ANAKART ASUS P5SD2-X LGA SOCKET 775
RAM 2*512 MB DDR2 533 MHZ
EKRAN KARTIM 256 MB ATI X550
İŞLEMCİ P4 3.00 HT 2MB L2 CACHE
80 GB HDD VİSTANIN HANGI SURUMUNDEN EN IYI PERFORMANSI ALABILIRIM ?????????
PC'ME VİSTANIN HANGİ VERSİYONUNU YÜKLEYEBİLİRİM ??
benim bilgisayarın özellikleride:
asus p4-p800x anakart
P4 3.0 HT işlemci
1GB DDR ram
atı x1650 pro ekran kartı
samsung 80 GB hdd
asus dvd-rw
kasa gayet soğuk
VİSTANIN HANGİ SÜRÜMÜNÜ KULLANMAMI TAVSİYE EDERSİNİZ? BU ARADA BENDE SORIYIM DEDİM.
ilk olrak alibotan arkadaşımızın sorusunu cevaplamak gerekirse x550 ekran kartıyla aero arayüzünü kullamamıyor zannedersem vista 2gb ramda stabil olrak çalışmakta ama 1gb ilede çalışır home premium ideal ev kullanıcısı açısından
ikinci olraka mostafan 60 sormuş bence senin sistemin iyi tek eksik ram ama sana hayli hayli yeter dediğim gibi home premium yeterli
ok ben ram'ı 2gb yapmayı düşünüyorum kingston 1gb 667 mhz alırsam şuankı ram'larımle uyumlu olurmu ??
erkanc teşekkür ediyorum. yorumların için. ultimate kursam kaldırmaz mı? vistanın tüm özelliklerini görmek istiyorum.
mustafan60 ultimate kursan kaldırır bende 512ram var vista home premium çok güzel çalışıyor ekran kartımda nvidia geforce fx 5500 256mb aero çok hızlı ve güzel çalışıyor senin sistem rahatlıkla kaldırır.
alibotan remi 667mhz değil 553mhz alman lazım yoksa diğeriyle uyumlu çalışmaz ve dahada yavaşlar pc.
Merhaba arkadaslar ben chip foruma yeni uye oldum arkadaslar ben vista ultimate i yaklasik bir hafta oluyor kurali sistemim
asus anakart ( VIA KT400/33 )
512 ddr ram kingston ( sadece bir adet ram var.)
ekran kartim gforce mx 128 mb.
80 gb hdd.
Windows derecelendirmede 2.0 verdi fakat beklemedigim bir sekilde gayet guzel calisiyor :)
bence microsoftun ticari olarak donanimsal abartmasi ayrica aero acik ve gayet guzel calismakta herhalde bilirsiniz flash diskimide ready boost olarak tanimladim sadece 512 mb ve inanin su ana kadar hic sorun yasamadim.
bende gigabyte 965 s3 anakart
160 gb samsung harddisk
1 GB kingston ddr2 ram
feel 460 W kasa
saphire x1650 DDR3 pro
lg 18x DVD RW var vista yı kurdum ama driver sorunu yaşadım bence şuan için hala xp de kalsan daha iyi olur
1.80 GHZ CELERON İŞLEMCİ
768 MB RAM 333 MHZ
40 GB HARDDİSK
SAMSUNG DVD RW VE LG CDROM
GE FORCE FX 5200 128 MB
BU BENİMKİ VE HOME PREMİUM CALISTIRIYOR SORUNSUZ
Vistanın hangi sürümünün size uygun olduğunu öğrenmek ve yükseltme tavsiyeleri almak için Windows Vista Upgrade Advisor programını kullanabilirsiniz:
Türkçe Versiyon:
İngilizce Versiyon:http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=90&p=&SrcDisplayLang=tr&SrcCategoryId=&SrcFamilyId=42b5ac83-c24f-4863-a389-3ffc194924f8&u=http%3a%2f%2fdownload.microsoft.com%2fdownload%2f7%2fe%2fc%2f7eced32b-c15f-4e10-9e46-e3b56461dd1c%2fWindowsVistaUpgradeAdvisor.
http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=90&p=&SrcDisplayLang=en&SrcCategoryId=&SrcFamilyId=42b5ac83-c24f-4863-a389-3ffc194924f8&u=http%3a%2f%2fdownload.microsoft.com%2fdownload%2f2%2f3%2f9%2f239542d5-9ad1-4af4-97e9-0762d55ce4d1%2fWindowsVistaUpgradeAdvisor.
arkadaşlar saolun bu arada bende faydalandım.
arkadaşlar ultimate 512 ramda
128 ekran kartında
sorunsuz çalışıyor.
tuncabın dediği gibi vista upgrade yada nisan ayında olması gerekiyor chip vista chektool da ayrıntılı bilgi verecektir..
ek olarak da minimum 128mb ekran kartı ve 1gb ram ile ultimate çok rahat çalışır.512mb biraz kasıyor.
