Öncelikle herkese merhaba.Ben pc toplamaya kalktım yaklaşık 2 ay önce yok şu olsun yok bu olsun derken bi baktım 2 ay geçmiş bu gidişle bir 2 ay daha geçecek gibib biraz yardım alayı dedim, yardım eden arkadaşlara teşekkürler yardım etmeyen arkadaşlarında canı sağolsun..
Sistem:
AMD 64 X2 4600+(940)
ECS KA3-MVP EXTREME
Sapphire X1950XTX
Benq FP93GX 19"
Kingstone DDR2 ValueRAM 800 Mhz 2 GB
Feel Hurricane AI-O3-BB 550 W
- yani temel bu arkadaşalr ama bu anakartı türkiye de bulabilcekmiyim, bu kingston bu ramleri piyasaya sürdü mü? birde bu kasa iyi de psu için forumlarda kötü deniliyor.Siz ne dersiniz şimdi bu kadar parayı veripte bir psu yüzünden ağlamayayım sonraayrıca önerisi olan arkadaşlar olursa çekinmesin yazsın şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür.
PC TOPLADIM Bİ BAKIVERİN
Feel kasayı hiç düşünme bence..
CAnım çok yandı benim senin yanmasın bari kardeş.
Hurricane II vardı psu da sorun çıktı.
Böle bi makinaya Aopen kasa yakışır gibi.
kasa kesinlikle onu alma. arkadasin dedigi gibi aopen iyi. ya da asagida yazdigim. anakart olarak da sakin onu alma asagidakini al. ve ben olsam 2 ay daha beklemezdim. su asagidaki sistemi gorunce insanin ici gidiyor.
Anakart MSI MS 7250-10 K9N SLI Platinum (nForce570 SLI, GLAN, SATA, RAID, AM2) 153 $+KDV
Ram KINGSTON HyperX KHX6000-D2K2 2048MB KIT (2X1024MB) 288 $+KDV
DVD Writer NEC ND4571 16X Dual Layer Box (Siyah) 57 $+KDV
Ekran Kartı LEADTEK 512MB Winfast PX7900 GTX TDH (PCI-E) 492 $+KDV
Hdd SAMSUNG 200GB 7200RPM 8MB SATAII 86 $+KDV
İşlemci AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2 (2.4GHz, 1024K, AM2) BOX 290 $+KDV
Kasa AEROCOOL T40 Gümüş (PSUsuz) 97 $+KDV
Klavye-Mouse Seti LOGITECH LX300 Cordless Desktop (Siyah) 49 $+KDV
Monitor SAMSUNG 940BW 19\" LCD (Siyah) 296 $+KDV
PSU TAGAN EasyCon 480Watt 120 $+KDV
Toplam Tutar: 1928 $+KDV
KDV Dahil Toplam Tutar: 2275.04 $
KDV Dahil Yeni Türk Lirası: 3,451 YTL
Baba ne yapmışsın adamın 1950Xtxini değiştirip 7900gtx yapmışsın.Bence 1950xt guzel secim.Tabi en az 450 watt Psu lazım.Bu nedenle Feel yanlış secim olur.
nforce chipset anakart. o zaman ati chipset olani alirsa x1950xt yi kullanir.
yaw arkadaşlar bu kart ATI Crossfire destekliyor diye yazmıştım şimdi siz bu kart SLI mı desteklyor diyosunuz O zaman hata büyük be yaw.. düzeltmek lazım..saoalsınız yorumlar için ben bi daha bakayım şu karta..
beyler yapmayın yaw bi daha baktım Crossfire destekliyor bu kart neyse kasa için sağolun ben tekrar kurarım sistemi bu gece yarın yazarım..
egemengiganforce chipset anakart. o zaman ati chipset olani alirsa x1950xt yi kullanir.O kart Nforce chipset anakartta kayebttiği performnasla bile 7900gtxi tokatlarç
benim onerimde ivir zivir gibi gorunen ama gerekli olan bazi parcalara para yatirinca ekran kartini kistim tabi biraz. ama isini gorur. secim ona kalmis.
