PC toplamak istiyorum ama....

arzualkan
08-12-2010, 21:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba Eski bir PC im var, bazı yenilikler yaptım gerçi zaman içinde ama artık daha performant bir PC ye ihtiyacım var gibi. Çok mükemmel bir şey aramıyorum. Oyun oynamıyorum. Ama ''Grafik çizimler, fotoğraf düzenlemeleri ve bazı mimari projeler'' hazırlamak için kullanmak istiyorum. Bazı şeyler öğrenmek istiyorum. PC yi sadece kullanıcı olarak tanıyorum bir de zaman içinde kulaktan dolma bilgiler le tabii ki. İ 7 ye geçmek gerekir mi yoksa daha erken mi? Kasam oldukça eski. Gerçi soğutma sorunum yok ama sesli çalışıyor bayağı. Bir arkadaşım ''Aerocool VX-9 Pro 600W Performans PC kasası'' tavsiye etti ama baktım genellikle oyun oynayanlar tarafından tercih ediliyormuş. Biri de ''Cooler Master RC-831 CM Stacker Alüminyum FULL TOWER PC'' dedi. Ben çok sessiz bir kasa istiyorum. Ekranımı değiştirmem lazım, eski modellerden kocaman bir şey kullanıyorum. Klavyem ve mouse'um 10 yıllık. Ses sistemimden memnunum Acaba PC mdeki bazı şeyleri değiştirmesem, ekler yapsam, bellek vs. gibi. 4gb ram yeterli bana. Core 2 duo yeter mi, illa İ 7 şartmı daha sonra geçsem var olan diğer parçalarımı etkiler mi? Birde Windows 7 ye geçmeli mi? Sanırım zamanı geldi? Kesintisiz güç kaynağım da yok:( 1500 TL harcayabilirim. Vatan computer'i düşünüyorum taksit nedeniyle. Aşağıda şu anda ki PC min özelliklerini veriyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim:)
Bilgisayar Türü: ACPI Çok işlemcili Bilgisayar
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Home Edition
Internet Explorer 8.0.6001.18702 (IE 8.0)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) 
Anakart 
CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz (11 x 267)
Anakart Adı Gigabyte GA-G31M-ES2L v2  (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Anakart Çipseti: Intel Bearlake G31
DIMM1:  1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)
BIOS Türü: Award Modular (10/13/09)
İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
İletişim (COM ve LPT) Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Görüntü Bağdaştırıcısı: Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family  (96 MB)
3D-Hızlandırıcı: Intel GMA 3100
Ses Bağdaştırıcı: Realtek ALC883 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Depolama: IDE denetleyici Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0
Disk Sürücüsü: SAMSUNG HD161GJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Optik Sürücü: (LG) / HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50  (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART Sabit Disk Durumu OK
Giriş: 
Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye
Fare PS/2 Uyumlu Fare
Ağ Bağdaştırıcısı: Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Controller  (192. [ TRIAL VERSION ])
USB1 denetleyici Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller 27C8 
USB1 denetleyici Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller 27C9
USB1 denetleyici Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller 27CA
USB1 denetleyici Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller 27CB
USB2 denetleyici Intel 82801GB ICH7 - Enhanced USB2 Controller 27CC
USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt
USB-Aygıt USB Ses Aygıtı
USB-Aygıt USB Video Aygıtı

DMI 
DMI BIOS Sağlayıcısı: Award Software International, Inc.
DMI BIOS Sürümü: FF
DMI Sistem Üreticisi Gigabyte Technology Co., Ltd.
DMI Sistem Ürün Adı: G31M-ES2L
DMI Sistem UUID DMI Anakart Üreticisi Gigabyte Technology Co., Ltd.
DMI Anakart Ürün: Adı G31M-ES2L
DMI Anakart Sürümü x.x
DMI Kasa Üretiçisi: Gigabyte Technology Co., Ltd.
DMI Kasa Türü Desktop Case
DMI Toplam / Boş Bellek Yuvaları 2 / 1

Jubei76
08-12-2010, 22:42   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

AMD sistem seçenekler dahilindemi yoksa illa 1500TL ve İ7 bir sistemmi ?

Kapalı Hesap (107285)
08-12-2010, 22:57   |  #3  
Kapalı Hesap
853 mesaj

Merhabalar;

Ben sisteminize şöyle bir baktım da aslında hiçte kötü sayılmayacak ortalama bir sisteme sahipsiniz sadece ekran kartınız çok kötü, raminizde 40 tl masrafla 2 gb yapılabilir. İ7 ye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum zaten diğer ihtiyaçlarınız da göz önüne alındığında 1500 tl bütçeyle bu pek mümkün gözükmüyor.

Grafik tasarımdan, mimari çizimlerden bahsetmişsiniz. Öncelikle hangi programları kullanıyorsunuz? Bunu şu yüzden soruyorum autocad gibi çizim programları profesyonel ekran kartlarıyla max. performans verebilirler piyasadaki diğer sıradan ekran kartları ise oyunlar için tasarlanmıştır. Bu bağlamda düşündüğümüzde kullandığınız programların bu tarz sistem gereksinimleri varsa ve çok profesyonel bir amaçla kullanıyorsanız şu anki onboard gma 3100 gpu'nuzun sizi memnun etmesi tamamiyle ihtimal dışı olur.

