İyi akşamlar chip forum üyeleri. Sizlere kişisel (meslek ile ilgili) bir sorum olacak.Eğer ilgilenmiyorsanız okumamanızı öneririm :D...
Kendimi tanıtmayı unuttum :x . Lise 1 (Düz Lise) öğrencisiyim. Adım Ahmet. Benim bilgisayarlara bir yatkınlığım var. Çoğu arkadaşım Call of Duty oynarken ben webmasterlık üzerine, metin 2 oynarken ben pc modifiye, donanım vs. üzerine, pes oynarken ben ince ayarlar, performans arttırımı gibi şeylerle uğraşıyorum. Hem pc ile uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile ve ben de bunu değerlendirmek istiyorum. Mesleki açıdan.
Açıcası ailem bilgisayar mühendislğininde iş olmadığını söylüyor. Ayrıca herkesin pc'si olduğu için herkes biliyormuş neyin nasıl yapılacağını diye düşünüyorlar ve fazla getirisi olmazmış.
Ben düz lise de okuyorum. Mesleğe gidecektim ama ailemin baskısı üzerine ( babam okumazsan bir işe girersin diyor ) düze gittim. Belki kararımı değiştiriir de doktor felan olurum diye ama ömrümü tıp ile geçirmek istemiyorum. Ayrıca pc'ye ilgim daha da arttı. Sebebi ise harçlıklarımla kasayı mdifiye etmem. Ledli fan taktım, işlemci fanını değiştirdim vs.
Biliyorum sıktım sizi ama gerçekten öğrenmem gerekiyor.
Soruma gelince PC Mühendisliğini düz liseden nasıl okurum? Eğer dz liseden okuyamazsam mesleğe mi gitmeliyim? Diplomayı alıncanerelerde iş bulabilrim?
Benim sıkıcı sorunumu okuyup cevap yazanlar için çok teşekkür ediyorum.