Merhaba
Arkadaslar ben işletim hızımı yükseltmek istiyorum fakat biostan yapmayı bilmiyorum.o/c nedir onuda bilmiyorum fakat netten biraz baktım pc işletim hızını arttıblliyoruz galiba overlock öyle birşey galiba bana yardımcı olursanız sevinirim.işletim hızı ile ilgili biostan hicbirşey bilmiyorum.
Pc İşLetim Hızını Yükseltmek İstiyorum
adamım overclock her parçalara olmaz bu 1. 2. ise sakıncalıdır ve ücret konusunda degmez bence. sistemini güncelle biraz. (Güçlendir ram işlemci ekran kartı gıbı) şimdilik istersen yüksek fıyatla modifikasyon yapıcaksan işlemci tak. olmadı ramini 6gb a vurdur ve ilerde istersen bi ekran kartı al. 2 veya 3 lük.
Kardeşim Senin Sistem Güzel Ama İşlemciden Yöne Fakir
Overclock Nedir ?
Overclock İşlemci Ghz Arttırmak İçin Uygulanan Manyak Bi Yöntemdir :D Ama Her Zaman Başarılı Olamazsın Metin2 Hala Oynayan Varmış Metin2 de + Basıyonuz Ya Zırha Falan Overclock'ta Böledir Ama İşlemci Yanarsa :D kötü Ayrıca Overclock için ne soğutmalar kullanıyorlar :D sen dene overclcok'u şimdi anında dumanlar yükselir
SONUÇ: Sistem Güzel Daha Ne İstiyon Arkadaşın Dediği Gibi Hep Güncelle
Önceden söylüyorum bu yöntem tehlikelidir ve herhangi bir zarar durumunda kesinlikle sorumluluk üstlenmem tamamen kendi kararınıza kalmş
Başlayalım:
O/C (Overclock) Türkçe karşılığı tam olarak olmasada hız aşırtma deniliyor.
Ne işe yarar? Örneğin elimizde P4 3.0Ghz işlemci var ve biz onu 3.2Ghz e çıkartıp başarılı olursak OC yapmış oluruz.
1.Yol FSB hızını arttırmak:
Şöyledir ki öncelikle bios'a gireriz sonrasında eski anakartı bios modelime göre anlatacağım zaten çoğu aynı oluyor.Soft menü setup a giriyoruz oradaki Cpu default seçeneğini user defined yapıyoruz ki ayarlar ile oynayabilelim orada Dram ratio seçeneğini 1:1 yapın bu sizin işlemciniz ile ram lerinizin birebir senkronik çalışmasınını sağlayacak eğerki uyum sağlayamaz ise 5:4 seçeneğini seçin sonrasında default voltajında mhz olarak gidebildiği yere kadar arttıracağız. Her arttırdığımızda pc yi kapatıp açıp stabilitesini ve en önemlisi cpu sıcaklığını kontrol etmelisiniz. Eğer stabilite ve ısınma sorunu yoksa bu iyi haber demektir yolumuza devam edebiliriz.Tekrar tekrar biosa girip fsb hızını arttırdıktan sonra diyelimki işlemcimiz artık herhangi bir fsb de çakılmaya stabilliğini kaybetmeye başladı. Ha tabi bunu nasıl anlıyoruz ,stabiliteden kasıt öncelikle fsb arttırırmından sonra windowsa sorunsuz bir biçimde girmesi ve bir kaç bench programıyla sandra,pc mark vs. gibi yapılan testleri başarıyla reset,donma vs.olmadan tamamlamasıdır. Bunlardan geçemiyorsa reset yada donma oluyorsa bu demektir ki cpu muzun default voltajındaki sınırına gelmiş bulunuyoruz. Ne yapacağız?Tekrar biosa giriyoruz.Ve CPU core voltage bölümünden azar azar arttırıp deniyoruz bu en tehlikeli bölümdür çok fazla arttırmayın her seferinde sıcaklık ölçümü yapın eğer sıcaklık artıyor ise hem frekansı hemde voltajı yavaş yavaş düşürün bunları yaparak artış sağlıyoranız OC başarılı olmuş demektir fakat oyunlardan sonra yada işlemciyi zorladıktan sonra sıcaklık bi hayli yükselirse tekrar düşürün YADA HİÇ DENEMEYİN eğer profesyonel birine yaptırmayacaksanız tehlikeli olabilir tekrar söylüyorum herhangi bir sorumluluk kabul etmem iyi forumlar.
Mrb pc için ana kartımımı işlemcimimi değiştirmeliyim yardımcı olursanız sevinirim
intel core 2 duo e 4400 @ 2.00 GHz or AMD
ekrankartım nvıdıa geforce gtx 560 ddr5 256 bit pcı express 2.0
anakartım 110 liralık
SELAMIN ALEYKÜM.
