Pc Otomatik kapanıyor...

bymerag
12-02-2012, 14:27   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

Sa arkadaşlar öncelikle şunu  belirteyim konu başlığına bakıp araştırmadan konu açtıgımı sanmayın çok araştırdım fakat çare bulaamadım.
Sorunum;
Pc  kımı zaman masaustunde bile beklerken kapanması ama genelde oyunlarda söz konusu ve gecelerı saat 1 den sonra pek kapanmıyor.Kimi zaman mavi ekran kimi zaman ekranda çizgiler çıkıp öylece kalıyor
Sistem:
İşletim sistemi: Win 7 ultimate building 6.1 sp yok ( kaçak surum:D)
işlemci: Amd phenomII x4 970 black edition
anakart: asus m488td turbo evo usb3 sata3 (tam olarak hatrılayamadım)
Ekran kartı: Asus hd5830 1 gb ddr5 256 bit dx11
Psu: xılence 800 watt 80 plus özellikli (500 watt psu vardı ondan oldugunu söyledıler değiştim sorun gene aynı)
Ram: 4gb (2x 2 gb ddr3 1333 mhz kingston)
hdd: 1tb samsung sata2

Pc yi vatan dan aldım fakatt hayrını göremedım henuz. teknık servısııne goturdum donanımsal hiçbir hata yok dediler  geri verdiler sadece işletim sistemi ile alakalı birşey olabilecegini söylediler fakat Xp32 -Xp64-win7 ne bulduysam denedım fayda yok. başka şubesınde 500 watt psu kaldırmaz dedıler onun için 800 watt 80 plus aldım fakat gene aynı
windowsun olay göruntuleyıcısınde verilen hatanın resmını verıyoum belkı birşey çıkar yardım beklıyorum SAygılar...
RESİMLER:

Jubei76
12-02-2012, 16:06   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Senden ricam,sistemi birde uzay montaj olarak sıfırdan Win 7 ultimate 64bit ile kurarmsın ?
ben elektriksel bir hata olduğunu düşünüyorum ?

Son Düzenleme: Jubei76 ~ 12 Şubat 2012 16:10
bymerag
16-02-2012, 20:45   |  #3  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Zaten ultimate 64 bit yuklu
 Uzay montaj derken ?  nasıl onu anlamdım..:S

LENO7
16-02-2012, 21:00   |  #4  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Disk hatasını denetle ve yeniden başlat...
Bilmiyorsan....
önce Yerel Disk (C:)> özellikler > Araçlar > Şimdi Denetle > orda iki tane seçenek var ikisini seçili yap Başlat.....
bunun aynısını Yerel Disk (D:) de yap..ve bilgisayarını yeniden başlat....

Jubei76
16-02-2012, 21:15   |  #5  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: bymerag  
Zaten ultimate 64 bit yuklu
 Uzay montaj derken ?  nasıl onu anlamdım..:S
Uzay montaj şu,tüm pc parçalarını kasa dışına çıkarıp masaüstünde veya istersen sehpada üstünde sıfırdan formatlamak demek. bunu bir dene bakalım durum ne olacak ?

Jubei76
16-02-2012, 21:17   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: LENO7  
Disk hatasını denetle ve yeniden başlat...
Bilmiyorsan....
önce Yerel Disk (C:)> özellikler > Araçlar > Şimdi Denetle > orda iki tane seçenek var ikisini seçili yap Başlat.....
bunun aynısını Yerel Disk (D:) de yap..ve bilgisayarını yeniden başlat....
güzel öneri,bunuda uygula...

bymerag
04-03-2012, 09:20   |  #7  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Arkadaşlar uzay montaj'ını yapamadım hata denetleme yaptım sorun yine aynı duvarda.ki prizde topraklama yoktu banyodan çektim 3'lu priz ile yine olmadı 10 dk oynuyorum fan'lar hızlanıyor kapı zili gibi birşey çalıyor bir kaç defa sonra pc nakavt birde dxdiag da ekran kartı dijital imzalanmamış olarak görünüyor dxdiag'in altta sorunlar kısmında dll dosyaları  var onunla kaynaklı birşey  sanki bi çakışma var gibi anlayamadım çoğu zaman dxgmss1 hatası veriyor YARDİM...

Son Düzenleme: bymerag ~ 05 Mart 2012 10:16
bymerag
05-03-2012, 16:05   |  #8  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Yokmu yardım edecek nerde bu chip'çiler nerde bu uzmanlar  :DDD

Jubei76
05-03-2012, 16:32   |  #9  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

Hımm ? Peki elinde başka bir harddisk varmı veya anakartında onboard GPU varmı ? onları bir denesen ?

bymerag
05-03-2012, 20:14   |  #10  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Hard disk yok başka. ana kart üstünde monitör girişi var nasıl deneyecem monitörü orayami baglım?

mustafa2116
07-03-2012, 23:20   |  #11  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

yazılımsal tanım hatası yaşamaktasınız.
0x80 :(
Anladığım kadarıyla ekran kartınızın yapıısnda bir hata var yada anakartın ekranla bağlantılı olduğu yerde.
00x80...02

331c falan filan ordaki kodun açıklaması.
dosya konumuna uygun biçimde çalıştırıldı.
0x80  aygıta  ulaşıldı.
0x80000 den sonraki sıfırlar aygıtın nötürlendiğinei gösteriyor.(hata değildir normal)
0x80....02 Bağdaştırıcınızı gösteriyor. Bağlantının kurulduğunu bilidiryor. Ancak aradaki sıfır sayısında bir gariplik var.. Biraz fazla  nötürleme yaşıyor gibi.  Normalde üç nötürlemeden sonra start yapar. bazen 5 de yapar ama  sorunu aldığın yer bağdaştırıcılardan birinde.

