Pc internete girice donutor

HPQ-User
10-06-2008, 17:35   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Alper sormuş:
İnternet kablosu bilgisayarda takılı değil iken donma falan hiçbir prblemim yok. Ama İnternet kablosunu bilgisayara taktığımda 5-10 dk içerisinde donmaya başlıyor.Reset atıyorum internet kablosunu bilgisayardan çıkardığım zaman donmuyor.Win xp kullanıyorum bilgisayara 5 kere format atıım yeniden kurdum sorun hala devam ediyor.Bir arkadaşımdan bana mail geldi ve o mail de virüs varmış bende onu bilmeyerek açtım ve ondan sonra bu anlattıklarım olamaya başladı. Yani kısacası bana gelen o mailden sonra, ben o maili açınca Bilgisayarım internete her bağlandığında donmaya başlıyor sizce sorun neden olabilir kimileri ethernet kartından yapar diyor ama bilmiyorum. Cevap verirseniz sevinirim kolay gelsin şimdiden teşekkürler...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd sok 940 x2 işlemci
biostar anakart
512 mb 128 bit pcıe ekran kartı
1 gb ddr2 667 mhz ram
40 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Kingofmetal
10-06-2008, 20:01   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

sisteminde virus olmadığından emin ol... büyük bir ihtimalle var. format atarkende sadece bir diske değil ayrılmıs her diske format at böyle düzelmesi lazım tek mantıklı acıklaması bu .. virus var ken olusturdugun cdleri kullanma yada usb bellek.

Son Düzenleme: Kingofmetal ~ 10 Haziran 2008 20:08
tirex_x
10-06-2008, 20:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
445 mesaj

merhaba
pc ye format atman tam çözüm olmaz.
pc ye virüs girince bütün dosyalara bulaşır. yani d sürücüne (varsa tabi) biçimlendirme yapman lazım c format atınca d deki virüs c ye ve sisteme bulaştığı için gene aynı problem ile karşılaşıyorsun
format atmadanda çözüm var.
yapacağın şey local settings içindeki temp klasörünü güvenli kip te boşaltman ve hijack this adlı yazılım ile yabancı içerikleri silmek.
kolaygelsin