tamam beyler sorunları çözüyorum bu Feel kasadan vazgeçtim,AREOCOOL T-40 alıyorum kasaya psu olarak silverston 500w yada arkadaşların yazdığı gibi TAGAN 480 W alıcam ama heran bu Feel Hurricane ye geri dönüş yapabilirim yani kasanın soğutması çok iyiymiş bu yüzden psu yu söktürüp yerine bu iki psu dan biri sonra da kasa tamam..sisteme TV kartı ekledim skystar V 2.6d ama bu kasanın içine ayrı bir soğutucu gerek duymuycam. Arkadaşlar bu ekran kartı abartı olmuş diyolar walla X1900XTX e geri dönüş söz konusu olabilir...yeni sistemi 1-2 gün içerinde yazıyorum.Tekrar görüş bildirmek isteyen arkadaş olursa çekinmesin WALLAHİ yaralı oluyor..ÇOK sağolun..!
MUSTANG61Ram KINGSTON HyperX KHX6000-D2K2 2048MB KIT (2X1024MB) 288 $+KDV kaç Mhz de çalışıyor onu merak ettim.750MHz`de çalışıyor..
Evet arkadaşlar son durum şudur artık bu satten sonra sistemde değişecek birşey kalmadı..
Sistem şudur:
ECS KA3-MVP EXTREME -Ana kart
Athlon 64 x2 4200 Box - İşlemci
Sapphire X1950XTX -Ekran kartı
Samsung 300 GB,8 mb,SATA2 -Harddisk
Kingston HyperX KHX6000-D2K2 2GB -Ram
Benq FP93GX 19" -Monütör
AEROCOOL T40 -Kasa
NEC ND-6750 -DVD Sürücü
Technisat SkyStar2 V 2.6D -Tv Kartı
SILVERSTONE 500 W -PSU
A4 Tech X-750F -Mouse
A4 Tech X7 G100 -Klavye
Creative Inspire T7900 7+1 -Speaker
Bu iyi oldu ya ben alayım bunu biraz pahalı oldu ama neyse...Para bulmuşken alalım
Athlon 64 x2 4200 yerine E6300 alsan daha iyi olurdu..
giga forumda yok bikaç gündür ama forumda olsa bence o da böyle derdi..
walla AMD yıllardır hayallerimi süslüyodu yani tamamen duygusal
MUSTANG61walla AMD yıllardır hayallerimi süslüyodu yani tamamen duygusalDuygusal davranmanın sırası değil.İşlemcini core 2duodan yana yap.
MUSTANG61walla AMD yıllardır hayallerimi süslüyodu yani tamamen duygusalHayallerine ulaşamadan AMD tahtını kaybetti..Almışken daha performanslısını almak varken..pfff..
bu sisteme 5.25'lik:Silverstone SST-FPS4 iyi uyar.(bulabilirsen,stokda yok)gümüş ve siyah rengi var.
yurtdışı üründe yazılım desteği yok(netten indiriyor),yurtiçinde yazılım desteği var.
(2X16 Digit).
Daha önce de söylediğimiz gibi LCD Smartie ile yapabileceklerinizin sınırı yok, Winamp'da çalan şarkı bilgilerinden, BBC dünya haberlerine kadar pek çok bilgi ekranda görüntülenebiliyor. Bunların yanında, sizin yazdığınız özel mesajların da ekrana yansıtılması mümkün. Elbette ki bu cihazı alan çoğu kişi kasa modifikasyonu ve overclock gibi konulara da meraklı olabilir; bu durumda, ekranda işlemci frekansı, fan dönüş hızı gibi bilgilerin görüntülenmesi gerekebilir. LCD Smartie'nin sunduğu geniş imkanlar bu konuda da çeşitlilik arz ediyor. Örneğin, MotherBoard Monitor tarafından üretilen çeşitli bilgiler, LCD Smartie ile kasanızın ön yüzüne taşınabiliyor.
----
güle güle kullan.