Siz ekran da çizgilerinde oluştuğunu bildirmişsiniz bağdaştırıcı olarak ekran kartınızla alakalı bir hataya benziyor.

Normalde ekran kartınız çalışıyor ancak fabrika hatası olarak bazı parçaları istenilen verimde değil gibi görünüyor. tek bir parça üzerinden işlem yürütmeye çalışıyormuş gibi görünüyor.

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 07 Mart 2012 23:22
bymerag
08-03-2012, 09:39   |  #12  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Ama soyle birşey de var dün gece çalışmadı ram'lerin birini sokup öyle denedim çalıştı sonra diğer rami de taktım 5-6 saat kesintisiz takilmasiz süper performans'la çalıştı fabrika hatası olsa hep olmazmı yani bir çalışıyor bir çalışmıyor eğer fabrika hatası ise vatan servise götürüp gözlerine sokim .. Birde görüntü bağdaştırıcı'nin özelliklerinde sistem video belleği 0 olarak görünüyor önceden bir değer vardı sanki sistemin video belleği ayırmamasından dolayı bir sorun olabilir mi :S

mustafa2116
08-03-2012, 11:18   |  #13  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

Yazıyı dikkatli okuduysanız yazıda bağdaştırıcınızın fabrika tabanlı bir hata yaşadığını aygıtın bir parçasının çalışmadığını yada bir parçaya fazla yüklendiğini söylemiştim.

Parçanın hangi parça olduğu yada hangi durumda reset attığı  bilgisini veremem. Çünkü  bağdaştırıcınıza yazılımsal olarak ulaşıldığını düzgün açlıştığını bile yazdım.
Halen reset atıyor dediğiniz için  Bağdaştırıcınızın ya bağlantısında yada aygıtın kendi parçası üzerinde bir hata olduğunu bildirmiştim.

Eğer Ramleri sökerek anakartı hareket ettirdiğinizde aygıt bağlantısı tam ve düzgün hale geldiyse elbetteki sorun vermeyecektir. Video belliğinin 1 olması iyi olurdu ama 0 olmasıda bir zafiyet değil. Zira işlemci yönetimli bir video belleğiniz olmuş oldu.

Tekrardan bildireyimki

Bağdaştırıcınızın (muhtemelen ekran kartı) bağlantısında yada kendi üzerindeki parçasında bir parçaya ya fazla yükleniliyor yada  bir parçaya elektirik hiç gitmediğinden sistem size reset veriyor.

Ek olarak  küçük bir bilgi daha.

Bios mhz değerlerinizin (ovc[overclock])değiştirilip değiştirilmediğinide kontorl edin.
Mhz değerleriniz Anakart üzerinde yüksek ama aygıt düzeyinde düşükse buda resete neden olabilmekte.
Örneğin:
FBS değeriniz stanadartta 222 iken OVC yapılıysa 300 hanesine çıkartıldıysa bilgisayarınız hızlanacaktır ancak oyunların kendilerininde sistemimi tubolaması aygıtların değer aşımlarına neden olur fazla ısınma yada istenilen değere cevap verememe de resete neden olabilmekte.

ikinci örnekte ise OVC sistemin kendiliğinden yapılmış olanıdır.
Bu durumlarda  aygıt daha düşük elektirikte çalışır ancak anakart aygıta istediğinden fazla elektirik verir.Bu sadece elektirikle alakalı olmadığından MHZ değerleride yüksek istenir.
örneğin
350 mhz değerindeki ekran kartınızın  elektirik isteme  miktarı 9 volt  anakarta  yüklenilmesiyle anakart ekran kartınıza  12 volt enerji gönderiyorsa tüm değerleri yükselişe geçeçektir. Buda sistemin  kendini OVC lemesi demektir. Standarta çok az raslanılan bir hatadır.

Diğer bir Hata nedeni olarakta Bağdaştırıcı hatasıylada ilişkilendirilebilir.!!!!!

Güç kaynağı sisteminiz için yetersiz güç sağlıyor olabilir.
buda aygıtları askıya almasına neden olur.

bymerag
08-03-2012, 13:37   |  #14  
OP Yeni Üye
38 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
Yazıyı dikkatli okuduysanız yazıda bağdaştırıcınızın fabrika tabanlı bir hata yaşadığını aygıtın bir parçasının çalışmadığını yada bir parçaya fazla yüklendiğini söylemiştim.

