Merhaba arkadaşlar; benim ilginç bir sorunum var. Yeni bir bilgisayar toplayacağım, her parça konusunda kararımı verdim ve fiyat yaklaşık 2200 ytl yi buldu. pc yi ben pek anlamadığımdan arkadaşım toplayacak. Yalnız benim bazı parçaları yurt dışından (kargo bedelsiz) getirme gibi bir şansım doğdu ve bundan da maliyet bakımından ciddi bir avantajım olaabilir. Getirteceğim parçalar anakart, işlemci, gpu, ram.
GIGABYTE GA-G33-DS3R
INTEL E6550
SPARKLE SF-PX88GTS 320MB
GEIL GX22GB6400UDC
Bir kaç sorum olacak.
1-Ülkemizde satılan parçalar distribütörler tarafından getirtildikten sonra yurt içinde çalışması için herhangibir işlem tabi tutuluyor mu? Yani demek istediğim ben yurt dışından getirteceğim bu parçalarla kasayı toplayıp çalıştırdığımda bir sorun ile karşılaşır mıyım? (mesela bıos ayarlarını yapmak gibi)
2-Bu parçalardan bana ulaşması sırasında kolay hasar görebilecek bir parça var mı? ( mesela sabit disk ve dvd yazıcılar hassas olduğunu bildiğim parçalar olduğundan bu parçaları istemedim)
3-Dvd yazıcı olarak philips in bir modelini alacağım ve kullandığı arabirim sata değilde e-ıde olarak geçiyor. Toplamada bana bir sorun çıkarır mı? Dezavantajı yada sata arabirime göre avantajı nedir?
Yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler...