İlk önce sayısal bölüme girmen lazım sonra Mf-4 puan türünde bayağı bir yüksek puan yapmalısın... Bende meraklıyım sayısal okuyorum.Hatta geçen sene hocam bana C# öğrenmemi önerdi. Amatör düzeyde program yazıyorum. Küçük bir pc dolabım var için yaklaşık 7 tane pc oluşturacak parça var. :) Bide şöyle bir olay var pc aldım ilk hafta daha hiç birşey çakmıyorum format konusunda pcye sadece cd takıcağımı biliyorum Cd yi taktım hemn format attım büyük bir başarı olsa gerek aslında Yani burda anlatmak istedğim Birazda Mantık ve yetenek işi.He bide para yok falan diyosun Eğer mühendis olacaksan Kendi fikirlerini geliştirmelisin. Emin ol Geliştirdiğin fikirler iyi olursa intel'e hatta microsoft'a bile girersin..... Unutma matematiğin çok iyi olmalı.... Para konusunu sıkıntı etme mutlaka kazanırsın.... :) He şu metin2 konusunda hala o oyunu oynuyolarmı ona oyun demeye dilim varmıyo bile :)))
PC Mühendisliği
- 1
- 2
"İhtiyaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Lafla olmuyor.
Sıkışınca Atatürkten alıntı yapmayın.
Devlet tartışması açsam şuanki baştakileri kimse tutmuyor.
Çok konuşuyorsun boş konuşuyorsun. Hadi yaz bir işletim sistemide görelim. Yap bakalım ms nin gövdesinden birşeyler.
Hiçbirşey yapamazsın. Yaparız mış. Gerçekçi birşeyler konuşta bizde anlayalım. Bu tür konuşmalara tokuz biz.
Atatürkün izinden giden gençler bu günün başındaydı. 1920 - 2010 90 senedir hiç genç olmadımı bu adamlar hep başkasının izinden mi gittiler. Sen boşver MS yi ms pardusu falan kurcala.
Ms nin gövdesinden mangal kömürü çıkartırmış. Gülmektan dudak kaslarıma ağrı girdi. ms büyük bana bir torba kömür çıkartıver sana zahmet!
Peki arkadaşlar sizlere bir sorum olacak şu anda and. ticaret meslek lisesi bilgisayar bölümü 4. sınıfta okuyorum. Okuldan mezun olduğumda diplomamda web tasarımı ve programlama mezunu diye yazacak peki ben üniversitede hangi bölümleri seçebilirim, aslında mühendislik istiyorum, mühendislik için öss de ikinci sınavadamı girmek gerekir birinci sınavın puanı önemsiz ikinci sınavın puanımı daha önemli bu konuda beni bilgilendirilmisiniz..
Lafla olmuyor.Türklerde bu hazırcılık duygusu devam ettiği sürece bi b*k olmaz.Pardus övdüler övdüler sonuç sıfır.En mükkemmel biçimde çalışsada hata vermesede o bir çalıntı.Fedora,Suse ile Pardusun kaynak kodlarına biraz bakın nberdeyse aynı.Biraraçta /help yazılıp yardım seçenekleri İngilzice çıkıyorsa o işletim sistemini Türkler yapmamıştır.Birde şunu dile getirmişsiniz.Türkiyeden kaçanlar konusu.Tübitak şu Pardus geliştiricilerine ne kadar paralar döktü ama sonuç fıs.Para,Şirket falan sorun değil sorun bizdeki atalet
Sıkışınca Atatürkten alıntı yapmayın.
Devlet tartışması açsam şuanki baştakileri kimse tutmuyor.
Çok konuşuyorsun boş konuşuyorsun. Hadi yaz bir işletim sistemide görelim. Yap bakalım ms nin gövdesinden birşeyler.
Hiçbirşey yapamazsın. Yaparız mış. Gerçekçi birşeyler konuşta bizde anlayalım. Bu tür konuşmalara tokuz biz.
