millet ya sistemim biraz eski kaldı bu sistemde hangi donanımları değiştirmeyelim tavsiyede bulursanız çok sevinirim.:)
-Özellikler-
Intel Core 2 Duo E6200 2.13 GHz
ATI ReadeoN X1300
Anakart MS-7255
DDR2 1024x2 (Ramlarin marke ne bilmiyorum)
300 Gb Hdd
PSU W ne kadar bilmiyorum nasıl bakarım?
ben ekran kartıyla işlemciyi değiştirmeyi düşünyorum ama tavsiye edinmek istedim ve özelliklerden unuttuğum bişey varsa hatırlatın.
pc optimize
Ekran kartını değiştir başka birşeye gerek yok,dvd rom writera sahip olduğunu farzediyorum. fakat 8800 gibi bir ekran kartı alırsan psu ya ihtiyacın olacaktır.
psu var fakat kaç W onu bilmiyorum
kasayı açarsan eğer psu üzerinde kağıt varsa orda yazması lazım. büyük ihtimal 250-300watt, 8800 alacaksan sana 550w lik psu öneririm.
RocKhankasayı açarsan eğer psu üzerinde kağıt varsa orda yazması lazım. büyük ihtimal 250-300watt, 8800 alacaksan sana 550w lik psu öneririm.HD4850 ve HD4870 gibi kartlar varken 8800 almak hiç mantıklı değil.....
bu sisteme hd3870 yada hd3850 yeterli olur
sistemi komple yükseltmiceksen.
48xx serisi bu sisteme fazla gelir tam randıman alamazsın karttan işlemci hızın darboğaz yaratır
güç kaynağının bu kartlara yeterli gelceğinden emin ol gerçek 500 watt güç verebilen güç kaynağına sahip olmalısın
kardeş kesinlikle ati 4850 almanı şiddetle tavsiye ederim bu ayki çoğu bilgisayar dergisi onu tavsiye ediyor, 8800 zaten geçiyor nvidia 200 lerede kafa tutuyormuş hatta bi incelemede çok azda olsa geçtiğini görmüştüm, uygun fiyatlı bi yer bulursan çok ucuzada bulabilirsin, geçen bi sitede 229 satılıyordu... yani anlayacağın fiyat/perf süper çünkü nvidia 200 ler çok pahalı sanırım 700ytl falan bunu sen 260a rahat bulursun fiyatına göre süper bi ürün bence.
teşekkürler arkadaşlar aslında ben nvidia istiyordum fakat 4850 alacağım sanırım:)ve çok önce baktım kasanın psu ama ne kadar yazmamışlar adamlar o zaman işlemci yerine sağlam 800 W bi psu alıyım ilerde sistemi adam gibi değiştirmeyi düşünyorum 10 kez psu almayım
tesisatcibu sisteme hd3870 yada hd3850 yeterli olurcore 2 duo gibi bir işlemciden bahsediyorsun p4 yada p3 bahsetmiyoruz asla ama asla darboğaz söz konusu bile olmaz bazı kişiler bu işlemciyle slı yada croos fire desteğinden faydalınırken bunu sölemek yanlış olur darboğaz gibi bir cümle kullanmak olumlu bir bilgiden ziyade insanları gereksiz masrafa sokar
sistemi komple yükseltmiceksen.
48xx serisi bu sisteme fazla gelir tam randıman alamazsın karttan işlemci hızın darboğaz yaratır
güç kaynağının bu kartlara yeterli gelceğinden emin ol gerçek 500 watt güç verebilen güç kaynağına sahip olmalısıSon Düzenleme: SAİNT ~ 14 Ağustos 2008 14:16
800 watt psu almak cok da iyi degil. Adam gibi bir markanın 600 wattı işini hayli hayli görür.Gelecege yönelik de olur.Pc parcları gunden gune daha az enerji harcar hale getiriliyor.O nedenle elketirk faturasını düşün ve 800 wattlık Psudan kaçın.
ufukselketirk faturasını düşün ve 800 wattlık Psudan kaçın.hiç farketmez istersen 1000wattlık psu tak,elektrik tüketimi psu watt ı çoğalınca artmaz,kasa içerisindeki parçaların çektiği elektriğe göre belirlenir,üstelik kaliteli bir psu elektrik tüketimini en doğru şekilde yayar kaçakları önler ani elektrik kesilmesine karşıda koruma özellikleri vardır.fakat tabii ki eğer anakarttaki tüm pci yuvalarını doldursan bile 800wattlık bir psu çok sayılır bence 500-600 watt ideal.