Özetle kullandığınız program vs. nin ne tarz bir donanıma ihtiyacı olduğunu belirleyip ondan sonra parayı ne şekilde bölüştüreceğimizi düşünmemiz gerekiyor. İşlemci mi gerek ekran kartı mı gerek yoksa sadece monitöre, sessiz bir kasaya ve ram'e mi ihtiyacınız var gibi...

Windows 7 ye ise imkanınız varsa geçin güvenlik ve performans bakımından güncel yazılımları kullanmak her zaman için daha iyidir. 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200789) ~ 08 Aralık 2010 23:01
arzualkan
09-12-2010, 00:59   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

Jubei76, yok illa İ 7 diye bir şey yok, sadece merakımdan sordum, xp home edition var ben de, nasılsa bir zaman sonra iyice ucuzlar, acaba daha mı performanslı diye düşünmüştüm işletme sistemi olarak

arzualkan
09-12-2010, 01:03   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

hkndvc, teşekkür ederim ilginize, 4 gb daha mı iyi olur sizce? evet autocad kullanmak istiyorum PC imde. Ekran kartımı değiştirelim peki. Monitör, sessiz bir kasa ve ram için ne yapmalıyım?

Kapalı Hesap (107285)
09-12-2010, 18:12   |  #6  
Kapalı Hesap
853 mesaj

Tekrar Merhaba;

Sizin için prof. Ekran kartları ve beraberinde ihtiyaç duyacağınız işlemci vs. hakkında biraz araştırma yaptım. Uzun vadede sıkıntı yaşamamak için ve ihtiyaçlarınızı iyi bir şekilde cevap verecek bir şeyler oluşturabilmek için 1500 TL’lik bütçemizin tamamını kullanarak yeni bir sistem kurmanın daha mantıklı olacağına karar verdim.

Anakart - http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=44046
İşlemci - http://www.vatanbilgisayar.com/i ... ils.aspx?I_ID=47250
Ram - http://www.vatanbilgisayar.com/k ... ils.aspx?I_ID=40542
Ekran Kartı - http://www.teknobiyotik.com/dona ... el-ekran-karti.html( Vatanda Satılmıyor )
Sabit Disk – Şu an var olanı kullanabiliriz.
Optik Sürücü - Şu an var olanı kullanabiliriz.
Monitör - http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=46898
Klavye ve Mouse - http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=48970
Windows 7 – Birçok yoldan elde etmek mümkün J zaten Microsoft’ta yeterince zengin J… 

Buraya kadar bugün ki fiyatlarla 1572 tl tutuyor. Yalnız şuan kur yüksek ve vatan’da sık sık kdv indirimi oluyor o zaman ( en geçyılbaşında olur bu indirim ) fiyat yaklaşık 1432 tl’ye iner. Geriye kalıyor
kasa…

Kasalarda ses yapan bölüm fanlardır eğer kasanızın görüntüsü sizi rahatsız etmiyorsa ve psu’su yeterli ise ( 400 w işimizi görür ) sadece üzerindeki fanları sessiz fanlarla değiştirip gürültü şikayetinizden kurtulabilirsiniz.
Ör ; http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=42935

Yok illa kasayı da değiştirelim diyorsak cooler master’ın ürünleri kalitelidir. Bizzat görüp kullanmamama rağmen bütçeye uygun ve işimizi görebilecek yeterlilikte olan şu modeli önerebilirim. http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=36109
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4253
( gürültü konusuda herhangi bir veri veya test bulamadım ama dediğim gibi markaya güvenerek bu
ürünü öneriyorum üzerinde 1adet fan var ses yapacağını sanmıyorum vatanda satın alan biri kasanın sessiz olduğunu yorum bölümünde belirtmiş, yine de aldıktan sonra daha da sessiz olsun derseniz kasa fanını 27 tl masrafla yukarıda yazdığım akasa ultra sessiz fan ile değiştirtebilirsiniz veya farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirsiniz. )

Hepsi birlikte şu an 1707 tl, kdv indirimini beklersek 1552tl tutuyor. Ayrıca elinizdeki parçaları internet üzerinden veya 2.el bilgisayar parçaları alan yerlere satabilir ve oradan da 150 belki 200 tl alabilirsiniz. özellikle işlemciniz 241 tlye satılıyor şu an,100 liraya üzerine atlayacak birçok kişi bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Yani  aşağı yukarı 1400 lira masrafla sizi çok uzun süre yarı yolda bırakmayacak bir sisteme sahip olabilirsiniz. Yine da daha ucuz olsun derseniz 100-150 belki 200 tl daha ucuzlatabilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir…

Pardon kesintisiz güç kaynağını unuttum. O konuya gelirsek açıkçası pek bilgim olduğunu söyleyemem ama bildiğim bir şey var ki bu ürünlerle saatlerce çalışamazsınız ( en azından alınabilecek fiyattaki ürünler için konuşuyorum ) sadece elektrik kesildiğinde çalışmalarınızı kaydedebilmek için size 15-20 dk gibi bir süre verebilirler.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200789) ~ 09 Aralık 2010 23:10
arzualkan
10-12-2010, 17:40   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

hkndvc,
çok teşekkür ederim ilginize, kusura bakmayın hemen cevap veremedim, çok geç çıktım işten dün, iş yerinden de bakamıyorum:) Dediğiniz gibi yapacağım tekrar teşekkür ederim.

Kapalı Hesap (107285)
10-12-2010, 18:04   |  #8  
Kapalı Hesap
853 mesaj

Rica ederim önemi yok yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.