Atatürkün izinden giden gençler bu günün başındaydı. 1920 - 2010 90 senedir hiç genç olmadımı bu adamlar hep başkasının izinden mi gittiler. Sen boşver MS yi ms pardusu falan kurcala.
Ms nin gövdesinden mangal kömürü çıkartırmış. Gülmektan dudak kaslarıma ağrı girdi. ms büyük bana bir torba kömür çıkartıver sana zahmet!
Türklerde bu hazırcılık duygusu devam ettiği sürece bi b*k olmaz.Pardus övdüler övdüler sonuç sıfır.En mükkemmel biçimde çalışsada hata vermesede o bir çalıntı.Fedora,Suse ile Pardusun kaynak kodlarına biraz bakın nberdeyse aynı.Biraraçta /help yazılıp yardım seçenekleri İngilzice çıkıyorsa o işletim sistemini Türkler yapmamıştır.Birde şunu dile getirmişsiniz.Türkiyeden kaçanlar konusu.Tübitak şu Pardus geliştiricilerine ne kadar paralar döktü ama sonuç fıs.Para,Şirket falan sorun değil sorun bizdekiÇalıntıyla alakası yok. Çünkü zaten Linux dağıtımlarının HEPSİ aynı çekirdeği kullanıyor. Arayüz değişmiş değişmemiş çok fark eder mi? Linux mantığı bu şekilde işliyor zaten. Ortada GNU projesi ve Linus Torvalds'ın temellerini attığı ve sürekli gelişen Linux çekirdeği var, isteyen istediği şekilde arayüz yazsın, farklı ihtiyaçlara uygun yazılımlar eklesin ve piyasaya sürsün. Zaten asıl işlevi çekirdek yükleniyor.Ama Pardus'un da öyle abartılacak bir proje olmadığını düşünüyorum. Yapılan şey sadece kabuğa makyaj yapmak. Kolay bir şey değil ama sıfırdan bir işletim sistemi de yazılmadı. Linux'un aslında bu yönünü sevmiyorum. Çünkü her ne kadar aynı çekirdeğin kullanılması dünya çapında geniş bir komünite sağlasa da, benim gözümde Ubuntu'nun, SUSE'nin ya da Pardus'un çok da farkı yok. Hatta Gnome ve KDE ile çekirdek dışında da aynıya yakın olmayı sürdürüyorlar. Tek fark PİSİ uzantısı, hala var mı bilmiyorum birkaç önceki sürümünde vardı Pardus'un, program bulmayı ölüm haline getiriyor. Shell'i kullanmayı bilmeyen biri belli programlar dışında kolay kolay program yükleyemiyor.
Özet olarak: Eğer "biz yaptık" diyorlarsa çekirdekten arayüze her şeyini kendileri yapmış olmalılar.
donanım da bira araştıran zaman harcıyan herkes 3 aşağı 5 yukarı anlıyor... ama yazılımdan anlayan kaç kişi var??? bi driver vs. bi program bozuk olduğunda yada hata veriyorsa kaç kişi kendi düzeltmeye çalışıyor? kimse.... o işler öyle kolay değil gerçekten çok zor... gözünü korkutmak istemem ama gerçek bu... çalışırsan yaparsın bu kadar basit... "inek" tabiri bana göre doğru çünkü adam pc den anlamıyor puanı yetiyor giriyor... ama anlamıyor ki... işte orda yatkınlık devreye giriyor... biraz temelin varsa hızlıca yükselir bi kaç adım öne geçersin... sıkı çalışma ve azimle çok iyi para kazanabilirsin.. ileriki yaşlarda da yapabilceğini biliyorsan hiç çekinme.. ama çalışırsan kazanır işinde başarılı olabilirsin... donanımdan ziyade güvenlik, programlama gibi bi bölümü düşün ama sakın derslerini aksatma... her aksama ileride sana "-" olarak geri döner unutma...
neden Türkiye'de yok? neden olmasın? demişsiniz iyi güzel ama bize destek kim vericek vergiler maaşlar vs. derken giderimizi karşılayamadığımızdan yurt dışına gidiyor olabilirmiyiz?? gençler resmen yatıyor ekmek elden su gölden... ohh ne güzel... o adam düzgün bi işe sahip olamaz... bi işten anlamaz dolayısıyla bi işe yaramaz... çalışıp azim ederek istediğiniz işte en iyileren biri olmaya bakın... işte o zaman MS, Apple, Systematec, Kaspersky gibi devler gibi paraya para demezsiniz...
millet konu yine hortlamış...