BEN YENİ Bİ LAPTOP ALDIM LENOVO S 500 GHZ İ 1.80 DÜŞÜKMÜ ACABA
RAM.4 GB EKRAN KARTI. 2 GB İNVİDİA KNİGHT ONLİNE OYNAYAMIYORUM ÇOK KASIYOR ACABA GHZ DEN DOLAYIMI ?
GHZ DÜŞÜK DİYOSUNUZ.. YÜKSELTME ŞANSI VARMI BUNU...
O AYARLARA NERDEN GİRİYORUZ...
2 GB PAYLAŞIMSIZ EKRAN BNMKİ
OVC=overclock [ ben OC kullanmaktan kaçınıyorum aynı zamanda bir küfür şeklinede geliyor]
Öncelikle OVC kullanmak için bilgisayarınızın alt yapısını bilmeniz gerekir. Anakartınız bunu destekliyormu İşlemciniz nekadara kadar dayanır soğutma sisteminiz bu iş için uygunmu gibi değerleri bilmeniz gerekir yarıca OVC için ayrı bir öğe olarak bios üzerinden Aygıtlara giden elektirik değerleri üzerinde bir oynama yapıp yapamadığınızıda bilmeniz gerekir.
GPU yani ekran kartı kullanımı oyunun kendi ayarlarında yer alıyorsa değiştirilebilir. Örneğin Ben metin2 oynadığım için biliyorum onun ayarlarında GPU kullanım ayarı yer alıyor.
İşlemci Hızınızı Yansıma olarak artırabilmeniz mümkün ancak söz konusu yöntemi yazarak anlatamayacağım gibi bilgisayarın başında olmam ve yapacağım yansıma testi esnasında bilgisayara zarar gelmesinden korumam gerekir. Yansıma işlemi anakart üzerinde yapılan bir + elektirik artışıdır OVC den nispeten daha tehlikesiz olsada artış tüm sisteme yansıtıldığı için yansıma hız aşırtımı diyorum.
arkadaşlar bende Asus dizüstü bilgisayar var. İşlemci hızı bilgisayarda 1.6ghz görünüyor biostada 1.6ghz. Sıkıntı windowsta 1.6 ~2.3 görünmesi. Bunun üzerine araştırma yapınca turbo özellikle işlemcinin bu hıza çıkabildiğini öğrendim. Bi süre buna inanarak bilgisayarı kullandım fakat sonra cpu z ile bilgisayarı test edince bilgisayar hiçbir yük altında değilken cpu hızını 2.5 gördüm. Test programlarında cpu hızı 1.6 altıdan ziyade 2.3-2.5 civarında.
Bu durumda bu bilgisayarın işlemcisi yanlış etiketlenmiş olabilir diyebilirmiyiz. Zaten 1.6ghz intel core i5 serisi için baya düşük bir hız.
Bu sonucu görünce bilgisayarda OC yapmayı çok denedim biosta cpu ayarlarını bulamadım. Sistemden programlarla arttırmayı denedim. MSİ afternburn ekran kartında kesintilere ve hata mesajlarına boğulmama sebep oldu.Trotelstop(yazıluışının yanlış olduğunu biliyorum ama tam adını hatırlayamıyorum)sıkıntısız çalışıyordu ama etkisini göremedim. Bu bilgisayarın özellikleri profilimde yazmakta. Yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar bende Asus dizüstü bilgisayar var. İşlemci hızı bilgisayarda 1.6ghz görünüyor biostada 1.6ghz. Sıkıntı windowsta 1.6 ~2.3 görünmesi. Bunun üzerine araştırma yapınca turbo özellikle işlemcinin bu hıza çıkabildiğini öğrendim. Bi süre buna inanarak bilgisayarı kullandım fakat sonra cpu z ile bilgisayarı test edince bilgisayar hiçbir yük altında değilken cpu hızını 2.5 gördüm. Test programlarında cpu hızı 1.6 altıdan ziyade 2.3-2.5 civarında.o 1.6 ghz normal kullanımda eğer yüksek güce ihtiyaç duyduğunda otomatik O/C ile 2.3 yapıyor sorun yok böyle kullan notebookta otomatik overclock haricinde overclock olmaz msi afterburner ile işin yok senin o msi ekran kartları için (masaüstü)Bu durumda bu bilgisayarın işlemcisi yanlış etiketlenmiş olabilir diyebilirmiyiz. Zaten 1.6ghz intel core i5 serisi için baya düşük bir hız.
Bu sonucu görünce bilgisayarda O/C yapmayı çok denedim biosta cpu ayarlarını bulamadım. Sistemden programlarla arttırmayı denedim. MSİ afternburn ekran kartında kesintilere ve hata mesajlarına boğulmama sebep oldu.Trotelstop(yazıluışının yanlış olduğunu biliyorum ama tam adını hatırlayamıyorum)sıkıntısız çalışıyordu ama etkisini göremedim. Bu bilgisayarın özellikleri profilimde yazmakta. Yardımcı olursanız