Merhaba arkadaşlar bu forma yeni üye oldum öncelikle forma emeği gecen arkadaşlara ve CHİP yönetimine teşekür ederek sorunumu yazmak istiyorum;
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD 3600+ 2X
ASUS M2V-TVM ANAKART (256 MB VGA+SES+LAN)SATA
80 GB Seagate SATA
1.0 GB DDR 533 RAM OEM
17" DATRON LCD
2 AYRI SORUM OLACAK ;
1. Sorum ve en önemlisi;
bu sistemi iki hafta önce kadar aldım ve montajını kendim yaptım. Ancak PC yi ilk aldığımda işletim sistemini kurarken HDD bicimlendirme işlemini yaptıktan sonra kulum aşamasında mavi ekranda hata vermişti CD mde problem var diye cd değiştirdim ve hatasız şekilde kurdum. Fakat PC zaman zaman kendini resetlemeye başladı. resetledeği anlarda öyle işlemciyi veya RAMi kasacak şekilde bir uygulamada çalıştırmıyorum internette sörf yaparken veya bazen msn de iken pc resetliyor. yalnız bu gün bir şey dikkatimi çekti aygıt yöneticisinde görünüm sekmesi altındaki gizli aygıtları göster dediğimde SYSTEM KESME SÜRÜCÜSÜ tanımsız görünüyordu ve anakart cd si yardımı ile onuda kurdum heralde sorun çözüldü derken yine resetledi. resetleme işlemini pc açıkken bazen 1 veya 2 defa yapıyor. Bir türlü anlamayadım bilginizi paylaşırsanız sevnirim.
2. Sorum ise şu; biostan saati yaz saatine göre ayarlıyorum. onda sorun yok ançak system tray üzerindeki saat ise nekadar ayarlarsam ayarlayım pc acıp kapattığım zaman yine eski hale geliyor örneğin saat şu anda 23.00 ancak pc 24.00 (00.00) olarak gözüküyor hep 1 saat ileride bunu nasıl ayarlarım veya yukarıdaki hata ile bir alakası varmı? sorum biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. şimdiden herekese teşekür ederim.