bencede. vistadaki goruntu guzelliği ve xp deki hız bi araya gelmiş harika bişi olmuş.
PC Topmala Hakkında Önerileriniz...
Arkadaşlar testlere bakarak kendime ekran kartlarında 3 seçenek çıkardım ama hangisi sisteme uyar bilmiyorum...Arkadaşlar kafamda 5870 vardı ama forumda fos çıktı gibi de haberler okuyorum ve gerçekten çok kararsız kaldım...Hocam bi yardım elini uzat yine...:)
SAPPHIRE ATI HD4850X2 1GB 256BIT GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI
SAPPHIRE ATI HD 4890 1GB 256BIT GDDR5 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI
PALIT NVIDIA GTX 260 SONIC 1792MB 448BIT GDDR3 (DirectX 10) DVI-HDMI PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI
Ahmet hocam yardımlarını bekliyorum...:) Yukarıdaki mesajımda belirttim....çoook çoook teşekkür ederim hocam....
Baktığınız ekran kartlarının hem performansı hem de fiyatı birbirinden oldukça farklı. Size GTX 275 gibi bir kart size fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Hd 4850x2 için 650-700 watt PSU daha uygun olur.
Hocam nvidia chipli ekran kartı önerdiniz...Benim size gösterdiğim işlemci AMD işlemci...Başka bir sitede okumuştum...ATI-AMD, NVIDIA-INTEL birlikte kullanırsanız daha iyi olur gibisinden...Bu doğru mudur hocam...?? Hocam siz demiştiniz directx 11 ekran kartları çıkacak....58xx serisinden almamı önermiştiniz...o mu bu mu gerçekten kafam allak bullak oldu sadece şu ekran kartı konusunda...
ATI-AMD, Intel-Nvidia... Öyle birşey yok.
Bekleyebilirseniz elbette yeni nesil kartları almanız daha iyi olur.
Hocam sen de aynısını önerdin...Ama sitede biraz bakındım ati 5870 directx 11 için fos çıktı gibi şeyler okudum...çok kararsız kaldım...Aşağıdaki sisteme oturacak kartı arıyorum...4-5 sene sonra kendini değiştirtme gereği duyuracak bana...Allah razı olsun hepinizden çok yardımcı oluyorsunuz ama sizin söylediklerinizle benim okuduklarım ters düşüyor kafam karışıyor... :( :(
VX-9 PRO 600W MidT ATX PERFORMANS KASASI
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P AMD 790X DDR3 1666(O.C) SOKET AM3 ANAKART
AMD PHENOM II X3 720 TRIBLE-CORE 2.8GHz 7.5MB CACHE AM3 BLACK EDITION İŞLEMCİ HDZ720WFGIBOX
2x2 4 GB 1600 Mhz DDR3 RAM
:)
Yok o başka bir tartışma. Biraz holiganlıktan kaynaklanan ATI-Nvidia atışması. Yoksa yeni nesil kartlar fazlasıyla güzel.
Fakat bana göre o platform için DDR3 sistem kurarak biraz aşırıya kaçmışsınız. Onun yerine DDR2 sistem kurup işlemciye veya ekran kartına bütçe aktarmanızı tavsiye ederim.
Bu arada sizin toplam bütçeniz nedir?
Hocam siz de haklısınız ama almışken iyisini almak istiyorum ileriye dönük....biliyosunuz teknoloji bizim gibi durmuyor....DDR3 daha iyi deniyor nerede okuduysam...babamı bir daha uğraştırmayım...Uğraştırcak olursam sadece ekran kartında veya ram de uğraştırmak istiyorum...Dediğim gibi 4-5 sene idare etsin..zaten bu sistem 2010, 2011 ve (2012(bazı oyunlar hariç) oyunlarını high'ta oynatacaktır ondan sonrasını da high ta değil de medium da oynatacaktır...fark etmez açsın da bana yeter...;) :) şu anki sistem PES 2010(demo)'u (en sevdiğim oyunlardan biridir) en düşük seviyede şey zoruyla açıyor..:) diğer yeni oyunları hiç açmıyor...:) 2004'te alınmış pc den bu beklenirdi heralde...:)
Tamam DDR3 daha iyidir teknik olarak ama sisteminiz o performansı kullanamayacak olduktan sonra israf edilmiş bir performans oluyor bu. Onun yerine gerçekten size elle tutulur bir şekilde performans katkısı sağlayacak bileşeni güçlendirmeniz açıkçası daha makul olur. Toplam azami bütçeniz nedir?
Bu sistem o performansı kullanamıyor mu hocam...?? 1.200 - 1.300 TL arası hocam...
O sistem kullanamaz o performansı. Açıkçası teorik olarak o performansı kullanabilecek sistem olsa dahi yazılım yok bunun için.
Anakart, işlemci, rem, ekran kartı ve kasa... Bu beş bileşen için azami 1500 diyebilir miyiz? İlk mesajda beş bileşen var çünkü ve tahmin ediyorum ilk mesajdakilerin toplamı da 1500 lira civarındadır.
1500 liraya yakın ama aslında o kadar çok fiyat da istemiyorum...sonuçta babam ödeyecek zorlanacak...ama o da aldı mı iyisini almak ister...:) Karışık bir durum yani ama en fazla 1500 TL hocam...daha az olursa daha iyi olur tabiki de...:);)
Bir bakalım neler çıkacak... :)
Anakart: 283 lira. Gigabyte P55-UD3R Intel P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) E-Sata
İşlemci: 503 lira. INTEL i7 860 2.80 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
Rem: 206 lira. OCZ 4GB (2*2gb) Kit Platinum Edition DDR3 1333MHz CL7 (Stokta değil, aşağıdaki de olur).