128mb ekran kartı olması yetmez gpu nvidia için fx5200 ve yukarısı ati için se x300 ekran kartı ve yukarısı diye gidiyor eğer gpu aero desteği yoksa isterse 1gblık ekran kartı olsun
erkanc128mb ekran kartı olması yetmez gpu nvidia için fx5200 ve yukarısı ati için se x300 ekran kartı ve yukarısı diye gidiyor eğer gpu aero desteği yoksa isterse 1gblık ekran kartıben şuanda vista ultimate kullanıyorum ve ekran kartım fx5200(dediğin gibi) 128 mb hiçbir sorun yok
Merhaba arkadaşlar.Bende sizin fikirlerinizi almak istiyorum
Beni pc nin donanımları şunlar
ASUS P5LD2-WM 945G LGA 775 ANAKART
CELERON D 3.06 GHZ İŞLEMCİ
1 GB KİNGSTON DDRII 533 RAM
X550 PCI EXPRES EKRAN KARTI
ASUS KASA
DERGİMİN(YANİ CHİP) İN VERDİĞİ BİR DVD DE PCye kurduğum vista upgrade advisor adlı programı çalıştırdığımda Home Basic çalıştırabilir yazıyor fakat home premium da sadece işlemci de bir uyarı oluyor .
SİZ NE DERSİNİZ ARKADAŞLAR BU DONANIMLA PROBLEM YAŞARMIYIM
SANA TAVSİYEM HİÇ BİRİNİ YÜKLEME ÇÜNKÜ DAHA ÇOK HATASI VAR VİSTANIN AMA KARAR SENİN BEN SİLİDİM
zionMerhaba arkadaslar ben chip foruma yeni uye oldum arkadaslar ben vista ultimate i yaklasik bir hafta oluyor kurali sistemimÇALIŞIR AMA ARAÇ ÇİZMEYİ DENESENE
asus anakart ( VIA KT400/33 )
512 ddr ram kingston ( sadece bir adet ram var.)
ekran kartim gforce mx 128 mb.
80 gb hdd.
Windows derecelendirmede 2.0 verdi fakat beklemedigim bir sekilde gayet guzel calisiyor :)
bence microsoftun ticari olarak donanimsal abartmasi ayrica aero acik ve gayet guzel calismakta herhalde bilirsiniz flash diskimide ready boost olarak tanimladim sadece 512 mb ve inanin su ana kadar hic sorun yasamadim.
Genel olarak yüksek güvenlikli bir sunucu olarak kullanmayacaksanız bilgisayarınızı (ki kullanmayacaksınızdır), Vista Home Premium her Masaüstü kullanıcısının aradığı tüm özellikleri eksiksiz olarak sunmaktadır. Ultimate sürümü ile Home Premium'u karşılaştırmak, XP ile Windows 2003'ü karşılaştırmak gibi birşey aslında. Bilgisayarınızı ne olarak kullanmak istediğinize bağlı seçim. Dediğim gibi nasıl ki sunucuda XP yerine 2003 tercih ediyorsanız, Home yerine Ultimate tercih etmeniz gerekiyor. Ev kullanıcısı iseniz de tam tersi bu durum.
Yani arkadaşlar uzun lafın kısası, Ultimate ile Home Premium arasında güvenlikli ağ ve sunucu özellikleri dışında hiçbir fark bulunmuyor doğru düzgün. Olan ufak tefek ek özellikleri de zaten aramayacağınızdan emin olabilirsiniz. O yüzden sisteminiz ne olursa olsun, eğer Vista ile hızlı çalışabiliyorsanız Home Premium tercih edin, boşu boşuna Ultimate kurup da hiç kullanmayacağınız özellikleri açmak uğruna sisteminizi yavaşlatmayın.
boslukGenel olarak yüksek güvenlikli bir sunucu olarak kullanmayacaksanız bilgisayarınızı (ki kullanmayacaksınızdır), Vista Home Premium her Masaüstü kullanıcısının aradığı tüm özellikleri eksiksiz olarak sunmaktadır. Ultimate sürümü ile Home Premium'u karşılaştırmak, XP ile Windows 2003'ü karşılaştırmak gibi birşey aslında. Bilgisayarınızı ne olarak kullanmak istediğinize bağlı seçim. Dediğim gibi nasıl ki sunucuda XP yerine 2003 tercih ediyorsanız, Home yerine Ultimate tercih etmeniz gerekiyor. Ev kullanıcısı iseniz de tam tersi bu durum.
yani arkdaşım home vdkileri çin daha iyi diyorsun
Yani arkadaşlar uzun lafın kısası, Ultimate ile Home Premium arasında güvenlikli ağ ve sunucu özellikleri dışında hiçbir fark bulunmuyor doğru düzgün. Olan ufak tefek ek özellikleri de zaten aramayacağınızdan emin olabilirsiniz. O yüzden sisteminiz ne olursa olsun, eğer Vista ile hızlı çalışabiliyorsanız Home Premium tercih edin, boşu boşuna Ultimate kurup da hiç kullanmayacağınız özellikleri açmak uğruna sisteminizi yavaşlatmayın.