Basit ve bedava bir araçla bilgisayarınızı adım adım izleyin, neler olup bittiğini görün...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pc-nizi-adim-adim-izleyin_18720.html
Resimlerle: Geçmişe damgasını vuran işletim sistemleri
Bilgisayarınız siz farkında olmadan aslında onlarca uygulamalayı eş zamanlı olarak çalıştırmaktadır. Genellikle kullanıcılar, bilgileri dahilinde uygulamaların sistemin arkaplanında çalıştığını düşünürler. Ancak bilgisayarlara yüklenen ve kullanıcıların farkında olmadığı bir uygulama, sistemi kullanıcıları rahatsız edecek derecede meşgul edebilir ve sistem performansını fazlasıyla düşürebilir.
Bunun dışında bazı uygulamaların sistem çökmelerine yol açtığı veya sistemi dondurduğu da kullanıcıların malumu... Peki ama bu gibi problemlerden kurtulmanın yolu yok mu? Elbette var... Aslında burada ihmal edilen nokta kullanıcıların hangi uygulamaların o an Windows altında çalıştığını göremiyor olmasından ileri geliyor. Diğer bir deyişle, kullanıcılar aslında sistemin arkaplanında çalışan uygulamaları yakından görebilseler ve takip edebilseler, istemedikleri uygulamaları anında sonlandırma yetkisinin de ellerinde bulunduğunu görmüş olurlar.
Özellikle Windows Görev Yöneticisi'yle çalışan uygulamalara hemen her kullanıcı kolayca ulaşabiliyor ve gerektiğinde bu uygulamalardan dilediğini sonlandırabiliyor. Ancak bu iş için geliştirilen daha donanımlı araçlar da yok değil elbette.
Tüm konu: PC'nizi adım adım izleyin
Resimlerle: Geçmişe damgasını vuran işletim sistemleri
- Process Hacker'la tanışma zamanı
- Process Hacker ile işlem kontrolü
- Anlamını bilmediğiniz işlemleri incelemek
- Her işlemi dikkatsizce kapatmayın
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Process Hacker'ı denediniz mi?