windows vista kullnıyorum vistadan bilgisayarı yeniden başlat dediğimde yada bir program yükledim yneiden başlat dediğimde windows kapanıyor monitör siyah oluyor ama kasadaki ışık yanıyor ve öyle kalıyor o noktada öyle kalıyor birşey yapamıyorum tke çözüm reste tuşuna basmak oluyor nasıl düzeltebilirim
Pc me reset atamıyorum
gerçektne çok önemli bir sorun ne yapmalıyım
makinanızı güvenli kipte güncel bir zararlı yazılımı ile full taramadan geçiriniz. sorun çözülmezse windows onarmanız gerekebilir. kapanmamasını bir çok sebebi olabilir. kapatılamayan bir program, zararlı veya bozulmuş windows kütüphaneleri gibi.
(onarmak) bunun için;
başlat>çalıştır>sfc /scannow (enter) yapmanız yeterli olacaktır.
işlem uzun sürebilir. işlemden sonra normal kapanıp kapanmadığına bakınız.
kapanmazsa;
başlat>çalıştır>shutdown -s -t 01 (enter) yapınız makinanın normal kapanıp kapanmadığını gözlemleyiniz.
OnlyMann galiba tam beni anlamadınız bilgisyaarım normal kapanıyor fakat yenidne başlat dediğimde pc ekrnaı kararıyor windows kararıyor ve orda kalıyor hiçbirşey olmuyor dediğinizi yine de yaptım ama bir etkisi olmadı :(
yeniden başlat dediğinizde kapanmamasının nedeni kapatamadığı bir program olmasındandır. görev yöneticisinden kapatılamayan uygulamayı bulmaya çalışmalısınız. kapatılamayan uygulama muhtemelen vista uyumlu olmadığı için kapatılamıyor olabilir.
ancak yeniden başlatmak için;
başlat>çalıştır>shutdown -r -t 01 (enter) yapınız.
windows kapanıyor monitör kapanıyor ama kasa ışığı yanıyor ve orda kalıyor
o dediğinizi yaptığımda direk bilgisayar kapanıyor
başlat>çalıştır>shutdown -r -t 01 (enter) yaptığınızda da aynısı oluyor mu ?-r parametresi yeniden başlat demektir. muhtemelen yeniden başlatmak için kapatılamayan uygulamayı ki dediğiniz gibi ekran kapatılıyor ama makina hala açık bunun nedeni windows komutları yerine getirilmiyor sadece ekran görüntüsünü kesiyor ama makina çalışmaya devam ediyor. yukarıda yazılı olan komutla yeniden başlaması gerekir.