Arkadaşlar ben yeni bir PC toplayacam ve ekran kartı, işlemci, anakart vs. hakkında pek bilgim yok ama kendi bildiklerimle anakart, işlemci,ekran kartı, powersupply ve ram buldum ve bunlar hakkında yorumlarınızı veya sizin önerebileceğiniz parçaları görmek istiyorum. Parçaları hepsiburada.com sitesinden sipariş edecem nasip olursa. Parçalar birbiriyle uyumlu mu? 3-4 sene oyunlarda sorun çıkartır mı? 1.300 tl küsürlü oluyor...Sizin önerebileceğiniz parçaları da bekliyorum...
Anakart:
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P AMD 790X DDR3 1666(O.C) SOKET AM3 ANAKART
İşlemci:
AMD PHENOM II X3 720 TRIBLE-CORE 2.8GHz 7.5MB CACHE AM3 BLACK EDITION İŞLEMCİ HDZ720WFGIBOX
Ram:
KINGSTON HYPERX 4GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM KHX8500D2K2/4G
Ekran Kartı:
SAPPHIRE ATI HD4850X2 1GB 256BIT GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI (11139-01-40R)
Powersupply:
OCZ MODSTREAM PRO 700W MODÜLER POWERSUPPLY – OCZ700MXSP-EU
Bu powersupply yerine aşağıda belirttiğim kasa yeterli olur mu?
AEROCOOL T-GUN PRO 500W SUPER COOLING PERFORMANS KASASI (AE-TGUNPRO-500)
PC Topmala Hakkında Önerileriniz...
Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum...
Anakart,işlemci ve ekran kartı tamam
ama ram ler olmamış çünkü anakartın ddr3 destekli
http://www.vatanbilgisayar.com/o ... ils.aspx?I_ID=39570
bunlar çok iyidir fiyatı biraz yüksek ama alabilirsen iyi olur
kasa ve psu olarakta bu 600w olan modeli alırsın fıstık gibi olur
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=39358
Ahmet in önerdiği Kasa gayet iyidir, alabilirsin.İçinde 600W PSU var Hıgh Power.
Fiyat/Performans Ram Bu Olabilir.
A-DATA DDR3 RAM 1333 MHZ
Anakart,işlemci ve ekran kartı tamamama ram ler olmamış çünkü anakartın ddr3 destekli
http://www.vatanbilgisayar.com/o ... ils.aspx?I_ID=39570
bunlar çok iyidir fiyatı biraz yüksek ama alabilirsen iyi olurkasa ve psu olarakta bu 600w olan modeli alırsın fıstık gibi olur
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=39358
Ahmet abi senin önerdiğin ram biraz kabarık....Adem abininki uygun gözüküyor...sence hangisi uygun olur kararsız kaldım...:(
KINGSTON 4GB (2X2GB) 1333MHz DDR3 RAM KVR1333D3N9K2/4G
Bu onun yerine daha uygun olabilir mi gerçii arada pek bi fark yok ama....Son Düzenleme: berat_spider ~ 21 Eylül 2009 15:00
Benim şahsi düşüncem üst düzey sistemler için kingston ram'e para vermem,
ocz, corsaır yada a-data olabilir ama cas değerleri cl7 bilemedin cl8 olsun
peki ama cl7 veya cl8 arasındaki fark nedir...? hangisi daha uyumludur...,?
ikiside uyumludur, cas değerleri ne kadar düşük olursa o kadar performanslıdır
2009 - 2010 oyunlarını en iyi seviyede oynatabilir mi bu parçalar...? GTA IV, PES 2010, COD 5 vs. gibi...
Evet oynatır merak etme, zaten bu tür bir sistemi zorlayacak iki oyun var crysis ve gta4, bu iki oyunu high düzeyde hiç kasmadan oynarsın, very high da ise berki biraz kasma yapabilir,
Zaten diğer bütün oyunları pernir ekmek gibi yer yutar bu sistem.