Rem: 186 lira. A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7
Ekran Kartı: 397 lira. GIGABYTE GTX 275, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 660/2400
Kasa: 248 lira. Aerocool VX-9 PRO 600W MidT ATX PERFORMANS KASASI
Bu şekilde toplam 1637 lira yapıyor.
Fazla ise işlemciyi değiştiririz:
İşlemci: 350 lira. INTEL i5 750 2.66 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
Sizin baktığınızdan çok daha iyi olur.
DX 11 kartları dedik ama onlar gelene kadar bu KDV indirimi bitecek gibi. Artık ne şekilde alacağınıza siz karar verirsiniz.
Hocam kesinlikle yanlış anlama ama benim verdiğim anakart ile işlemci senin önerdiklerinden daha ucuz...ama daha iyi mi bilemem...ne fark var bunları açıklar mısın hocam...gtx275 2-3 sene oyunları highta 4-5 sene de açacağı garati midir...bunları bilmek istiyorum yani ileride ne değişir ne kalıcı olur vs....kısacası da bilgiye açım biraz...:)...benim önerdiğim anakart işlemci ve senin önerdiğin ram(186tl) kasa toplam 1346 oluyor...intel işlemci konusunda kararsızım...amd olsa yeridir dicem..:)
1. Dört-beş sene sizi hiçbir sistemin, yüksek performans talepleri bakımından götürmeyeceğini garanti edebilirim neredeyse.
2. GTX 275 en az iki sene oyunları yüksek ayarlarda oynatır.
3. Önerdiğim işlemci çok daha güçlü sizin baktığınızdan.
4. Daha güçsüz sistemin ömrü daha kısa olmuyor mu? Ki daha zayıf olan AMD sistemi seçme eğilimindesiniz? :)
Hocam size önerdiğim anakart chip'in testinden geçmiş ve başarılı çıkmış...:) az biraz araştırdım ve aşağıda belirttiğim işlemci oc de 7.0 ı görmüş i7 yi geçmiş i7 ye o kadar para verileceğine buna dayalı sistem kurun şeklinde bişiler okudum bilmem ne kadar doğru....senin anakart ve işlemci ile benim anakart işlemci arasında 100 tl fark oluşuyor...:) ama intel daha hızlı bunu anladım..:)
AMD PHENOM II X4 945 QUAD-CORE 3.0GHz (SOKET 938) AM3 KUTULU İŞLEMCİ
1. Siz 7 GHz'e "overclock" yapabilecek misiniz? Yapamayacağınızı garanti ederim. :)
2. Intel işlemciler "overclock" olmuyor mu?
3. Söyledkleriniz AMD holiganlarının ifadelerine benziyor. Onlara on kat güçlü işlemci bedava verseniz gene AMD derler. :)
4. Aslında ben şu ana kadar öğrendiklerime dayanarak kanaatimi ifade ettim. Seçim elbette size kalmış.
Hocam PC kafamda şekillendi...Ama Ram çok pahalı oluyor sonra kasa veya psu'da karar veremedim...
Anakart:
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P AMD 790X DDR3 1666(O.C) SOKET AM3 ANAKART
İşlemci:
AMD PHENOM II X4 955 3.2GHz (SOKET 938) AM3 BLACK EDITION KUTULU İŞLEMCİ
Ramler:
A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7
OCZ 4 GB (2*2gb) Kit Reaper HPC DDR3 1600MHz
OCZ 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 Platinum
1600 mhz lerden ucuz olan var mı çok fazla geliyor fiyatı bilmiyorum ama...:S
Ekran Kartları:
GIGABYTE GTX 275, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 660/2400
ZOTAC GTX 275 AMP, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 702/2520
Kasa veya psu:
Aerocool VX-9 PRO 600W MidT ATX PERFORMANS KASASI
750 WATT TOUGHPOWER GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)
HIGH POWER ABSOLUTE 750W 13.5CM FANLI MODÜLER, 80+ VERİMLİ POWER SUPPLY
Süleyman'ın önerdiği core i7 860 lı sistem bundan daha iyi
http://www.donanimhaber.com/bTur ... ncelemesi-15413.htm
gördüğün gibi core i7 940 hariç hepsinin tozunu atmış
ayrıca psu almana gerek yok kasadaki 600w high power zaten rahatlıkla yeterlidir.
Kalite ve hesaplı ram.186 Lira,Bunu alabilirsin.
186 Lira.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5033
Ekran kartıda,Amp kesinlikle alma GTX 275'in oc yapılmış halidir.
Kasa ve psu da aşağıdaki ile değiştirebilirsiniz.
247 Lira.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5202
Hocam o kasaya benzer kasalar buldum. Daha ucuz ama illaki farkı vardır...Nedir o farklar hocam...? İlerde psu değişikliği istemez dimi ekran kartı değşince...??
222 TL
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5205
229TL
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5203
Hocam şimdi aklıma geldi. Bu kasada DVD rw yok onları da temin edicez dimi....:) Onu unutmuştum...:S :) Eski kasadakini takabilir miyiz peki hocam...? :)