Parçanın hangi parça olduğu yada hangi durumda reset attığı  bilgisini veremem. Çünkü  bağdaştırıcınıza yazılımsal olarak ulaşıldığını düzgün açlıştığını bile yazdım.
Halen reset atıyor dediğiniz için  Bağdaştırıcınızın ya bağlantısında yada aygıtın kendi parçası üzerinde bir hata olduğunu bildirmiştim.

Eğer Ramleri sökerek anakartı hareket ettirdiğinizde aygıt bağlantısı tam ve düzgün hale geldiyse elbetteki sorun vermeyecektir. Video belliğinin 1 olması iyi olurdu ama 0 olmasıda bir zafiyet değil. Zira işlemci yönetimli bir video belleğiniz olmuş oldu.

Tekrardan bildireyimki

Bağdaştırıcınızın (muhtemelen ekran kartı) bağlantısında yada kendi üzerindeki parçasında bir parçaya ya fazla yükleniliyor yada  bir parçaya elektirik hiç gitmediğinden sistem size reset veriyor.

Bios mhz değerlerinizin (ovc[overclock])değiştirilip değiştirilmediğinide kontorl edin.
Mhz değerleriniz Anakart üzerinde yüksek ama aygıt düzeyinde düşükse buda resete neden olabilmekte.
Örneğin:
FBS değeriniz stanadartta 222 iken OVC yapılıysa 300 hanesine çıkartıldıysa bilgisayarınız hızlanacaktır ancak oyunların kendilerininde sistemimi tubolaması aygıtların değer aşımlarına neden olur fazla ısınma yada istenilen değere cevap verememe de resete neden olabilmekte.

Bu durumlarda  aygıt daha düşük elektirikte çalışır ancak anakart aygıta istediğinden fazla elektirik verir.Bu sadece elektirikle alakalı olmadığından MHZ değerleride yüksek istenir.
örneğin
350 mhz değerindeki ekran kartınızın  elektirik isteme  miktarı 9 volt  anakarta  yüklenilmesiyle anakart ekran kartınıza  12 volt enerji gönderiyorsa tüm değerleri yükselişe geçeçektir. Buda sistemin  kendini OVC lemesi demektir. Standarta çok az raslanılan bir hatadır.

Diğer bir Hata nedeni olarakta Bağdaştırıcı hatasıylada ilişkilendirilebilir.!!!!!

Sayın abim Sevgili adaşım öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim . Bıos ayarlarını default olarak kullanıyorum. Kendiliğinden OC olayını nasıl çözeceğimi tam anlamadım . Kendiliğinden oc iptal edilmiyormu? . Ekran kartının yerini değiştirmem sorunun çözümüne bir etki edermi ? Serviste parçaların bir hatasının olmadığını söylemişlerdi . Nasıl çözeceğim nasıl yapacağım anlayamadım gitti.... :S

bymerag
08-03-2012, 13:38   |  #15  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Tekrardan bildireyimki

Örneğin:

örneğin

Sayın abim Sevgili adaşım öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim . Bıos ayarlarını default olarak kullanıyorum. Kendiliğinden OC olayını nasıl çözeceğimi tam anlamadım . Kendiliğinden oc iptal edilmiyormu? . Ekran kartının yerini değiştirmem sorunun çözümüne bir etki edermi ? Serviste parçaların bir hatasının olmadığını söylemişlerdi . Nasıl çözeceğim nasıl yapacağım anlayamadım gitti.... :S

mustafa2116
08-03-2012, 15:12   |  #16  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

kendinden ovc dediğim yöntemi tersine OVC ile yapabilrisiniz. Sistemin Bios ayarlarına girin ve  ordan aygıtlara giden elektirik miktaralarını düşürün.

Servis aygıtın arızalı olduğunu göremeyebilir çünkü aygıtın neresi arızalı onu  bulmak biraz güç.

Birde son yazıdığıma bir bakın güç kaynağınız yeterli mi??
 kaç woltajlık.

bymerag
08-03-2012, 16:05   |  #17  
OP Yeni Üye
38 mesaj
kendinden ovc dediğim yöntemi tersine OVC ile yapabilrisiniz. Sistemin Bios ayarlarına girin ve  ordan aygıtlara giden elektirik miktaralarını düşürün.

Servis aygıtın arızalı olduğunu göremeyebilir çünkü aygıtın neresi arızalı onu  bulmak biraz güç.

Birde son yazıdığıma bir bakın güç kaynağınız yeterli mi??
 kaç woltajlık.

Xilence 800 watt 80 plus özellikli volt olarak bakmadım bi bakıp yazarım.
Birde anakart üstünde GPU boost diye bir parça var ekran kartı slotunun hemen yanında ve anakart driver'ını yuklerken "GPU boost driverini da yüklüyor acaba bu anakart driveri gpu'ya otomatik olarak OC yapıyor olabilir mi? Eve gidince o driveri kaldırıp birde öyle deneyeyim. Tekrar teşekkürler ilginiz için...

Son Düzenleme: bymerag ~ 08 Mart 2012 16:16