Çalıntıyla alakası yok. Çünkü zaten Linux dağıtımlarının HEPSİ aynı çekirdeği kullanıyor. Arayüz değişmiş değişmemiş çok fark eder mi? Linux mantığı bu şekilde işliyor zaten. Ortada GNU projesi ve Linus Torvalds'ın temellerini attığı ve sürekli gelişen Linux çekirdeği var, isteyen istediği şekilde arayüz yazsın, farklı ihtiyaçlara uygun yazılımlar eklesin ve piyasaya sürsün. Zaten asıl işlevi çekirdek yükleniyor.Çekirdek tamam aynıda üzerine yazılan araçlar uygulamalar onlardada şahibeler var ondan demiştim.Bu ara birde C ve Sistem PRogramcıları derneği adında bi kuruluşta kendi çekirdeğini yazmaya çalışıyor pek başarılı olacak gibi görünmüyorlar ama başarırsalar o zaman düzgün bir eser çıkabilir ortayaAma Pardus'un da öyle abartılacak bir proje olmadığını düşünüyorum. Yapılan şey sadece kabuğa makyaj yapmak. Kolay bir şey değil ama sıfırdan bir işletim sistemi de yazılmadı. Linux'un aslında bu yönünü sevmiyorum. Çünkü her ne kadar aynı çekirdeğin kullanılması dünya çapında geniş bir komünite sağlasa da, benim gözümde Ubuntu'nun, SUSE'nin ya da Pardus'un çok da farkı yok. Hatta Gnome ve KDE ile çekirdek dışında da aynıya yakın olmayı sürdürüyorlar. Tek fark PİSİ uzantısı, hala var mı bilmiyorum birkaç önceki sürümünde vardı Pardus'un, program bulmayı ölüm haline getiriyor. Shell'i kullanmayı bilmeyen biri belli programlar dışında kolay kolay program yükleyemiyor.
Özet olarak: Eğer "biz yaptık" diyorlarsa çekirdekten arayüze her şeyini kendileri yapmış olmalılar.
8 aylık tartışma gene açıldı. Eferim çalışkan gençler.
Neden TR de olmuyor da ABD de oluyor.
MS yi ele alalım ve kurucusunu inceleyelim azıcık.
Bill Gates hukuktan pc sektörüne geçti. Ve şuan Dünyanın en çok kullandığı yazılımı geliştirdi vs vs vs. Ama arkasındaki dayanağı olan devlet bu tür insanlara destek çıkıyor.
Şimdi TR yi ele alalım. Teknokent diye bir hede var 25 metre karelik ofislerde birşey geliştireceğim diye didin dur. Ha devlet baba ağolsun gelir vergisi almıyor geliştirdiğin yazılım donanım artık ne ise. Çok büyük bir başarı. Gelir vergisi ile KDV yi almasa daha süper olacak da alıyor kdv yi gene.
Hadi alsın. Doğru düzgün destek çıkmıyor. Büyük olacaksan büyük yatırım yapacaksın yada yıllarca çabalayacaksın da büyüyeceksin.
Pardusa gelince fiyasko. Bir çok linux dağıtımı var. En çok tutulanı Ubuntu. Pardusun çok sürümünün kod adı "Kelaynak". Nadir bulunan nesli tükenmekte olan bir kuş. Böyle isim konur mu Allah aşkına. Ben şunu anlarım: "Pardus da bitiyor arkadaşlar. Çekirdeği oynamaktan gına geldi. Bari bitişimizi Güzel bir ve nesli tükenmekte olan hayvanla kutlayalım. Hadi bakalım..."
Durum bu.
- 1
- 2