Arkadaşlar Merhaba;
Yaklaşık olarak 4 ay önce bir sistem topladım ama maalesef sürekli kronik sorunlarından dolayı hayrını göremedim.
Öncelikle Sistemin Temel Donanım Özellikleri
AMD PHENOM II X4 965
ASUS M4A77TD PRO
HIS ATI 5750
KINGSTON 2X2 GB DDR3 1333 MHZ
SAMSUNG 1 TB SATA II
Aerocool vx-9 high power 460w
Windows 7 Ultimate Edition 64 bit
1.Sorunum bilgisayarı ilk aldığım günden başlayan power tuşuna ilk bastığım an pc'ye güç gelmiyor daha doğrusu pc açılmış gibi gözüküyor fanlar dönüyor fakat ekrana klavyeye falan güç gelmiyo tekrar açıp kapatmam gerekiyo bazen 10-15 kez açıp kapatıp yada 10-15 dakika bekledikten sonra geldiğide olmuyo değil ama bu sorun artık nerdeyse yok gibi en azından eskisi gibi karşıma çıkmıyo daha nadir karşılaşıyorum.
2.sorunum ise pc'nin kendini resetlemesi sorunu bunu ilk aldığımda sadece pes 2010 oynarken karşıma çıktığını için önemsemedim oyundandır demiştim çünkü call of duty mw2 bitirdim bir kez dahi resetleme sorunu olmamıştı.Ama artık oyun oynarken müzik dinlerken tv izlerken veya boş boş dururken bile pc kendini resetliyo ve ya normal olarak yeniden başlıyo yada ilk sorundaki duruma geliyo ve tekrar kapatıp açma yada beklemem gerekiyo ve artı olarak da değiştirdiğim bios ayarları sıfırlanıyo yani fabrika ayarlarına dönüyo diyebilirim bios ayarları.
Sorunu kendi çözme denemelerim sonucunda kendi elde ettiğim bilgiler ise şunlar;
Öncelikle ilk olarak sistem bilgisinde donanım kaynaklarında çakışmalar ve paylaşımda bir çok çakışma olduğunu gördüm ve ilk sistemi kurarken ve o güne kadar da biosdan plug and play özelliğinin no durumunda durduğunu gördüm ve bu özelliği aktif edip tekrar pc'ye sistemimi kurdum fakat daha hiçbir driver kurulmadan baktığımda yinede sistemde çakışmalar gözüküyordu herneyse bu sefer plug and play açık şekilde tüm driverları tek tek hepsinde sistemi restart ederek kurdum ve sonuç hala aşağıdaki resimde görülen donanım çakışmalarına sahibim.
Sonuç olarak ben sorun anakartta mı güç kaynağımı yetersiz işletim sistemiyle ilgili mi bir sorun var yoksa birden çoğunda mı tam karar veremedim ve buraya danışmak istedim şimdiden herkese yardımları için teşekkürler.