Pc nin donması ve kapanması

HPQ-User
06-02-2008, 23:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Henry Lee sormuş:
Pc önce bir usb takılıp cıkartılırken cıkan "tın" sesini cıkardı sonrasında dondu. Usb girisleri ile cok ugrastım ama.Ugrastım derken klavyemden kaynaklanan sorun ile sokup,cıkartma olayından bahsediyorum. Arkasından bu hadise gerceklesti. Bi süre pc acılmadı açma düğmesine defalarca bastığım halde. Kasayı açtım ve anakartın üzerindeki o soğutma demir i nin fena sekilde ısındığını ve buna bağlı olarak pc nin dondugunu düsündüm. Soguttum onu tekrar actım pc yi bir müddet sonra tekrar kapandı ( 3-5 dk ) yine baktığımda yine ısınmıstı.
Sebep nedir sizce neden kaynaklanır ve ne yapmam gerekir.
Tesekkür ederim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 2800 athlon
g.byte anakart
1024 ddr2 ram
256 mb ekran kartı
120 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

swordmaster_65
07-02-2008, 00:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,176 mesaj

Demir diye bassettigin yer sanırım kuzey köprüsü sogutucusu

evet kuzey köprüsünde asırı ısınma varsa pc de donmalar kitlenmeler meydana gelebilir oaraya bir fan takviyesi yada kasaya bir fan takviyesi yapmanda fayda var.

Borga-x
07-02-2008, 11:04   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Kasa içi havalandırmanı iyileştirmelisin oncelıkle ..Kasanın önunde ve arkasında fan yerlerı mevcuttur. Eger buralarda fan yoksa one takacagını kasa ıcıne ufleyecek seklıde arkaya takacagını da dısarı ufleyecek sekılde konumlandırıp bağlamalısın. Eger fan varsa o zaman kasa ıcındekı kabloları bır duzene sokmalısın ki kasa ıcı havalandırman ıyıleşsın.

Eger hıcbırı ışe yaramıyorsa o zaman kendıne bu urunden bır tane alabılırsın https://www.chip.com.tr/forum/The ... elemesi_t46354.html bu kopruye aynı zamanda 7Cm'lık fan bağlayıp performansını arttırabılırsın

Son Düzenleme: Borga-x ~ 07 Şubat 2008 11:05