Merhaba pc kullanıcıları ve uzmanları, umarım konu mantıklı bir yerdedir. Öncelikle belirteyim pc yi gerektiği kadar iyi kullanırım ama yazılımından vs pek anlamam, yine de doğru yönlendirilirse çok çabuk çözümleyebilirim.
Dün herşey gayet normaldi, hiç birşey yüklemedim, indirmedim, silmedim. Ama bu sabah açtığımda "windows başlatılamadı, bunun nedeni yaptığınız yazılım veya donanım değişikliği olabilir. Bilgisayarınız yanıt vermiyorsa beklenmedik şekilde yeniden başladıysa ..ıvır zıvır " yazıyor, en son iyi yapılandırma seçeneğiyle başlatmaya çalıştım gürültülü şekilde çalışıyor ama ekranda tık tyok.
Güvenli modda açtığım zaman evet açılıyor tüm dosyalarıma ulaşabiliyorum ama korkunç pikselli devasa yakınlaştırılmış bir ekran var, donanımlar düzgün çalışmıyor ve nete bağlanmıyor.
Ağ desteğiyle güvenli mod ve komut istemiyle güvenli modu denedim yine çözemedim.Daha doğrusu bu seçeneklerin nasıl işlediğini anlamadım. windows olağan şekilde başlasın diyince de zaten hiç açılmıyor.
Ekran ayarlarında en düşük görünüyor normalde en yüksekte kullanıyorum ama değişiklik yapamıyorum.Ekranda yan yana üç beyaz çizgi var ve belli aralıklarla tüm ekranda. Bunun nedeni ne olabilir virüs mü? pcyi formatlamadan içindekileri kaybetmeden bunu nasıl çözerim? Format yapmadım daha önce elimde yığınla cd var ama hangisi ne işe yarar pek bilmiyorum.
(HP restore plus var 2 adet cd bunlar işe yarar mı?
dantz retrospect express backup 7.0 optical drive storage
Flat panel monitors
Hp compaq business pc doc n Diag.
HP lightscribe driver
bir kaç cd daha vardı şu an bulamadığım)
çok önemli proje dosyalarım, çizimlerim ve arşivlerim var içinde, hepsini laptopa taşımak kabus gibi çünkü yedek hard diskim yok, yardımcı olabilecek birşeyler bilenler varsa ve yazarsa çok sevinirim
bu arada pc'm HP dc700,monitörde de hp L1906 yazıyor bilmiyorum model farkeder mi.