Kasma yapmasının nedeni nedir o oyunlarda? Bu oyunlar ekstra ne istiyor açılırken? Bir de hocam sitede gezdim Directx 11 ekran kartları çıkacakmış...Bunların fiyatları nasıl olur...Bu sisteme veya bize uyar mı o kartlar...? Hocam cevapların için teşekkürler...
O oyunları tam tadında full oynamak için gtx 295 gibi baba bir kart gerekiyor,
Dx11 tabiki sistemine uyar, biraz beklersen hd5850 yada 5870 alabilirsin fiyatları 600 ve 750 tl gibi olacak deniyordu ama bir çıksın daha net anlarız, mesela hd5870 ile hepsini full de oynarsın.
Doğrudur hocam...Bu ekran kartlarının çıkma tarihi ne zaman? Bir de hd5870 kartın fiyatı tahminen ne kadar olur? bunları zor ayarladım kandırdım pederi...:) fazla olmazsa olabilir...:) ocz 4 gb rami gittigidyorda buldum ama 2. el. sorun çıkartırmı sıfır almak daha iyi ama...?
fiyatını üstte yazmıştım 5850 -600tl ve 5870 -750 tl gibi diye
rami sıfır alsan daha iyi olur.
Hocam bu kartlar ne zaman çıkıyor bir bilgin var mı acaba...? Katkılarından dolayı da çok teşekkür ederim..Allah razı olsun...
Amin, cümlemizden,
22 eylül deniyordu ama stoklara girmesi ay sonunu yada önümüzdeki ayın başını bulur herhalde
Valla hocam son bir soru daha sormak istiyorum. Seni de çok sıktım ama...:( Bu kurduğum sistem önümüzdeki hangi yılda çıkacak oyunları açamaz ve hangi yıldan sonraki oyunlarda HIGH seçeneğini seçmeme izin vermez..?? Kısaca kaç yıl sonra oyunları açmamazlık yapar ve high seçeneğini seçememezlik yaptırır...?? Hocam tekrar tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğin için..Allah senden razı olsun...
5870 gibi bir kart alırsan 2-3 yıl hiç sorunsuz bütün oyunları high-very high oynarsın,
3 yıldan sonra artık oyununa göre low-medıum arası oynarsın diye tahmin ediyorum ama ilerde neler olur net olarak hiç birimiz bilemeyiz benimki tahmin sadece.
snn önerin 5870 i al 2-3 sene rahat et diyorsun..diğer parçalarada uyumlu dedin hocam aralarında sorun çıkartan olmaz dimi...ram de 1600 mhz ile 1333 mhz arasında çok fark olur mu hocam...son soru dedim yine kafama takılanlar oluyor hocam seni de sıkıyorum ama almışken güzel bişiler almak istiyorum bana 5 sene sonra parçalarını değiştirme gereğini duyacağım pc yi kurmak istiyorum...önümüzdeki 3-4 sene oyunları açsın da yok medium muş high mış...ayrıntıya girmem...o ayrıntı sadece PES serisi için gerekli..:)
Merak etme uyumludur herhangi bir sorun olmaz, ram leri almışken 1600 mhz alırsan daha iyi olurdu.
Hocam 5870 gtx 295 i geçememiş galiba...sitede konulara baktım da...5870 x2 geçer deniyor...x2 ile normali arasında fiyat farkı ne kadar olur...?? fazla bişi yoksa o da olabilir de...
benim bir bilgim var. galiba 5870x2 499 dolar olacakmış(!!!)duyunca koptum acaip sasırdım. ve 5870 za zorda olsa gpu ve dx11 destei ile geride bırakmıs. arasındaki fiyat farkları ise 100 200 lira ucuz olacakmıs ati.
İnşallah öyle olur...:) Bu sistemde XP'nin kurulu olmasıbir sorun öıkartır mı...? Yoksa Vista mı kuralım....??