Arkadaşlar ben yaklaşık bir ay önce bilgisayarımı yeniledim özellikleri profilimde yazmaktadır. Fakat işlem yaparken yada müzik dinlerken bilgisayarda kitlenme meydana geliyor bu sorunu ilk önce powerdan kaynaklandığını düşündüm ve kasamı komple değiştirdim fakat sorunum hala aynı kaldı şuanda sistemde 460 W power bulunmakta öceki ise 350 W idi. sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum nasıl giderebilirim....
PC kilitlenmesi
- 1
- 2
kilitlenme derken biraz daha açıklar mısn
Sende bilgisyar özelliklerini amma belitmişsin.
Ekran Kartı:Saphire
Sorununa böyle çözüm bulmazsın siztemini detaylarıyla yaz.
Hiç olmadık bir yerde işlemci devreden çıkıyor ekran kırmızı duruma geliyor bios ayarlarını sıfırlamama rağmen kasa ve power ı değiştirmeme rağmen düzelmedi sorunum...
Sistemim.
Anakart : Gigabyte MA780G-UDH3H
İşlemci : AMD phenom II x4 940
Ekran Kartı: Saph 1 GB HD 4830
Harddisk : Seagate 500 GB
Kasa: Cooler Master (modeli aklımda değil) 460 W power.
Kingston 2 x 2 GB RAM
peki pc yi zorladığında kilitlenme oluyor mu?
Arada bi oluyor genellikle pc normal bi konumdayken işlemci devreden çıkıyor.
Ramler 1066 Mhz ve anakart destekliyor..
bendede bu sorun vardı fanla ilgili olduğunu tespit ettim bide combofix yükle makinaya minimum indirir kilitlenmeyi
İnanın Şu forumda yazan herşeyi önceden yaptım fan hızlarını düşürdüm artttırdım işlemcinin arkasına fan koydum olmadı olmadı bende anlamadım...
combofix yükle belki donanımsal bi hata deildir
Bu program hakkında bilgi verirseniz sevinirim ..
bende son zamanlara kadar bilmiyodum ama pc çok süper düzenlio zararlı dosylardan kurtarıyor bendede senin gibi kilitlenmeler oluyodu donanımsal olarak herşeyi değiştirdim olmadı format attım olmadı combofix yükledim daha azaldı düzenli olarak bi kaç kez daha yaptım 2 aydır kilitlenme olmadı yani çok iyi bi prog bence
peki tşk ederim inş olur :) ben her sabah pc yi açtığımda yaparım o zaman hatta windows açılırken çalıştırırım :)
açtığında bütün programları kapat bişeye girme bırak bitirsin rapor gelene kadar elleme
Sürekli çalışan 2 programım var arada 3 oluyor genelde pc başında kalmıyorum Utorrent ,live messenger, media player firefox u unuttum tabi :)
Easy saveri kaldırıp res atıp bide öyle denermisiniz.
Yüklü değil zaten onu kaldırdım ...
Önceki mesajınızda işlemciyi devreden çıkartıyor derken tam olarak ne demek istediniz?
Yani fanlar çalışıyor hardisk dönüyor fakat işlem yapmıyo ekran kırmızı oluyor anlamında dedim onu bu da işlemcinin devreden çıkması değil mi ?
Arkadaşlar Allah aşkına bi yardım edin deli olacağım ben artık :(
Windows 7 kurmayı deneyin. Normal şartlar altında sorun olmaması gerekir. Bana kalırsa ya sürücü sorununuz var ya da ekran kartı, anakart, rem gibi bir donanım sorununuz. Deneyerek tespit etmek lazım.
- 1
- 2