drıverları sılıp yenıden ac dıyecegım onunda ne getırecegını bımıyorum en son olarak guvenlık kıpte sıstemını gerı yuklemeyı denesen ?
Yok sıstem geri yukleme ile ugraşma suruculerı sil guvenlı kıpte sonra normal aç ve suruculerı kur. (Tecrübe edildi)
ilk önce sürücüleri sildim sonra normal olarak açtım ve kendisi otomatik bir sürücü yükledi sonra birdaha res attım ve en son nvidia sürücülerini yükledim sonra benden yeniden başlatmamı istedi bende başlattım ekran geldi windows ekranı gözüktü ve yeniden ekran kapandı ayrıca her yer çizgi çizgiydi.
En son ekran kartımın bozulduğuna kanaat gerdim ve servise göndercem ekran kartımı çünkü driver yüklü değilken hiç bir sorun olmuyor fakat driver yükleyince bu sorun başlıyor. İnternetde okuduğuma göre bu ekran kartı en son driverlarda tam anlamıyla çalışmak istiyormuş fakat bir parçası bozuk olduğundan tam güç çalışamıyor ve ekrana böyle görüntü geliyormuş
Bu arada hepinize çok çok teşekkürler.
arkadaşım girişler hakkında bilgimi iştiyorsun anlmadım dvı iyidir.idi. Zuhhahha
inNteAcoMEarkadaşım girişler hakkında bilgimi iştiyorsun anlmadım dvı iyidir.idi.Sen ne dıyorsun ınankı senın forum ıcınde bahsettıklerınden bısey anlamıyorum.Bıde sonuna her cumlenın zuhahha koymasan dalga gecer gıbı
arkadaş bugün öok mutluyum da pardon kardeşim ünlü olduda : https://www.chip.com.tr/forum/Burak-Sahin_t69854_wp2.html zuhhaha bu arada birinin patlıcanı biliyordum zuhahaha bir daha yapmam zuhahaha
starting format İNnteacoME...
lformating inNtecoME...
Load İnNteacoME(SAfe Mode)...
düzeldi galiba:)
neyse aaman bırakalımda gereği arkadaşım bahsi geçen ubuntu 64 bit deilmi ???
bahsi geçen görün tü sorunumu her hangi bir sebeple erişemiyor olabilir bahsi geçen(beni araya götür) radio butonuna bi bassana nolcak sorunu anlayamadım. bide kontrol ete meme sinin nedeni şunlar ola bilir.
1 boot .ini sanmam ama
2. ubuntuyu xpnin üzerine kurmuşsan olabilir tersini dene
3. 32 bit mi?????????