PC'nizi yükseltirken bunlara dikkat edin!

CHIP Online
08-11-2011, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC'nizi yükseltecekseniz, sıkça yapılan bu hataları ve çözümlerini mutlaka gözden geçirin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pc-n ... kat-edin_30174.html

Resimlerle: PC'lerin yerini alabilecek 14 inanılmaz teknoloji!

Bilgisayarınızı yükseltmek genellikle kolay bir işlem gibi görünür. Ancak çoğu tecrübeli kullanıcı bile bu işlem sırasında bazı hatalar yapabiliyor. İşte en sık yapılan 5 PC yükseltme hatası ve bunlara engel olmanın yolu:

Veriyi kolay bir yolla aktarın: Windows 7 ve Vista'da bulunan Easy Transfer adlı araç, verileri eski sabit diskinizden yenisine aktarmak için çok ideal değil. Zira araç, oturum açmanızı ve bir yapılandırma gerçekleştirmenizi istiyor.

Seagate ve Western Digital tarafından sunulan çözümler ise daha kulanışlı. Seagate'in sunduğu DiscWizard'da varolan diskinizi çıkarmadan önce bu yazılımı yüklüyorsunuz. Ardından yeni sürücüyü PC'ye USB portundan veya USB'den SATA/IDE'ye dönüştüren bağdaştırıcı yoluyla bağlıyorsunuz. DiscWizard'ı çalıştırıyorsunuz ve tüm disk imajını yeni sürücüye kopyalıyorsunuz (klonlama). İşlem bittiğinde PC'yi kapatıp yeni sürücüyü takıyorsunuz ve tüm eski veriler, yeni diskine taşınmış oluyor. Western Digital sürücüleriyle gelen Acronis True Image yazılımı da aynı yolla çalışıyor.

Tüm konu: PC'nizi yükseltirken bunlara dikkat edin!

İzleyin: Cebit 2011'den geriye kalanlar

Resimlerle: PC'lerin yerini alabilecek 14 inanılmaz teknoloji!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: PC yükseltirken sıkça yaptığınız bir hata var mı?