Arkadaşlar ben pc kapalı iken usb den enerji almak istiyorum. Bu enerji ile MP3 player şarj edebilmek benim amacım. Anakartım İntel D945 PLRN ! Bu mümkün mü ? Mümkünse nasıl yaparım ?
Pc Kapalıyken Usb den Enerji Almak
Dostum yardımcı olmaya çalıştığın için sağol fakat buradaki açıklamayı konuyu açmadan önce okudum ve pekte bişe anlamadım. sonuç olarak konuyu açıp daha detaylı bilgi almak istedim ;) saygılar
Pc nin fişi takılı iken usb lerde güç oluyor, ama bunun bios taki usb ayarları ile ilgisi varmı bilmiyorum.
Senin dediğin olayı ben yapıyorum şarj değilde gücü usb den alıyorum.
Pc kapalıyken mp3 playeri tak usbye bak çalışcakmı.
Çalışmassa aç pc yi açarken biosa gir F1 yada DEL tuşuna bas, biosta usb boot gibi bir seçenek olucak onu eğer disable ise ENABLE yap eğer bulduğun enable ise başka yerlere bak bi başka usb seçeneği olması gerek diye düşünüyorum.
eğer mp3 sarj etmek için yapacak isen ilk çnce tak mp3 unu usb ye sonra al bilgisayarı uykuya böyle sarj olur ama baska turlu olurmu onu bilemem
bu bios ile alakalı değil, tamamen anakart ile alakalı..
dostum mesela benim anakartta ben pc kapalı ffakat pcnin fişi takılıyken usbden güç alabiliyor mp3 şarj ediyor ve telefon şarj edebiliyorum anakartla alakalı diger arkadaşların dediği gibi hatta pc im kapalıyken web camın ışıkları bile yanıyor
bilgisayarın fişini cekmediniz surece pcnizde elektirik vardır.kaapatıp dene olmazsa bılgısayarı beklemeye al oyle doldur.dusuk enerjıde dolduracaktır..