crabvolkan sormuş:
Pc kendi kendine restart atıyor. Atmadan önce bir cızırtı şeklinde ses çıkarıp anında mavi ekran
geliyor. Ama mavi ekranda ne yazıyor bilmiyorum çünkü 1 sn bile kalmıyor. Sonra açıldığında sistem
hata raporu gönder çıkıyor. Hata raporunda zaman zaman drwatson oluyor ama genelde Mini.....dmp ve
sysdata.xml dosyaları yer alıyor.
Ayrıca herzaman restart atmıyor bazende normal başlattan kapatıyormuşum gibi kapanıyor. Yani normal
bir kapanma oluyor. Tekrar ben açmadıkça açılmıyor. Restart gibi değil yani..
Ramleri kontrol ettim. Bir problem göremedim. Statik elektiriğini aldım başka slotlara taktım.
İşlemci ve VGA yı geçen değiştirmiştim. Ama problem aynen devam ediyor. Şuan iki şeyden
süpheleniyorum.
1.Virüs(Sağlam bir virüs:) (KIS 7 kullanıyorum. Devamlı güncelliyorum. Düzenli tarama yapıyorum.
Ayrıca bi aralar pc sersemleşiyordu ama şuan öyle bir sorun yok) kıssadan hisse virüs olma
ihtimalim yüksek. Ama neden mavi ekran geliyor...??
2.Anakarttan şüpheleniyorum. Kontrol etmedim ama kondansatörlerden olabilirmi? Özellikle nasıl bir
kontrol yöntemi izlemeliyim.??
Birde power olma ihtimali nedir.
Ayrıca PCnin Sıacklık değerleri;
HDD: 38-40 C
CPU: (Hangisi bilmiyorum ama sanırım Temp1) Temp1:25 C Temp2:-22C Temp3:26 C
Format atmayıda birkaç kere denedim. Bu sorun yaklaşık 5 aydır var..
HDD 3 bölüm. Sadece Sistem C de 10 Gb yerim var diğerleri dolu..
Macromedia programları, 3dmax, Photoshop ve Autocad programları kurulu..
Tüm bilgiler bunlar. Eksik birşey varsa sorabilirsiniz..
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Athlon X2 4000
Kingston 1Gb Dual-Kit DDR2
320 GB Seagate
512 GeForce 8600 GT
Anakart Gigabyte Nf550 Nvidia chipsetli M55S-S3
Ek bir parça takılı değildir.. Sata bağlı. Power 350 W..
Ayrıca işşlemci ve ekran kartı yenidir. Önceki kullandıklarım varken de anlatacağım problem
sürüyordu. İlemci ve VGA yı değiştikten sonra da bu sorun devam ediyor..
Sistemle ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz..
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)