PC kapalı ama modemde açık gözüküyor

bycentrino
01-08-2009, 01:10   |  #1  
bycentrino avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

Merhaba arkadaşlar
Bu sorun için umarım başlık saçma olmamıştır
Benim Airties RT205 kablosuz modemim var. Bu modeme ethernetten bağlı olan masaüstü bilgisayarım kapalı durumda iken modemin üzerinde bulunan LAN ışığı pasif olması gerekirken aktif durumda.
Denediğim yollar:
 Biosta bulunan "Wake On LAN" seçeneği disable konumda.
Farklı Power deneme fırsatım olmadı(20pin olan var eski o yüzden).
Benim aklıma başka bir çözüm yolu gelmedi, bu durumu çözmek için yardımcı olursanız sevinirim:)

Sorunu anlatamadığımı düşünenler için resimli anlatım:))

Not: Resimler netten alıntıdır

eozenir
01-08-2009, 01:39   |  #2  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj

yeni sistem ethernetlerde öle kapanmaz. bendekide öyle kapanmıyor. hatta kapalı iken bile ışıkları yanıyor. bu modem ile ethernetin arasınada bağlantı olduğunu gösterir. fişi çekersne ışık söner.

OnlyMann
01-08-2009, 09:35   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

hocam öncelikle makinanın tamamen kapalı olduğundan (uyku modunda olmadığından) emin olun. ayrıca dediğinizin olması için makina kapalı olsa bile anakartın özelliğinden dolayı elektrik bağlantısı tamamen kesilmediği için hala anakarata elektrik gitmektedir. bu da ethernet kartının ayakta olmasına neden olmaktadır. nedeni ise uyku modunda iken uzaktan makinayı başlatmayı sağlar.

bycentrino
01-08-2009, 17:58   |  #4  
bycentrino avatarı
OP Yıllanmış Üye
210 mesaj

Öncelikle ilginize teşekkürler Arkadaşlar

Alıntı: eozenir  
yeni sistem ethernetlerde öle kapanmaz. bendekide öyle kapanmıyor. hatta kapalı iken bile ışıkları yanıyor. bu modem ile ethernetin arasınada bağlantı olduğunu gösterir. fişi çekersne ışık söner.
Bu eski bir ethernet olduğu için sormuştum. Yenilerde bunun olduğunu biliyorum

Alıntı: OnlyMann  
hocam öncelikle makinanın tamamen kapalı olduğundan (uyku modunda olmadığından) emin olun. ayrıca dediğinizin olması için makina kapalı olsa bile anakartın özelliğinden dolayı elektrik bağlantısı tamamen kesilmediği için hala anakarata elektrik gitmektedir. bu da ethernet kartının ayakta olmasına neden olmaktadır. nedeni ise uyku modunda iken uzaktan makinayı başlatmayı sağlar.
Makine tamamen kapalı.
sizin tabirinizle "Uyku modunda" açılma seçeneğinin kapalı olduğunu yukarıda yazmıştım bilginize.
(...............Biosta bulunan "Wake On LAN" seçeneği disable konumda..................)

farukdgn
04-10-2009, 21:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Zaten hep öyle olur yani hiçbi sorun yok ki

bycentrino
04-10-2009, 22:14   |  #6  
bycentrino avatarı
OP Yıllanmış Üye
210 mesaj
Alıntı: farukdgn  
Zaten hep öyle olur yani hiçbi sorun yok
Yanılıyorsunuz hep öyle olmuyor:)
Bazı anakartlar nedense pc kapalı olmasına rağmen mouse, klavye, webcam... gibi çevre birimlerine elektrik vermeye devam ederler. (buna biostaki klavye ile veya mouse ile yahut LAN ile pc yi açabilme seçenekleri "kapalı" olmaları da dahil)
bu bir sorun olmayabilir(oladabilir), ancak ben iki farklı durumunu da gördüğüm için , hangi durumun sorun teşkil ettiğini merak ettim, eğer bu sorun değilse her iki durum arasında geçiş yapılabiliyorsa, geçiş yolunu merak ediyorum

farukdgn
04-10-2009, 22:39   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Benim eski masaüstü bilgisayarda hep öyle oluyordu hiç ayarlarını falan dokunmadım :)

bycentrino
04-10-2009, 22:52   |  #8  
bycentrino avatarı
OP Yıllanmış Üye
210 mesaj
Alıntı: farukdgn  

Benim eski masaüstü bilgisayarda hep öyle oluyordu hiç ayarlarını falan dokunmadım :)

Gülümseme 
Bazı şeyler bi süre sonra can sıkıcı hal alınca ayarlarla uğraşılması artık kaçınılmaz oluyor Gülümseme